FOTA, Takımların Daha Büyük Paylar Almasını İstiyor

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği, harcamalarda düşüş planları ile birlikte Bernie Ecclestone’un takımlara daha fazla pay vermesini istiyor.

Önümüzdeki günlerde FOTA yetkilileri FIA Başkanı Max Mosley ile görüşecekler ve FOTA Başkanı Luca di Montezemolo, takımlara verilen payların da toplantı da görüşüleceğini söyledi.

Montezemolo "Önerilerimizi sunmak ve sporun daha iyi bir şov nasıl yapacağını görüşmek için kısa vadede Max Mosley ile bir toplantı yapacağız. Bunun yanında kazançların dağılımı konusunda Bernie Ecclestone ile görüşmenin gerektiği kararına da vardık." dedi.

Takımların Ecclestone’dan daha fazla kazanç elde etme isteği daha önce FIA Başkanı Max Mosley tarafından desteklenmişti.

FOTA bu hafta bütçeyi düşürecek kural değişikliklerini görüşmek için toplandı ve Montezemolo şu ana kadar göstermiş oldukları gelişmeden memnun olduğunu söyledi.

Montezemolo "Özellikle işbirlikli havasından dolayı toplantıdan çok memnun kaldığımı söylemeliyim. Kısa ve orta vadede tarafsız bazı kararlar aldık ve 2011’den itibaren başlayacak olan yeni motorlar konusunda önerimizi belirttik." dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir