Alonso: Formula 1 MotoGP’den Birşeyler Öğrenmeli

Fernando Alonso, Formula 1’in MotoGP’den birşeyler öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Luca Di Montezemolo’nun geçtiğimiz hafta Bernie Ecclestone’a mektup yazarak Formula 1’in geleceğinden endişeli olduğunu söylemişti.

2005 ve 2006 yıllarının dünya şampiyonu Fernando Alonso bu yıl ki yarışların yeterince iyi olmadığını kabul etti.

“Yarışlar bu yıl yeterince iyi değil. Seyirciler Mercedes gibi oldukça hızlı bir takımın galibiyeti yerine muhtemelen daha fazla mücadeleyi tercih eder”

“Önümüzdeki yarışlarda daha iyi yarşlar sunmak için çalışacağız. Takımlar ve fanların fikirleri varsa bunlar düşünülmeli”

İspanyol pilot seriyi daha eğlenceli hale getirebilecek bazı öneriler sunuyor.

“Maliyetler büyük birşey. Bütün fikirler maliyet ile yakından ilişkilidir ve bu kolay değil”

“Bence KERS sistemi geri gelmeli. Elektrik destekli bir otomobile sahibiz ancak bu sistem geçiş yapmamıza yardımcı olmuyor. Çünkü ekstra bir güç vermiyor. Hepimiz aynı yerlerde aynı enerji kullanımını yapıyoruz ve bu durum geçişi imkansız hale getiriyor”

“Lastikler de büyük birşey. Rekabeti arttırmak için en önemli şeylerden birisi kesinlikle lastikler. MotoGP’de olduğu gibi küçük ekiplere yardım ederek onlara yarışta farklı bir lastik veya yakıt verilebilir. Formula 1 belki de MotoGP’den fikirler alabilir”


Yorumlar

“Alonso: Formula 1 MotoGP’den Birşeyler Öğrenmeli” için 19 yanıt

  1. valla yorumlarda bazen denk geliyorum MotoGP’yi öven arkadaşlara. Ama ben bu konunun abartıldığını düşünüyorum. Orada da öyle aman aman mücadele olmuyor bana göre. çok sıkıcı yarışlar izlediğimi bilirim.

    1. Aynen öyle fazla abartmış bazı arkadaşlar MotoGp’yi

  2. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Suç Mercedes’in mi? Neyiniz eksik? Siz de yapın hızlı araç, mücadele eksikliği diye bir sorun kalmaz zaten

  3. Onur Gentas avatarı

    Biz hep araçlardan bahsediyoruz ama olayın birde pilot tarafı var. Şuan formula 1 popülaritesini azda olsa koruyorsa bunun en büyük sebeplerinden biride gridde bir çok üst düzey pilotun olmasıdır. Arkadan gelecek pilotlarında şimdikilerin yerini doldurabilmesi garanti değil. Eğer ki kısıtlamalar bu şekilde devam eder ve bu pilotlarında bir kısmı emekli olursa asıl ozaman göreceğiz F1 in düşeceği durumu.

  4. herşey yolunda diyenler milyonlarca izlemeyi bırakan insanı da açıklarlar heralde….ben ferrari fanı olarak 2004 yılından da zevk almadım…kafa kafaya ve sonuna kadar mücadele olsun…biri gelişim olarak diğerinin çok önüne geçiyor ve kurallar motorlar donduruluyor…sene sonuna kadar bekle….

    1. F1’in doğası bu yalnız onu söyleyim sana bazı seneler bazı araçlar dominant olabiliyor sen de bunu çok iyi biliyorsun ve buna rağmen izliyorsun diye düşünüyorum

  5. ferrari fanıyım evet…tüm kısıtlamaların kaldırılmasını motor dondurma kuralının iptalini ve sonuna kadar yarışılmasını istiyorum…yakıt kısıtlaması gibi elektrik enerjisi gibi aptalca şeyleri istemiyorum…saf yarış istiyorum…f1 in çekiliriz tehditleriyle sağa sola çekilmesini değil adam gibi yarışan varsa sürmesini istiyorum…

  6. Onur Gentas avatarı

    Arkadaş bugün açtım hakkinen ve schuminin 98’deki yarışlarına baktım. Adamlar giriyor pite benzinlerini alıyorlar, lastik değiştiriyorlar nekadar sürdü diye heyecan duyuyor insan. Şimdi pitler şip şak olup bitiyor kim nekadar kalıyor onu bile anlayamıyoruz. Motor sesini geçtim pit stoplarla ilgili bir düzenleme yapsalar, lastikleri sadece pirelli ile sınırlamasalar bunlar bile bir nebze arttırır heyecanı.

  7. Hepimiz aynı yerlerde aynı enerji kullanımını yapıyoruz ve bu durum geçişi imkansız hale getiriyor

    Ferrari aracında ERS override butonu yok sanırım? Hemen her takımda ERS’yi o an için tam güç çalıştıracak bir buton var. Ayrtıca ERS sen geçiş yapabil diye gelmedi, araçlar elektrikten daha fazla faydalansın diye geldi.

    MotoGP’de olduğu gibi küçük ekiplere yardım ederek onlara yarışta farklı bir lastik veya yakıt verilebilir.

    Ferrari küçük takımdı dimi lan! FIA böyle bir karar almak durumunda olabilir.

    Mantıksız değil aslında. Fabrika takımı olanların dışındakilere 100 değil de 110 kg yakıt vereceksin.

  8. icecold söylediğine katılıyorum…artık şu olmazsa çekiliriz bu olmazsa çekiliriz tehditleriyle kural değişikliği yaptıran ve bu dönem de sizin dediğiniz olsun mantığıyla bikaç sene şampiyon olan takımlar görmek istemiyoruz….redbull a yataklık yapıldığı da doğru cobblepot…herşeyin aero ya dönmesi bunun en iyi deliliydi…

    1. Bırakın bu işleri arkadaşlar

    2. Sana göre herşey aero olduğu için FIA Red Bull’u kayırdı herşey hybrid olunca Mercedes kayrıldı dur tahmin edeyim sen Ferrari fanısın

  9. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Başta Kanada ve Bahreyn olmak üzere güzel yarışlar oldu.. Zirveye oynasanız gıkınız çıkmazdı Ferrari ..

    Motor konusunda bişeyler yapılmalı ki Redbull,Williams,Mclaren falan Mercedes’i yakalar ondan sonra bak sen yarışlara.. Her yarış galibiyete oynayan 5-6 pilot görürüz..

  10. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Ben en azından bu sezondan memnunum.

  11. Sayın Luca Di ve Ferrari 2000-2005 senelerinde her şey yolunda iken F1’in geleceği de sanırım yolundaydı değil mi ? Evet motor sesleri berbat olabilir ama Mercedes’in hakkını teslim etmek gerekir siz yatarken onlar bu kurallar üzerinde çalışmış belli

    1. Siz yatarken değil Mercedes kuralları kendi lehinde değiştirmeye çalışırken dersek daha doğru olur.

      1. Bırak bu işleri İcecold üç kelimenden ikisi bu olmuş o zaman FIA 2010-13 arasında Red Bull’a yataklık yaptı 2000-4 arasında Ferrari hatta 88-91 arasında Mclaren fazla kasıyorsun rahat ol

        1. Neyi bırakıyım onu anlamadım.Fia hiçbir zaman Ferrari’yi desteklemedi.Ferrari’yi durdurmak için icatlar çıkardı.Bunu herkesten çok biliyorsun.Boş yere bana bahane sunma.Madem motor getiriyorlar neden turbo onu anlat bana.

      2. Sağır sultan bile biliyor yıllardır motorlar küçülerek devam etti 12 – 10 – 8 – 6 işin buraya geleceği de daha önceden belli edildi Mercedes bunu bilerek 2010 da F1’e geri döndü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir