Alonso: Gelecekte %100 Le Mans’ta Olacağım

Fernando Alonso, Motorsporları kariyerine Le Mans ile son vermek istediğini açıkladı.

Alonso 2005 ve 2006 yıllarında Renault ile Formula 1 dünya şampiyonluğu yaşamıştı. 2010 yılında Ferrari’ye gelen Alonso İtalyan takım ile henüz dünya şampiyonluğu yaşayabilmiş değil.

Bununla birlikte Ferrari’nin gelecekte Le Mans’a dönebileceği düşünülüyor. Böylesi bir durumda Alonso’nun da Le Mans’a geçebileceği konuşuluyor.

2014 Le Mans 24 saat yarışının startını veren Alonso, gelecekte yüzde 100 Le Mans’ta olacağını söyledi.

“İyi bir deneyim oldu. Yarışta çok fazla tutku var. Padoktaki insanlar ve taraftarlar.. Sadece Padokta 3000 insan var”

“Bu iyi bir deneyim ve iyi bir yarış. Tabi ki Le Mans 24 saat yarışını kazanmak herhangi bir sürücü için çok şey ifade ediyor. Umarım bir gün orada yarışacağım”

“Gelecekte %100 orada olacağım. Bu bazı testler, belli bir eğitim ve biraz özveri gerektirecek. Tabi ki Formula 1 kariyerimin de bitmesi gerekiyor”

“Ben bir işi yüzde yüz yapmayı severim. %50 50 yapmam. Bu yüzden ilk önce Ferrari’ye yardım edip, şampiyonluğu kazanmak için çalışacağız. Formula 1’de daha fazla yıl geçirmek isteyen bir insanım. Ama oradan ayrıldığımda evde kanepede oturmak yerine böylesi bir dayanıklılık serisinde yarışmaya niyetim olacak”

Alonso, Luca Di Montezemolo’nun Le Mans’a ilgisi olduğunu itiraf etti.

“O Le Mans yarışları konusunda çok hevesli. Dürüst olmak gerekirse bu konuda birçok kez konuştuk”

“Fisichella bu yıl 458’de galibiyet almayı başardı ve büyük bir iş yaptı. Ferrari’nin oraya güçlü bir araç ile geleceği hakkında bazı düşünceler olduğunu biliyorum. Ama şimdi herhangi bir projeyi düşünmek yerine yerine F1’e odaklanmalıyız. Burada kazanmamız gerekiyor. Bu durum benimle aynı, kısa vadede orada olmak zor”


Yorumlar

“Alonso: Gelecekte %100 Le Mans’ta Olacağım” için 2 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Le mans’dan ben bu sene büyük keyif aldım. Daha önce bu kadar uzun zaman ayırıp izleme imkanım olmamıştı. Gelecek sene daha da fazla zaman ayırmaya çalışacağım.

  2. hadi bakalım inşallah le mansa gecınce ordada ilk yıl sampiyon olabılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir