Red Bull, Takımlarının Güvende Olduğunu Söylüyor

yazar:

kategori:

Red Bull’un motorsporları danışmanı Helmut Marko Formula1’deki takımlarının geleceği konusunda bir soru işareti olmadığını belirtti.

Marko, sporun finansal durumunun önceki kadar iyi olmadığını kabul etse de Red Bull Racing ya da Scuderia Toro Rosso’nun F1’den ayrılabileceği söylentilerini kabul etmedi.İki takımın geleceği hakıında konuşan Marko, "Şu anda güvendeler. Ancak RBR bütçesinin %30’unu muhafaza ediyor.” dedi.

Toro Rosso’da ise bunun gibi bir durum söz konusu değil çünkü onların bütçesi zaten daha düşük ve Red Bull Teknoloji tarafından tedarik edilen aracı kullanmaktalar.

Toyota takımı cuma günü uzun süredir F1’de olduklarını belirten bir açıklama yaparken BMW Sauber’den Dr. Klaus Dreager da grand prix yarışları içinde yer almanın ticari stratejilerinden biri olduğunu söyledi.

“Honda’nın kararını üzüntüyle karşıladık. Ancak bunun BMW’nin Formula 1’deki katılımıyla bir ilişkisi olmayacak. Bizim F1’deki katılımımız şirket stratejisinin önemli bir parçası. Bizim için markanın değerlerini göstermek adına Formula 1’den daha iyi bir platform yok.”

BMW’den gelen bu açıklamayı Mercedes-Benz takip etti. Şirketin motorsporları patronuNorbert Haug, “FOTA dahilinde maliyetleri düşürebilmek için çok sıkı çalışıyoruz ve önümüzdeki iki yılda maliyetlerin en azından yarısını kısmayı başarabilmeliyiz. F1’deki katılımımız finansal olarak sağlam temellere dayalı ve büyük bir kısmı sponsor partnerlerimiz tarafından finanse ediliyor.” diye konuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir