Button F1'de Kalmak için Tekliflere Hazır

yazar:

kategori:

Honda’nın Formula1’den ayrılma kararının ardından sözleşmeli pilotları Jenson Button 2009 yılında yarışmak için herhangi bir takımdan gelebilecek teklifi değerlendireceğini söyledi.

Honda takım patronu Ross Brawn da The News of the World gazetesine verdiği demeçte, “Eğer Jenson bir fırsat yakalarsa biz yerimize oturacağız ve durumun ne olduğunu ve sahip olduğu fırsatın ne olduğunu göreceğiz.” diye konuştu.

“Eğer onu burada tutabilirsek oldukça memnun olcağız ama bir F1 pilotu için sezon kaçırmanın ne kadar zor olduğunu da anlayabiliyoruz, mühendisler gibi değil.”

Honda’nın birkaç yıldır bekleneni verememesine rağmen Button’ın takıma sadık kaldığı biliniyor. Ancak Button amacının yarışmak olduğunu söylüyor.

Daily Express’e konuşan pilot, “Formula 1’de yarışmak istiyorum. Maliyeti ne olursa olsun bana bunu yapmam için şans verecek herkesi dinlemeye hazırım." dedi.

Button için en iyi seçeneğin Honda’nın yeni sahibiyle yola devam etmesi olduğu söyleniyor ancak Toro Rosso da seçenekler arasında. Toro Rosso’dan yapılan açıklamada ise Honda’nın bu kararının, Toro Rosso’nun pilot seçimine herhangi bir etki etmeyeceği bildiriliyor.


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    bence honda bu krizi bahane ederek başarısızlıklarına bahane bulmuş oldu.şimdi button boşta. tahminler ne yönde olur hangi takıma gidebileceği hakkında bilemiyorum ama Mc Laren belki bir sürpriz yapabilir diyede düşünmüyor değilim. keza takımı richards alırsa Di Resta da bu takımda değerlendirilebilir pişmesi açısından.

  2. Button Renaulta gelir mi hiç çok saçma gelip Alonsonun yanında 2. pilot konumunda mı kalsın.Zaten başarıya aç.

  3. alonsonun yanına yakışacak pilotlardan biri ama ilişkileri nasıl olur bilemem ama nelson dan iyi olduğu kesindir button yazık gelse keşke renault a

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir