Horner "Bütçedeki Düşüş Performansı Etkilemeyecek"

yazar:

kategori:

Red Bull Racing Takım Patronu Christian Horner, bütçelerim azaltılmasından dolayı takımının rekabetçiliğini kaybedeceğini düşünmüyor.

Red Bull takımı önümüzdeki 12 ay içerisinde harcamaları % 30 düşürmeyi hedefliyor. Ancak bu kesintiye rağmen Horner, bu kesintinin üzerinden başarıyla gelebileceklerini düşünüyor.

Horner "Red Bull Racing planlarında sağlam davrandı ve programımız hiç bir şekilde etkilenmeyecek."

"Pit alanındaki herkes harcamaların düşmesi için sabırsızlanıyor, FOTA ile birlikte çalışıyor ve FIA ile gelişim gösteriyor. Ekonomik durumlara göre davrandık. Açıkçası son bir kaç yılda F1 ekonomisi kontrol dışına çıkmıştı." dedi.

Horner ayrıca FOTA’nın harcamaların azaltılması konusunda FIA ile gösterdiği gelişimlerin, takımların işini kolaylaştıracağını düşünüyor.

Honda’nın ayrılışı hakkında konuşan Horner "F1’de uzun bir tarihe sahip olan Honda gibi takımı kaybetmek üzücü.  Ancak açıkçası takım ile ilgilenen birilerinin olduğunu duymak sevindirici."

"Açıkçası yıllar önce Jaquer çekilmişti ve bu Red Bull’a fırsat sağladı. Şu anda bir başka Red Bull var mı yok mu söylemek zor ancak umuyorum Honda yakın gelecekte bir şeyler bulabilir." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir