McLaren Yeni Araç için Fazlasıyla İyimser

yazar:

kategori:

McLaren Mühendislik Direktörü Paddy Lowe, gelecek yıl yapılacak radikal değişikliklerle birlikte tahmin edilmesi zor sezon yaşanacak olsa da, 2009 aracında yapılan gelişimler konusunda oldukça olumlu düşünüyor.

Autosport Ödülleri’nde MP4-23’ün Yılın Yarış Aracı ödülünü almasının ardından, Lowe McLaren’in yeni aracında şimdiye kadar yapılan gelişimlerde memnun olduğunu söyledi.

“Oldukça olumluyum. Araçta heyecan verici şeyler bulduk. Bazıları yeni kurallarla ilgili ve bazıları da daha önceden çalıştıklarımız. Bu yüzden oldukça olumlu hislerim var.”

“Aslında yeni kurallarla birlikte bir karışıklık yaşanabilir, her şey olabilir. Ama takım çok çok iyi çalışıyor. Bu yüzden nerede bitirirsek bitirelim yaptıklarımızla gurur duyacağız.”

Lowe, endişeli olmasa da McLaren’ın geçtiğimiz sezonun sonunda şampiyonluğu elde etmek için o senenin aracını geliştirmek adına fazla zaman harcamasının, 2009 hazırlıkları açısından kendilerini diğer takımlara göre biraz geriye düşürdüğünün farkında olduklarını söylüyor.

“Diğerlerinin neler yaptığını asla bilemezsiniz, asla ve bu yarışların en büyük heyecanlarından biridir. İlk sıralama seansını gördüğünüzde nerede olduğunuzu anlarsınız. Umarım iyi bir gün geçiriyor olursunuz.”

“Biz sezon sonuna kadar zorlamaya devam ettik ama bu, daha şanssız olduğumuz anlamına gelmiyor. Takımın kış aylarında ne kadar etkili olabileceğiyle ilgili. İşlerin gecikmesi bizim geride olduğumuz anlamına gelmez.”

Gelecek sezonun rekabetçilik seviyesini değerlendirmesi istendiğinde ise Lowe, “Daha fazla mücadeleye açık olacağını düşünüyorum. Brezilya’da gördüğümüz gibi grid çok çok yakın ve açılışta kimin doğru kimin yanlış yaptığını görme şansı bulacağız. Umarım biz öndekilerden biri oluruz. Ama kesinlikle daha önce yaşadıklarımızdan çok daha fazla evrimsel bir yıl olacak.” diyor


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir