WRC: Super 2000 Araçları Hayata Geçiyor

yazar:

kategori:

Bugün Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında, Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2010’dan itibaren Super 2000 araçlarından oluşacağı doğrulandı.

Daha önceden Super 2000 ve Grup N araçlarının olması hedefleniyordu ancak son olarak sadece S2000 araçlarında karar kılındı.

Bu karar ile tüm üreticilerin yeniden araç üretmeleri gerekecek ve daha bu sene yeni aracını çıkaran Subaru da bu üreticilere dahil.

Yapılan açıklamada "2010 WRC aracı S2000 temelli olacak. Ancak WMSC’de belirtildiği gibi kaldırılabilir parçalar harcamalarda düşüşü garantilemek için elektronik fayda ya da gelişim görmeyecek." dedi.

 


Yorumlar

  1. Evet eskiden bir çok takım vardı WRC'de, aslında WRC otomobilleri nin kaldırılması tüm taraftarları üzecektir. Peugeot 206'lı Markus Gronhölm'ü Mitsubishi Evo'lu Tommy Makkinen'i zaten çok özledim. şimdi ortada WRC diye birşey kalmadı. Eskisi gibi halkın izleyememesi de ayrı bir negatif. Konuyla çok alakası olmasa da, NTV li motorspor günlerini daha çok özledim.

  2. WRC çok önce kaybolmuştu 2000li yılların başlarında Skoda, Hyundai gibi takımlar bile WRCdeydi sonra birar birer ayrıldılar. Citroen uçtu uçtu Loeb rekor kırdı, eğlence kaçtı diyebilirim yani. IRC daha iyidir tavsiye ederim. Ama Super2000 arabaları da güzel.

  3. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    f1'den sonra wrc'yi de kaybettik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir