Button'a Ayrılık İzni Veriliyor

yazar:

kategori:

Honda, Formula 1’den çekilmesinin ardından Jenson Button’un şansını başka bir takımda denemesine izin vereceğini açıkladı.

Honda ilse sadece 2006 Macaristan yarışında podyumun tepesine çıkmayı başaran İngiliz sürücünün, takımının ön sıralara tekrar döneceğine inanması ile anlaşmasını yenilediğine inanılıyor.

Ancak Honda’nın aldığı şok karar ile Button boşta kaldı ve Ross Brawn ve Nick Fry gelecek sene için takımı alacak birilerini bulamazsa Button gridin dışında kalabilir.

Button gelecek için takımın satılacağı konusunda iyimser olduğunu söylese de firmanın üst bölümünden gelen açıklamalar Button’a izin verilebileceği yönünde.

Takeo Fukui "Button ile anlaşmamız var ve anlaşmayı çözümlemek için tekrar görüşeceğiz." dedi.

Brawn "Onun durumunu görüşmek zorundayız. Eğer Jenson bir fırsat bulabilirse oturup buradaki duruma bakacağız ve onun fırsatını değerlendireceğiz."

"Onun bu takımın bir parçası olduğunu düşünürsek, onun acelesi davranacağını ve bizimle görüşmeden karar alacağını sanmıyorum."

"Görüşmelerimiz açık olacak. Eğer onu tutabilirsek mutlu oluruz ancak mühendislerin aksine bir F1 pilotu için bir sezonu kaçırmanın çok zor olacağının farkındayız." dedi.

Brawn ayrıca 2. pilot konusunu hala düşündüklerini belirtti.

Brawn "Rubens de çok üzgün. Gelecek seneye korkusuzca adadı kendisini. 3 kg kaybetti ve Brezilya’daki kart yarışını kazandı ve gelecek seneyi istiyor. Bruno ise bizimle çok iyi test geçirdi ve gelecek hafta Jerez’de onunla yine test planlıyoruz." dedi.


Yorumlar

  1. jenson button daha önce renault dan gönderilmemişmiydi..?

  2. veyis keleş avatarı

    bedevi şansı var herifte.

  3. renault button nemzndır soylerım button bıze gelse dıye keske gelsede piquet adlı kamyon söföründen kurtulsak

  4. Bir zamanlar Alonso'nun Honda'ya gelebilmesi ihtimalleri konuşuluyordu şimdi ise Button'ın Renault'a gitmesi tartışma konusu oldu.Aslına bakıldığında eğer Button takımı alacak kişiyi beklemeyipte Renault gibi bir takıma giderse de bu çok çok iyi olur.Çünkü Renault gibi köklü ve güçlü bir takımda Button tekrar kendini gözterebilir.Hayırlısı olsun diyelim…

  5. Zaten Renault'nun 2. koltuğundaydı, Flavio onu tekrar düşünür mü bilmem ama Frank Williams zamanında peşinden çok koşturmuştu.

  6. Koyun şu adamı Renault'un 2. koltuğuna…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir