Takımlar Madalya Sistemi Konusunda Kararsız

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği FOTA, geçtiğimiz Perşembe günü, Bernie Ecclestone’ın olimpiyat oyunları stilindeki madalya sistemi görüşünü tartıştı.

Madalya sistemi konusundaki fitili ateşleyen isim olan Bernie Ecclestone tüm takımların bundan mutlu olduğunu ve FIA’nın da mutlu olduğunu söylemişti.

BMW-Sauber takım patronu Mario Theissen, “Bu konuyu FOTA’da tartışıyoruz ve henüz kesin bir karara varabilmiş değiliz. Bununla birlikte, yakında sonuca ulaşacağız ve Bernie’nin teklifine yanıt vereceğiz. Şu anda bir karar açıklamak adil olmayacaktır.” dedi.

Max Mosley ise, “Ben madalya sistemine geçmeye istekliyim ama bu konuda herkesin fikrinin ne olduğunu dinlemeyi gerçekten isterim çünkü bunun gibi büyük değişiklikler yağtığınızda bazen istemeden yapılan sonuçlar doğabiliyor. Sanırım biraz daha kamuoyu yoklaması yapsak iyi olacak.” diye konuşuyor.


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    özür dilerim

  2. seviyeli yorum yapalım lütfen mesajın editlenmiştir..

  3. erhan aydın avatarı

    şaka bir yana yapmayın mclarenci kardeşim,hamilton o kadar saçmalıklar yaptıki…lütfen kabul edin;kanada,spa japonya.nede güzel kafiye oldu ama…
    neyse üzmeyelim birbirimizi,KURBAN BAYRAMINIZ mübarek olsun herkesin

  4. Fikriyatı kadar uygulaması da saçma olacak bir karar bu. Aslında tekrar 90lı yılların ilk 6 pilotuna puan verme uygulaması olsa daha iyi olacak gibi bence.

  5. eğer Madalya sistemi olsaydı Massa Hamiltonın elinden alınıp kendi eline verilen 1.likle şampiyon olmuş olucaktı bunu kimse düşünmedi sanırım..

  6. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Saçma bir şey.

  7. erhan aydın avatarı

    bence üzerinde biraz kafa yorulursa güzel bir sonuç ortaya çıkartılabilir.çünkü şuanki puanlama sistemi çoğunun kabul ettiği gibi hem adaletsiz hemde heyecanı azaltıcı…
    adam çok iyi bir performans göstererek 1. oluyor ama 2.den sadece 2 puan farkla…bu seneki çin gpyi hatırlayın.hamilton iki ferrariyi çok gerilerde bıraktı ama massada sadece 2 puan fazla aldı tabi raikonen sayesinde.
    tabi birde tüm sonuçlara baktığınızda massanın şampiyon olamamasıda çok üzücü oldu 6 birinciliğiyle.vesselam

  8. Çağlar KAYAOĞLU avatarı
    Çağlar KAYAOĞLU

    iyi de ilk üçe madalya verilecek, gerisi puanla sıralanacak ve bence gayet güzel bi fikir. 2008de bunun olduğunu düşünün son yarış massa-hamilton 5'er galibiyetleri vardı ve galibiyet için mücadele etmek zorunda kalacaklardı. bence bu muhteşem olurdu.

  9. çok saçma bir karar inşallah cıkmaz bu stratejiyi öldürür bnce küçük takımları f1 den koparır örn torro rosso redbull adam gıbı sası vermese yarıs kazanmaz madalyası olmaz ve bosu bosuna yarısa cıkar orta sıra takımlarının hedefı puan almaktr hedefsiz takımlar sporu bırakır bunumu ıstyrlar ıkı ferrrari ıkı macca ıkı reno ıkı bmw 8 arabayla f1 bunu istyrlarsa bız bunu ıstemyrz NOKTA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir