Ecclestone "Honda Çok Büyük Kayıp Değil"

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, Honda’nın spordan ayrılmasının çok da büyük bir olay olmadığını söyledi.

Japon üretici 1960’lardan beri sporda yer almış ve 80 ve 90’lı yıllarda motor sağlayıcısı olarak büyük başarılar elde etmişti.

2009’da Formula 1 gridinde 18 araç olması ihtimaline rağmen Ecclestone Honda’nın ayrılığını önemsemedi.

Ecclestone " Honda büyük bir kayıp olmayacak. Şampiyonayı bitirdiği yere bakın, dokuzuncu oldular. Milyon dolarlar harcadılar ve diğer takımlar için kötü bir örnektiler."

" Formula 1’de takımlar gider ve gelirler. Bu dünyanın sonu değil. Sadece Ferrari en baştan beri var. Şimdi onlar gittiler ve artık takımlara ne kadar harcamaları gerektiği konusunda bir örnek verme şansımız var." dedi.

Ecclestone ayrıca takımı yeni alacak kişilerin birkaç gün içerisinde açıklanmasını beklediğini söyledi. Ecclestone " Takımın devam etmesi için istekliyim. Üç ciddi alıcının olduğunu biliyoruz." dedi.

Eski şampiyonlardan Jackie Stewart da Honda’nın çekilmesinin tek nedeninin küresel kriz olmadığını söyledi. Stewart "Eğer Honda dokuz yerine üç ya da dördüncü olsaydı spordan ayrılmazdı." dedi.


Yorumlar

  1. Hamza Fayiz avatarı

    Bir adamın ne kadar bunadığnı görüyoruz.Honda da gibi bir dev ayrılıyosa bu F1 için çok büyük bir kayıptır….Ben yine teklarlıyorum eski f1 yok artık eskiden Formula1 çok zevkliydi şimdi hiç birisi yok F1 sadece HONDA var diye seyrediyodum.Şimdi Honda sız bir F1 seyretmek bana bir sokak taki basit bir yarışı seyretmekten farksız…..

  2. honda gibi köklü bir takım f1'den ayrılıyor ve f1 için kayıp olmıyor tabi aslında bu adam mclaren ve ferrariden başka takımların gereksiz olduğunu düşünüyo

  3. Bu herifte bir gram akıl yok.. Bunu ve Mosley'i birbirine bağlayıp Taksim'den Paris'e kadar bir pikabın arkasında zeka geriliğinde sınır diye teşhir etmek gerekir..

  4. Bunamış bu adam

  5. Bir insan daha ne kadar iğrençleşebilir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir