Vettel: Hızımızı Artırmak Kolay Değil

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel Avusturya GP’sinde ikinci seanstan ileri gidememişti ve çeşitli alanlarda hala gelişmek zorunda olduklarının farkında olduğunu söyledi.

Vettel bu sezon bir çok kez takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun arkasında kaldı ve Avusturya’da da gerideydi. Vettel kendi sürüş stili ve RB10 arasında doğru dengeyi bulmaya çalıştığını itiraf etti.

“Her ikisini de yapmayı denemelisiniz. Aracın davranışından memnun olmazsam onu süremem durumu yok, bir şekilde adapte olmalısınız. Önceki yıllarda da aynısı vardı, her zaman mükemmel ayarları bulamazsınız, bir şekilde uyum sağlamalı ve buna alışmalısınız. Yarışta araç çok fazla değişiyor, lastikler değişiyor ve bir tur diğerinin aynısı olmuyor.”

“Bu normal, bence bu bizim işimiz. Biraz sıkıntı yaşadığım şeyler var, ancak bunlar üzerinde çalışmam gerekiyor ve bunu yapıyorum. Ancak basit bir çözümü yok.”

Verileri henüz incelememiş olsa da Vettel pistin belirli bir bölümünde zaman kaybettiğini düşünmüyor.

“Öncelikle Ricciardo iyi bir iş çıkardı. Benim tarafımda ise iki kez aynı turu attım, çok fazla bir şey kaldığını düşünmüyorum. Çizgiyi geçtiğinizde her zaman daha iyi olabileceğinizi düşünürsünüz, ancak bu her zaman yeterli olmaz.”

“Sonraki bölüme geçemediğinizde bu her zaman acı vericidir, ancak nerede olduğumuzu bilmeli ve elimizdeki ek set lastiğin de yardımıyla ilerlemeye çalışmalıyız. Rekabet açısından, zorlayıcı olacak, ancak birkaç araç geçebileceğimizi düşünüyorum.”


Yorumlar

“Vettel: Hızımızı Artırmak Kolay Değil” için 3 yanıt

  1. Birşey yapamazsın zaten. Öyle bir yeteneğin yok. Araç hızlıysa hızlısın.

    Lewis , Alonso ve Rai gibi pilotlar sineğin yağını çıkarır, sen bundan yağ mı çıkar diye bakarsın 🙂

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      Bence Vettel Kimi’den hızlıdır 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir