Red Bull Kendi Motorunu Üretebilir!

yazar:

kategori: ,

Red Bull Racing’in, sorunlar yaşadığı Renault’nun Mercedes’i yakalayabileceğine inanmazsa Formula 1’e kendi güç ünitesi veya Infiniti motoruyla girebileceği belirtiliyor.

Red Bull Avusturya GP’si sonrasında Renault motorları ile devam edip etmeyeceğine karar vereceğini açıklamıştı. Renault’dan Rob White Red Bull’un beklentilerinin yüksek olduğunu bildiklerini, ancak bunu karşılayabileceklerini söyledi.

Mercedes ve Ferrari motorlarına geçişi mümkün görünmeyen Red Bull’un spora yeni giren Honda veya bağlarının güçlü olduğu Volkswagen’i tercih edebileceği söyleniyordu.

Ancak Red Bull tamamen farklı bir yol çizerek kendi motorunu geliştirmeye de başlayabilir.

Helmut Marko: “Hiçbir şey imkansız değildir.”

Michael Schmidt ise Red Bull’un zaten ERS üniteleri geliştirdiğini ve Renault’nun kullandığı turbo ünitesinin zaten bir Avusturya şirketi olan APC Pankl tarafından tedarik edildiğini belirtirken Avusturyalı şirket AVL’nin de içten yanmalı motoru geliştirebilecek güçte olduğunu yazdı.

Schmidt devam etti: “Infiniti bütçenin bir kısmını karşılamak isteyebilir ve sahibi Nissan’ın elektrik motorları hakkındaki bilgi birikimini de kullanabilir. Motorun Infiniti olarak adlandırılması planlanıyor.”


Yorumlar

“Red Bull Kendi Motorunu Üretebilir!” için 8 yanıt

  1. Red Bull’un ozellikle de H.Marko’nun Renault’u bu kadar yerden yere vurması, Renault’un marka değerine zarar verecek ve sonunda göbek bağını kesen taraf Renault olacak sanırım. Sabır taşı da bir yerde çatlar.

    Bu arada RedBull’un özellikle Mercedes motorlu araçlara karşı motor dezavantajı olabilir ama onları asıl vuran konu yeni kurallarla birlikte vites oranlarında değişiklik yapamamalari oldu.
    Geçtiğimiz yıllarda her yarışta farklı vites oranlarıyla düzlük hızı zaaflarini müthiş kapatıp, Monza’da dahi rahatça pole+galibiyet alabiliyorlardi.
    Eğer bu kural bu yıl olmasaydı Redbull’u yine çok güçlü gorebilirdik.

  2. Bırak bu ayakları Marko turbo yaptı diye motor mu yapacak seninb mantığınla far üreten şirket de araba yapar

    herhalde infitini’nin Sahibinin Nissan Nissan’nın sahibinin de Renault olduğunu söylememe gerek yok

    Canı gönülden sizin Renault’tan ayrılıp vw ile çalışmanızı istiyorum
    böylelikle haberlede sızlandığınız marka Renault yerine vw olacak ama vw Renault gibi size tahammül eder mi onu bilemem

    1. reno nissan’ın sahibi değil. olamaz da. nissan reno’dan çok daha büyük bir marka.

      aralarındaki şey ortaklıktan ibaret.

      1. Yola çıktığımızda yol yoktu avatarı
        Yola çıktığımızda yol yoktu

        Nissan’ın %43.4 hisse ile en büyük hissedarı Renault’tur. Alliance dahilinde Nissan’da %15 Renault hissesini elinde bulundurmaktadır. Lütfen yanlış bilgi vermeyin.

        http://www.renault.com/en/groupe/l-alliance-renault-nissan/pages/fonctionnement-et-structure.aspx

        1. Qapaq 🙂

        2. verdiğim bilgi zaten doğru. reno nissanın sahibi değil. volkswagen’in porche veya lamborgihini’nin sahibi olması, ferrari’nin fiatta olması gibi bir durum yok ortada. zaten nissan marka olarak daha büyük.

          burdaki şey ortaklık. nissan’ın 15%i var diye reno’nun sahibi değilse, reno da 43’ü var diye nissanın sahibi değil.

          1. Onur Gentas avatarı

            Renault’nun Nissanı satın alması gibi bir durum söz konusu değil. O zamanın haberlerini hatırlıyorum. Renault Nissan’ı satın aldı diye bir haber dahi görmedim. Renault Nissan güç birliği olarak hatırlıyorum çıkan haberleri.

            Kaldı ki Nissan Renault teknolojisinden değil, Renault Nissan’ın teknolojisinden faydalanmış ve iki firma beraber motor gelişimi üzerine çalışmalar yapmıştır.

          2. Renonun başındaki adam daha önce Nissan’ı yönetiyordu.Bir firmadan yönetimin sizde olması için tamamının elinizde olması gerekmiyor.
            Red Bull Motor yapamaz.Yapacağı motor Renoyu aratır.Zaman sorununu devre dışı bıraksak bile olayın materyal araştırmaları boyutu vs bir sürü boyutu var.Her önüne gelen F1 motoru yapabilse şu anda her takım başka motor kullanır olurdu.Olay besle kargayı oysun gözünü boyutuna varmıştır Reno bunu hakediyor.Yaptıkları hileler ve ağlamalarla bir sürü şampiyonluk kazandılar.Şimdi fitil fitil durumu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir