Bir Takım Daha Spordan Ayrılma Kararı Alabilir

yazar:

kategori:

Honda’nın spordan ani ayrılış kararının ardından bir takımın daha 2009 gridinde yer alamayacak olmasının korkusu yaşanıyor.

Söylentilere göre Japon rakip Toyota’nın, otomobil devi Honda’yı takip edebileceği düşünülüyor. Firmanın Amerikan pazarındaki satışları giderek düştüğü biliniyor.

Formula 1 gridinde iki takıma sahip olan enerji içeceği firması Red Bull da Honda’nın kararının sürpriz olmadığını belirtiyor.

AFP’ye konuşan Red Bull yetkilileri “Pek çok diğer yarış takımı aynı düşünceler içerisinde.” diye konuşuyor.

Haberlere göre 2008 dünya şampiyonu McLaren gibi büyük takımlar bile sıkıntı yaşıyor. Ron Dennis yıllık sermayenin kriz sayesinde yaklaşık 150 milyon dolar düşeceğini söylüyor.

Ferrari ve McLaren’in gridde yer alacağına kesin gözüyle bakılsa da mart ayındaki Avustralya GP’si öncesi bir takımın daha gridden ayrılabileceği tahmin ediliyor.

Williams’tan Adam Parr Melbourne gridinde sadece 8 takımın olacağını tahmin ediyor ve Gerhard Berger de “Tek sorun sıradakinin kim olduğu.” diyor.

FIA Başkanı Max Mosley ise bir takımın daha Honda gibi ayrılık kararı alıp almayacağı konusunde ne düşündüğü sorlduğunda “Olabilir.” diye cevap veriyor.  


Yorumlar

  1. levent karadol avatarı
    levent karadol

    böyle giderse yakında sadece mclaren ve ferrari kalacak ve f1 in hiç bir zevki kalmayacak yada f1 e rakip olarak diğer çekilen takımlar alt bir seri oluştura bilir amasaka bi yana dikkat edin çekilme söylentileri olan tüm takımlar başarı elde edememiş takımlar bence bu takımlar krizi bahane ediyorlar bilemiyorum ama belkide bu sayede gridde sadece birbirine yakın takımlar kala bilir vebu takımların yarışan araç sayıları arta bilir daha zevkli yarışlar izleye biliriz

  2. faruk sapmaz avatarı

    takımlar en sonunda nu noktaya geldi…şiddetli kapitalizmin sonu bu…en üst noktaya ulaşmıştı ve şimdi ters yönde gitmek zorunda…bu da ne yazıkki çok sevdiğimiz bu sporuda vuruyor…daha bir çok şeyi vuruyor ama konumuz formula1

  3. Hakan Hakan avatarı

    Bu kadar gelişme kapitalist sistem sayesinde oldu . getirirken iyide götürürkenmi kötü?

  4. MagicAlonso avatarı

    Kapitalist sistemin dünyadan götürdüklerine bakarmısınız.insanları soktuğu bataklık dünyayı ne hale getirdi.Biran önce bu kriz sonlansada F1 de dahil olmak üzere toparlanmaya başlasa bütün sektörler

  5. olamaz:(( bu ne ya kriz mahvetti güzelim sporu sıradaki kim??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir