Taraftarlar Daha Fazla Geçiş İstiyor

yazar:

kategori:

Dünya çapındaki Formula 1 taraftarları sporda daha fazla geçiş olmasını istiyor ve büyük çoğunluk araçlar ve pistlerin buna yardımcı olması için geliştirilmesi gerektiğine inanıyor.

160 farklı ülkeden 70,000 taraftarın katıldığı 2008 ING/F1 Racing Survey’in sonuçlarından ortaya çıkan en önemli mesajlardan birisi oldu.

Formula 1’in geleceği hakkında dileklerini paylaşan taraftarların % 96’sı daha heyecanlı ve daha fazla geçişin yaşandığı yaışlar istiyor. % 81’i ise başarıya ulaşmak için araçların gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyor ve % 70’lik kesim de pistlerin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Anket sonuçları yarış kalitesi konusunda taraftarlar için önemli olan faktörleri ortaya çıkarıyor. Bununla birlikte büyük bir çoğumluk (% 90) Formula 1’in klasik yarışlarla devam etmesini istiyor. % 88’i sürücü yeteneklerinin daha ön planda görmek isterken % 83’ü ise spor daima teknolojinin zirvesinde yeralması gerektiğini savunuyor.

Teknolojiye olan düşkünlüğe rağmen taraftarların % 35’i F1’in görünüşünün daha heyecan verici olduğuna inanıyor.

Televizyon taraftarların Formula 1 için en çok başvurdukları yol, taraftarların % 97’si bu sezonun ortasından itibaren sporu tv ekranından takip etmiş. Fakat internet de çok uzak değil % 93’lük gibi büyük bir çoğunluk internet kanalıyla bu sporu takip ettiğini dile getirmiş.

Formula 1 taraftarlarının % 90’lık bölümü spor hakkında çıkan haberleri ve yenilikleri Formula 1 internet sitelerinden takip ediyor. 2006 yılında bu oran % 87 idi.

Yalnızca % 44’lük bölümünü oluşturan taraftarlar televizyonların yayınladığı önemli anları takip ediyor. Daha önceki ankette % 39 olan gazeteden takip ise bu yıl % 19’a gerilemiş durumda.


Yorumlar

  1. 97 villeneuve 'den beri izliyorum. artık alışkanlı olduğu için sırf izlediğimi biliyorum. bu haliyle uzun dönemde kesinlikle taraftar kaybına uğrayacaktır. senna-prost, hakkinen-schumacher bunlar kadar kuvvetli rakip ikili bulmak şart.

  2. bu ekonomik açıdan bir artı bence ama bu uygulamaların f1 de hızı yani heyecanı azaltacak bence…

  3. 2007de az geçiş mi olmuş?

  4. Hamza Fayiz avatarı

    nasıl yani

  5. Merak etmeyin arkadaşlar HONDA 2009'da Gritte

  6. Hamza Fayiz avatarı

    Honda sız hiçbir şeyin zevki yok…..Arkadaşlar Honda sezon başlamadan düzelip F1 e dönmek isteerse dönebilir mi???(2009 için)

  7. Bu arada 2007 kadar az geçişin olmadığı ama 2008 kadarda saçma geçişlerin olmadığı bir sene istiyorum 😉

  8. Zaten onların reytingleri sadece F1 yarış haftasonunda tavan yapıyor.:P
    Ama ne yapalım bir tek CNN veriyor yayınları.

  9. valla tv hakkında doğru söylemişler bizim cnnturk bırakın antrenmanları adamlar yarış hafta sonu olmayan bi gün bile kim ne yapmış haberimiz yok.testlerden transferlerden haberimiz yok illaki internettenmi takip edecez yada illaki yatalak olupta bilgisayar almaya gücü olmayıpta internete cafeye gidemiyorsa seyircini ne sucu var.yani bu cnntürk iyiki yayın hakkını elinde bulunduruyor.hayır yani bu adamlar 2006 bile pit stop proğramında bile birebir araclar koyuyolardı stüdyoya ama ne oldu 2 senedir aracsız vede proğramdan çok reklam koyuyolar sanki reklam olmasa aydın doğan aç kalacak.maksat vakit doldurmak olsun.burdan cnnturk spor servisine sesleniyorum. kuzum sizin sabah akşam spor bültenlerinde futboldan başka bi spor dalı ile ilgili habeririniz yada dünyadan bilginiz yokmu.bari yediğinizin ve aldığınız reyting in hakkını verin.saygılar.

  10. hayret birşey ya geçiş geçiş o zaman oval pistte yarışlar yapılsın nascar gibi dakka başı geçiş olur geçiş diye diye içine ettiler f1 in kardeşim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir