Japon Medyası Honda'nın Kararını Eleştiriyor

yazar:

kategori:

Honda’nın Formula 1’den ayrılma kararını Japon gazeteleri sert bir şekilde eleştiriyor. Takım geçtiğimiz Cuma günü yaşanan finansal kriz nedeniyle Formula 1’den ayrılacağını duyurmuştu.

Formula 1 yorumcusu Jun Imamiya gazeteye yazdığı yazısında, Honda’nın 2006 yılının ardından yaşanan zayıf dönüşten sonra artık pes ettiğini söylüyor.

“Honda, F1’deki ilk döneminde  (1964-68) ve ikinci döneminde (1983-1992), hiç umursamadı ve kendi yolunda devam etti, kazandı ya da kaybetti. Şu anda mücadele etmek F1’in tam anlamıyla ne olduğunu gösteriyor. İşleri ertelemek değil. Honda Motor Şirketinin Japonlara öğrettiği de buydu.”

Diğer bir yorumcu Ken Kawakita da Nikkan Sports gazetesinde yazdığı yazısında, Honda’yı taraftarlarını heyecanlandırdıktan sonra terkettiği için suçluyor ve beklentilerini tükettiğini söylüyor.

"Honda, açıkça ‘Yarışmak bizim DNA’mız’ dedi ve bunu şirketin motorsporlarındaki sembolü olarak gördü. Bu yolda olmak için, yarış dünyasının bir üyesi olarak toplumsal bir sorumlulukları var. Bu sorumluluk böyle bencilce bir tavır ile başından atılamaz.”

Köşe yazarı Kunihiko Akai de Honda’nın Avrupa’nın domine ettiği spordaki başarısının , Japonların aşağılık komleksinin üstesinde gelmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

“Japonlar zorlukla ilerleyerek batıyı teknoloji anlamında geçip amaçlarına ulaşmış olsa da zihinlerde bir boşluk kaldı. Honda bu boşluğu F1 ile doldurmaya yardım etti.”

Eski F1 pilotlarından Aguri Suzuki de Honda’nın ayrılışının Japonların spordaki geleceği için çok ciddi yansıma olacağını düşünüyor.

“F1 kartingteki çocuklar için inanılmaz bir hedef. Honda’nın ayrılması ile bu hedef sönebilir. Muhtemelen ‘rüyalar dünyası’nın yok olacağını hissedecekler.

Kariyerine Honda’nın sahibi olduğu yarış okullarından birinde başlayan Takuma Sato da olayı bir şok olarak nitelendiriyor.

“Ayrton Senna’nın 1987’de Japonya GP’sinde bir Lotus Honda ile yarıştığını gördüğümde F1’e ilgi duymaya başlamıştım. Honda motor sporları ruhu içimde tamamıyla yaşamaya devam etti.”


Yorumlar

  1. yav arkadaslar bnn anlamyrm sen kerse 90m euro harca sonra çekil bu japonlar mı aptal bızmı anlamıs deılım

  2. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Bu ayrılığın nedeni tamamen maddi değil başarısızlık da çok önemli etkendir.Eğer % 100 maddi olsaydı Honda ne yapar eder F1 de kalırdı demek ki gururlarına yediremediler….

  3. veyis keleş avatarı

    çok arabesk olmuş ama yapacak bişey yok. toyota'yı onurlandırmaya devam edinde onu da kaybetmeyin bari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir