Mosley "Bildiğimiz Formula 1 Olmaya Devam Edecek"

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, bugün resmileşen yeni harcamalarda kısıtlama kurallarının Formula 1 için büyük bir zafer olduğunu söyledi.

Mosley’e göre Formula 1’in geleceği artık sağlama alındı.

Mosley "Bu büyük bir gelişim. Açıkçası büyük araç üreticilerinin araç satışlarının düşmesi nedeniyle bir kriz var ve  kimse durum iyileşmeden önce daha da kötüleşip kötüleşmeyeceğini bilmiyor. Bu duruma dikkat etmek zorundayız."

"Eğer bir mucize gerçekleşir de önümüzdeki aylar içerisinde tüm dünya durumunu düzeltebilirsetüm takımlar kâr edebilir. Ancak bu değişimlerde önemli olan pit yolunda yürürken, tribünlerde otururken ya da televizyonda izlerken hiç bir fark görmeyecek olmanız."

"Bildiğimiz Formula 1 olacak ancak daha ucuza." dedi.

Mosley, yeni kuralların sonucu olarak ise takımların işçi sayısının 700-1000 seviyesinden 200lere ineceğini söyledi.

Yeni kurallara göre lastik verileri paylaşımı gibi konularda eleman sayısının düşürüleceğinden bahsediliyor.


Yorumlar

  1. şener salihin söylediklerine ilaveten de siz harcamaları kısarsanız F1 seyircisi de yapacağı harcamaları kısacak ve sonucta sadece spor küçülmüş olacak.Bu alınan kararlardan sonra neden istanbul parkta yarış izlemeye onca para bayılayım ki…

  2. sinan sen ne yaptın dostum öyle …..

  3. bence şu önlemler alınmalı feraha ulaşmak için:

    -f1 artık boş zamanlarda yolcu taşımacılığı da yaparak kaynak yaratmalı. bizim taksim-kadıköy hattına vermeleri halinde, metrobüs yolundan kendini amorti edecektir. yurdum insanı zevk diyince kriz dinlemez.

    -araçlar çift kişilik olmalı, 2 pilotta arka arkaya koltukta oturmalı.böylece birbirine uyuz pilotları bir arada oturtarak kardeşlik duyguları pekiştirilmeli..

    -küçük takımlara ise aile tipi 4 kişilik, 2 as pilot, 2 test pilotu dahil olmak üzere uzun f1 araçları tasarlanmalı, arka tarafta sıralı otogaz sistemi içeren lpg ünitesi kurulmalı.

    -hırslı pilotların abanıp patlattığı lastikler sanayide tamire verilmeli, tekrar f1 dünyasına kazandırılmalı.

    -mosleyin kırbacı hafta sonları veliefendideki koşularda jokeylere kiralanmalı, kazanılan yarışlardan f1 e pay ayrılmalı.

    -redbull un gösteri için hatunlara, karıkıza yatırdığı paralar kısılmalı, 1 hatunla idare edilmeli, hatun iyi seçilmeli, hepsinin yerini doldurabilecek, herkesin ağzının suyunun akmasını sağlayacak biri olmalı, bu ilgiyle pistlerde doluluk oranları sağlanmalı.

  4. vay bea bizim çocuk ne kadar da çok şey biliyomuş sahi bunları o mu söyledi? sen git senin gibileri kandır birinin elinden alıp kendi çuvalını doldurma f1i de buna alet etmeee!!!

  5. +1 demeyi hiç sevmem ama Şener SALİH'in yazdıklarına +1 demek istiyorum. Ne güzel yazmış…

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu yeryüzünde senin kadar yaşamadım fakat şu gerçeği biliyorum ki ekonomide harcamaları kısarak özelliklede insanları işsiz bırakarak üstelik verdiğin rakamlara göre en az %60 oranında insanı işsizleştirerek hiçbir ekonomiyi düzeltemezsin ;o işsiz bıraktıklarının geçimini kim sağlayacak ;hep çoğulcu hep global düşünülürde iş krize geldiğinde suya atılan taşın oluşturacağı büyüyen dalgaları kimse düşünmez ;ne olacak f1 mi kurtulacak veya kurtardığınızı zannettiğiniz şey f1 mi olacak ;1929 büyük buhranından hiçbir şey öğrenememişsiniz veya babanız Keynesi iyi dinlememişsiniz ….

  7. senna guven avatarı

    :))) ne güzel demişsin tailender..bernie kimi kandırıyo merak ediyorum

  8. Bi git Allasen ya! Kendini kamçılattın diye biz de mi kamçılatalım yani aynı hisleri taşımamız için. Bomboş bi adamsın sen Mosley! Bernie'yi de al git!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir