Sauber, Harcamaları Düşürme Kararlarından Memnun Değil

yazar:

kategori:

Sauber’in Takım Patronu Monisha Kaltenborn, bu hafta içerisinde harcamaların düşürülmesi için alınan kararların çok sığ olduğunu düşünüyor.

Gelecek seneden itibaren harcamaların düşürülmesi için bu hafta içerisindeki toplantılarda bazı kararlar alındı. Bunların içerisinde testlerde gün sayısını düşürme, rüzgar tüneli kullanımını düşürme gibi şeyler yer alıyor.

Sauber başta olmak üzere küçük takımlar, daha ciddi adımlar atılması gerektiğine inanıyorlar.

Kaltenborn “Bana göre kesinlikle olmamız gereken yerde değiliz. En azından bizim takımımıza göre istediğimiz yerde değiliz. Ve şu ana kadar harcamaların düşürülmesi için ciddi adımlar atılmadı.”

“Bizim için durum şu anda biraz kapalı, en azından benim için öyle.”

“Dünya Motor Sporları Konseyi’nden bahsediyorsanız geçen sene orada harcamaları düşürmek için karar alındı ve orada bütçe sınırı anlaşmasına varıldı. FIA’nın bunu uygulaması gerekiyordu.”

“O zamandan sonra farklı gruplar farklı yönlerde kararlar aldılar.”

“Sonrasında ise bizim de içerisinde yer aldığımız Strateji Grubu’nda olmayan takımlardan katlanılabilir bütçeye nasıl ulaşılacağı konusunda fikirler istendi.”

“Bunu yaptık ancak o konuda da bir şey olmadı. FIA’nın şu anda ne yaptığını ve Formula 1’in nasıl yönetildiğini merak ediyorum.” dedi.

Christian Horner ise değişiklikleri savundu. Horner “Bu tür şeyleri konuşmak için oldukça fazla zaman harcadık ve gelecek sene para tasarrufu sağlayacak bazı şeylerde anlaştık.”

“Testler azaltıldı. Testlerin Avrupa’da yapması kararlaştırıldı. Rüzgar tüneli ve CFD oranları daha da azaltıldı.”

“Önemli olan ise Formula 1 Komisyonu’nda her şeye oy birliği ile karar verdik.”

“Her takım masadaydı ve her takımın karşı çıkma hakkı vardı ancak her şeyi firesiz kabul ettik.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir