FIA ve FOTA, Monaco'da Harcamaları Azaltma Konusunda Anlaştı

yazar:

kategori:

FIA ve FOTA, bugün Monaco’da harcamaları azaltma yönünde aldıkları önlemlerin, sporun geleceğini sağlama almada konusunda yardımcı olacağını düşünüyor.

FIA Başkanı Max Mosley bugün Monaco’da takımlar ile gelecek sene ve 2010 için harcamalarda kısıtlama önlemlerini almak için bir araya geldi.

Yapılan toplantıda alınan kararlar ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkarılmasa da FIA ve FOTA ortak bir bildiri yayınladı ve bu toplantının Formula 1 konuları hakkında gelmiş geçmiş en başrılı toplantı olduğu dile getirildi.

Yapılan açıklama da toplantı da Mosley’in temmuz ayında takımlara göndermiş olduğu mektupta bahsedilen konular üzerinde harcamaların azaltılacağına anlaşıldığı belirtildi.

Alınan önlemler cuma günü FIA Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında görüşülecek ve buradaki toplantının ardından detaylar ortaya çıkacak.

Bugün üzerinde anlaşılan önlemler içerisinde testlerde önemli derecede düşüş, sınırlı rüzgar tüneli kullanımı ve aerodinami gelişimi ve daha fazla standart parça kullanma gibi konular yer alıyor.

Standart motor konusu ise yarın, katılımın son başvuru tarihi ile açığa kavuşacak.

Mosley toplantının ardından "Bu toplantının sonucundan memnunum." dedi.

FOTA Başkanı Luca di Montezemolo "Aynı DNA ancak FIA’nın istediği Yeni Formula 1’in hedefleri için  takımların birlikteliği toplantının hedefi bakımından önemliydi." dedi.


Yorumlar

  1. bundan standart motor kabul edilecek gibi yanık kokuları yükseliyor, bitiricekler f1 i 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir