2014 Avusturya GP – Zafer Rosberg’in, Mercedes Duble Yaptı

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 8. yarışı olan Avusturya GP’de zafer Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Yarışa 3. sıradan başlayan Rosberg, ilk pitlere kadar Williams’ları kovalamasının ardından pitlerde onları geçmeyi başardı. Rosberg liderliği ele geçirmesinin ardından damalı bayrağa kadar yerini koruyarak yarışı kazanan isim oldu.

Rosberg Avusturya GP zaferi ile bu seneki galibiyet sayısını 3’e çıkardı ve şampiyonadaki puan farkını 7 puan daha arttırarak 29’a çıkardı.

Dünkü sıralamalarda sorun yaşayarak yarışa 9. sıradan başlayan Hamilton, özellikle ilk 2 turdaki yükselişi ile galibiyet mücadelesinin ortağı oldu. Beklenenden daha güçlü olan Williams’ları ancak ikinci pitlerde geçen Hamilton, takım arkadaşını pek zorlayamadı ve yarışı ikinci sırada tamamladı.

Yarışa ikinci sıradan başlayan ancak ilk viraja girerken Rosberg’e geçilen Valtteri Bottas, ilk turda tekrar ikinciliğe yükseldi. İlk pitlere kadar takım arkadaşının gerisinde kalan Bottas, pite geç girmesi sayesinde Rosberg’in arkasında yarışa döndü. İkinci pitlerde de Hamilton’a geçilmekten kurtulamayan Bottas 3. olarak bu sene hem kendisinin hem de takımının ilk podyumunu kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Felipe Massa, pist üstünde öndeki üçlüden yavaş kalmasa da pitlerde yavaş kaldı ve yarışı 4. sırada tamamladı. Böylece Williams 3 ve 4. olarak bu seneki en iyi sonucuna ulaşmış oldu.

Yarışın ikinci bölümünde oldukça hızlanan Fernando Alonso, bir ara Massa’nın DRS seviyesine kadar gelse de atak yapamadan tekrar yavaşlamaya başladı. Buna rağmen Alonso öndeki iki takımdan sonra en güçlü isimdi ve rahat bir şekilde 5.lik aldı.

Cezası nedeniyle yarışa 16. sıradan başlayan Force India pilotu Sergio Perez, ilk pitlere oldukça geç girmesinin ardından iyi bir şekilde yükseliş gerçekleştirdi. Perez yarışı 6. sırada tamamlayarak iyi puanlar kazandı.

Mclaren’in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen 6. sıradan başladığı yarışta sadece tek bir sıra kaybederek 7. oldu.

Son 4 sezonun şampiyonu ve son yarışın galibi Red Bull, kendi pisti Red Bull Ring’de oldukça yavaş kaldı. Son yarışı kazanan Daniel Ricciardo 8. olurken Sebastian Vettel ilk turda yaşadığı sorunla birlikte önce oldukça geride kaldı ve ardından yarışa erken veda etti.

Force India pilotu Nico Hulkenberg son anda geçilerek 9. olurken son puan Ferrari’den Kimi Raikkonen’in oldu.

Ferrari’yi yenme umutlarıyla gelen Mclaren sürücüsü Jenson Button 11. olarak kıl payı puanı kaçırırken onu Lotus’tan Pastor Maldonado takip etti.

Sauber pilotu Adrian Sutil 13. oldu ve böylece Sauber yine puansız bir şekilde yarışı tamamladı. Onu Grosjean, Bianchi, Kobayashi, Chilton, Ericsson, Gutierrez takip ettiler.

Avusturya’da yarış dışı kalan isimler Toro Rosso sürücüleri Kvyat ve Vergne ile birlikte Red Bull’dan Sebastian Vettel oldular.

 

Poz Pilot                 Takım                  Süre
 1. Nico Rosberg          Mercedes               1sa:27m54.967
 2. Lewis Hamilton        Mercedes               +1.932s
 3. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes      +8.172s
 4. Felipe Massa          Williams-Mercedes      +17.358s
 5. Fernando Alonso       Ferrari                +18.553s
 6. Sergio Perez          Force India-Mercedes   +28.546s
 7. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes       +32.031s
 8. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault       +43.522s
 9. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes   +44.137s
10. Kimi Raikkonen        Ferrari                +47.777s
11. Jenson Button         McLaren-Mercedes       +50.966s
12. Pastor Maldonado      Lotus-Renault          -1 lap
13. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari         -1 lap
14. Romain Grosjean       Lotus-Renault          -1 lap
15. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari       -2 laps
16. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault       -2 laps
17. Max Chilton           Marussia-Ferrari       -2 laps
18. Marcus Ericsson       Caterham-Renault       -2 laps
19. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari         -2 laps

Yarış dışı

    Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault      59 laps
    Sebastian Vettel      Red Bull-Renault        34 laps
    Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault      24 laps

 

Pilotlar                         Takımlar   
 1. Nico Rosberg       165       1. Mercedes                 301     
 2. Lewis Hamilton     136       2. Red Bull/Renault         143
 3. Daniel Ricciardo   83        3. Ferrari                   98 
 4. Fernando Alonso    79        4. Force India/Mercedes      87 
 5. Sebastian Vettel   60        5. Williams/Mercedes         85 
 6. Nico Hulkenberg    59        6. McLaren/Mercedes          72 
 7. Valtteri Bottas    55        7. Toro Rosso/Renault        12 
 8. Jenson Button      43        8. Lotus/Renault              8  
 9. Felipe Massa       30        9. Marussia/Ferrari           2  
10. Kevin Magnussen    29        10. Sauber/Ferrari            0  
11. Sergio Perez       28        11. Caterham/Renault          0  
12. Kimi Raikkonen     19        
13. Romain Grosjean    8         
14. Jean-Eric Vergne   8         
15. Daniil Kvyat       4         
16. Jules Bianchi      2         

 

 


Yorumlar

“2014 Avusturya GP – Zafer Rosberg’in, Mercedes Duble Yaptı” için 159 yanıt

  1. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Silverstonede gorusmek dilegiyle 😀

  2. yarışı kaçırmıştım, az önce izledim. izlemeden önce de sitedeki haberlere ve yorumlara baktım.

    hamilton çok iyi bir start almış. 9 başladı, yarışı da pitlerde 2sn kaybederek ve 4 litre daha az benzin kullanarak rosberg’in 0.6 saniye gerisinde bitirdi. son düzlükte yavaşlamış olmalı, yoksa fark 1.9 saniye değildi. 3-5 tur daha olsa rosberg’i canada’daki gibi önde kalmak için virajları kesmeye zorlayacakmış. son turlarda ros’un titremeye başladığını gördüm. ve takıma overtake tuşunu kullanabilir miyim diye soruyordu. bir de hamilton 4% daha az benzin kullanmışken son turlarda iki aracı da tasarruf moduna soktular. ilginç. takım hamilton’ı sabote ediyor yorumlarına da “henüz” katılmıyorum. ancak sezon başından beri hamilton’ın toplamda 10 saniye daha uzun süre pitlerde olması, ros’un tüm yarışları bitirirken ham’ın 2 kez yarış dışı kalması, monaco’daki hilesini korumaları da kafa karıştırmıyor değil.

    bottas iyi bir outlap, ya da inlap ile massa’yı geçmiş. temposu da ondan iyiydi sanırım. williams yarışı kazanmaya değil iyi puan almaya odaklanmış. pit stratejileri kötüydü.

    vettel yine rezil bir yarış çıkardı. aynı 2013’deki gibi geri düşünce millete çarptı. alonso’nun şuna çok küçük farklarla 2 şampiyonluk kaybetmesi gerçekten yazık. alonso vettel’den en az 2 gömlek üstün pilot. ricciardo ezmeye devam et koçum 🙂

    özellikle en önce baktığım haber ise raikkonen haberiydi. sezon başından beri 8 yarıştır olduğu gibi yine rai’nin alonso karşısındaki ezilişinin bahanesini bulmuşlar. yahu 8 yarış olmuş 8 🙂 henüz 1 tanesinde rai önde bitirememiş. 8-0 durum. massa’dan daha iyi iş yapamaz 07-08-09 sezonlarında gördüğümüz gibi diyorduk, massa kadar bile iş çıkaramıyor henüz.

    sıralama da 6-2. bugüne kadar alonso’yu geçtiği şu 2 seansa da değinelim. bir tanesi alonso’nun sorun yaşadığı, Q3’deki 9 kişinin de turunu geliştirdiği, alonso’nun 0.2 yavaş tur atabildiği araç sorunu olan bahreyn sıralaması. diğeri de ispanya, aradaki fark 0.034. alonso’nun aşırı oversteer sorunu yaşadığı yarış.

    perez yine hulk’a kolay lokma olmayacağını gösterdi, onu da tebrik ederim 🙂

    1. Sende hamilton kazansa anında burada oluyorsun ne zaman rosberg kazansa hep ikinci gün damlıyorsun ne is.

  3. bu arada RENO ve FERRARİ motorda kampanya baslatmış 1 alana 2cisi bedavaymış

  4. Sıkıcı ve rutin bir yarış oldu. 2 defa Massa Perez’in arkasına gelince ufak bir heyecan oldu ama hepsi bu. tüm sezonun belki de en rahat ilk 2 virajı bu pistte olduğundan kaza veya karambol de olmayınca herşeyi pitstoplar belirledi. bu noktada dikkat çeken konular;
    * bottas 2.1 sn pit süresi ile rekor kırarken massa 3.4 sn de kaldı. (inip lastiklerini kendisi değiştirse daha iyi olurdu)
    * her iki pitte de ekip rosberg’e daha hızlı davranırken hamilton ortalama 1×2 sn. kaybetti
    * gutiarez’i sağ arka lastiği değişmeden pitten çıkartıp geri getirdiler
    * vettel mercedeslerden tur yiyeceği sırada takım tarafından yarıştan çekildi (güya motoru korumak amacıyla)
    * pek pilotajını beğenmem ama perez iyi bir yükselişle yarışı ortalarda bitirdi
    başka da bir şey olmadı. sıkıcı geçti kısacası…

  5. Arkadaşlar formula 1 yayını başlarken uluslararası yayın başlangıç videosu nu nereden bulabilirim. ( şu tüm renkler pistte tur atıp bittiğinde F1 yazısı çıkan video)

    1. Mc1aren-HAM1LTON avatarı
      Mc1aren-HAM1LTON

      F1 Video Intro yazarsan çıkıyor.

      1. Baba harikasın

  6. Murat AYDIN avatarı

    F1′de köklü değişiklikler yapılmasının zamanı geldi de geçiyor. Sıralama turlarında zaten hızlı olan araç yarışı da kazanıyor. En hızlı araç sıralama turunu kazanıp zaten en önde başladığı için trafiğe takılmadan rahatça arayı açıp gidiyor. Onunla rekabet edebilecek olan araçlar ise trafiğe takıldığında fark daha da açılıyor. Yıllardır en hızlı aracın domine ettiği zayıf ve zevksiz yarışlar izliyoruz. Bence artık fikstür sistemine geçilmeli. Yarış sayısı sürücü sayısı ile eşitlenmeli ve bir sürücü sezon boyunca 22 farklı sıradan kalkış yapmalı. Her sürücünün kura ile belirlenen 22 tane pole pozisyonu olmalı. Bu şekilde çok daha adil ve zevkli yarışlar izleyeceğimizden eminim. Yarış içerisindeki tırmanışlar puanlama sistemine de yansıtılırsa çok daha mücadeleci yarışlar ve tadına doyulmaz geçişler izleriz. Ne dersiniz sizce de güzel olmaz m

  7. yarış rbr adına tam fiyasko oldu resmen piste gömüldük. İnşallah sırada ki yarışa düzeliriz. ric kötü kalktı sonra da pek varlık gösteremedi. Vet sorun yaşayıp tur yedi sonra o da iptal ve sonuç tam bir fiyasko. yarışın yıldızı alonsoydu tebrikler. hamiltonun kalkış güzeldi. ve podyumdakilere tebrikler.

  8. Bu yarış gösterdiki Schumacher’den sonra gelmiş geçmiş en iyi pilot Alonso’dur.Adam başkasıyla değil aracıyla yarışıyor resmen

  9. Ayrıca Vettel’in ne kadar fos bir pilot olduğu ortaya çıktı.tarih yanıltıcı olabiliyor bazen şimdi wikipediaya bakan gençler a bak ne kadar iyi pilotmuş diyecekler vettel için halbuki gerçekte ilk 10 bile zor.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Seni wikipedia da bulamıcaz bile onun için yorumların değersiz ve sığ.

      1. gerçekler acıdır.

      2. Senide goremiycez.
        +Seneye caktirmadan Mercedesi tutacaksin.

  10. Gün gelir devran döner, Rosberg’in aracı sorun çıkarır Hamilton geçer.
    Bu durum bi de son yarışa denk gelirse görün bakalım siz nası fırtınalar kopuyor burda.
    Bütün Hamilton hater’lar yine sağa sola saldırmaya başlayıp ballı Hamilton şanslı Hamilton demeye başlarlar.
    Ama o zamana kadar Rosberg’in başına gelen şanslı durumlardan kimse söz etmez tabi. Şimdi Rosberg değerli oldu.
    Bu sene Rosberg şampiyon olursa seneye Rosberg’e laf sallamaya başlar millet bu sefer de.
    Alıştık artık yıllardır.

    1. F12004Alonso avatarı

      Bencede bugün rosberg in galibiyeti hakedecek kadar istikrarlı ve dengeli sürmesi büyük bi şans ti . allahın işi işte.

    2. OtonomAktor avatarı

      Adam mekanik konulara çok calisiyor belki de ariza ve sorun ihtimalini kendi azaltiyor da biz farkinda degiliz. Dikkat ettiniz mi yaris icinde ros perezin arkasinda kaldigi süre boyunca yanlara acilarak temiz havaya cikmaya calisti sürekli ham i hic bu gayret icinde görmedim o esnalarda. Anlasilan o ki ros gecen yarista ham in basina gelen fren asiri isinma sorununun kendi basina gelmemesi icin ugrasiyordu. Valla bence ham sansliydi aslinda hep birilerinin arkasinda kalip hic disari acilip temiz hava alma gayretine girmeden yarisi kazasiz belasiz arizasiz bitirdi. Ros un ham den hizli olduğunu söylemem ama mekanik işlerden adam anliyor ve hami en hizli olmasa bile kendi iyi yönleriyle (mekanik konular ayarlar ve istikrar) denge saglamaya calisiyor. Monakodaki çirkef hareketi hariç bence ham gibi bir pilota çok iyi karsilik veriyor. En azindan ham üst üste dört yaris kazandiktan sonra ros u 2 sinif pilot ezik pilot diye sözler söyleyenlere bence bu yaris istikrariyla ve hep yarisi kontrol altinda tutuşuyla cevap verdi.

      1. Onur Gentas avatarı

        Otonom arkadaşım yarışı iyi izle bence. Aynı dışa açılmaları Lewis’de yaptı durdu. İkiside dışa açılmaktan arkasına giremediler williamsların.

        1. OtonomAktor avatarı

          Başka bir ham destekçisi yazsaydi bunu çok takmazdim ama yorumlarinizi takip edip saygi duydugumdan tekrar acip özetten bakacagim temiz havaya kacmis mi diye sayin Onur Bey. O ara çok yakindi araclar belki dikkatimden kacmis da olabilir. İzleyeyim bir daha bakalim.

          1. Onur Gentas avatarı

            Teşekkür ediyorum. Saygımız karşılıklı.

          2. OtonomAktor avatarı

            şimdi özetten yine baktımda ros perezin arkasında ham de bottas ın arkasındayken ros start düzlüğüne dönüşten itibaren yana açılıyor hemen her tur da bunu yapıyor. ham ise düzlüğün sonlarına doğru bir yana açılma yapıyor fakat bu bottas ın içerisine bakış amacıyla yapmış gibi. yani ros daha önce açılıp temiz havadan faydalanmış ham biraz daha nazaran az yararlanmış diyebiliriz. Serhan Acar da 2 kere biri (18. tur diğeri 21 yada 22. turda olmak üzere) “ham e fren sıcaklığının limitin üzerinde olduğunu” telsizden söylediler dedi. yani yarışın çok daha başında ham frenleri limitlerin üzerinde ısıtmış yada yeterince soğutamamış. benim burada yapmaya çalıştığım eleştiri ham i kötülemek adına değil burada bir şampiyonluk savaşı var ortada ve herkes ham in iyi olduğu daha yetenekli olduğu konusunda hem fikir. ama rosberg de bu oyunu kendi stilinde çok akıllı oynuyor. problem yaşamamak için deyim yerindeyse “yoğurdu üfleyerek yiyor” ki sene başından beri en kötü 2. sırada bitirmesi de bunun göstergesi. ros biliyor ki arızadan kalsa bir yarış toparlaması çok kolay olmayacak o yüzden alacağı tüm tedbirleri alıyor ve her yarış kazanamayacaksa minimum zarar da tutuyor kaybı. o yüzden ham yeteneğinde bir adamın bu oyunu en az ros kadar akıllı oynayabilmesi gerektiğini düşündüğüm içindir bu eleştirim ham e.

            1. unutulmamalıki iyi pilot için tek kriter hızlı olabilmek değildir ki ross da az hızlı değil pist üzerinde hamilton a karsılık verebiliyor bunun dısında ross daha teknik bir pilot sartları daha iyi okuyor aracını korumasını finishe aracını en iyi sekilde getirmesini biliyor bu da bir özelliktir.Üstelik frenlerini soğutmak için uyguladığı metodlar lastiklere karsı olan nazik tutumu nun yanında birde gerektiği sekilde hamilton ı arkasında tutmasını biliyor hemde yarıs dısı kalmayı göze alacak kadar sorun çıkarması muhtemel frenleri o kadar zorlayarak aracı çok daha limitlerde zorlayan hamilton a karsı bunu yapabiliyor bir önceki yarıs örn. sikanı kestiği tur u çıkın 10 tur boyunca hamilton yanına dahi giremedi daha fazla risk almasına rağmen demekki nico nun bu kadar hızlı olmasında baska etkenler var belkide buradaki insanlar popüler bir isim olmadığı için nico yu iyi analiz edemiyorlar onun hızını iyi değerlendiremiyorlar tek turda hamilton daha hızlı ama su ana kadar yarıs performansında nico gayet iyiydi.

  11. Rosberg harika sürüyor bu yıl ya 1. ya da 2. oldu bu yıl harika bir performans .Rosberg bu yıl şampiyonluğu hakkediyor.Objektif biri Rosberg’in bu yıl en çok hakkeden taraf olduğunu söyler. Hamilton iyi sürüyor.Ama istikrarlı taraf Rosberg.

    1. Lewis’in 2 yarış dışı durumu var araçtan kaynaklı…Bu iki yarışı 2. bitirdiğini varsaysan adamın +34 puanı daha olurdu…Bu durumda Lewis’in bitirdiği yarışlara bakarsan her iki pilotunda zaten 1 veya 2. olduğunu görülür..

      Rosberg’in daha disiplinli olduğu ve daha az boş konuştuğunu (Lewis’e göre) söylenebilir..Rosberg pist üstünde ki açıklarını ve yavaş kaldığı yerleri Hamilton’ın telemetri verilerinden öğrendiğini kendi söylüyor…Hamilton teke tekte Rosberg’den daha iyi bir pilot bu durum GP2’den beri böyle…

      1. Teke tekte iyi olmak başarı için yetmiyor aksi halde şampiyon sadece Alonso olurdu.

  12. Onur Gentas avatarı

    Rosberg, lewis, bottas ve alonsoya tebrikler. Bazı arkadaşlar geçişe müsait bir pist diye yazmışlar ama önde ve arkada mercedes motorlu araçlar olduğu sürece geçiş yapmanın okadar da kolay olmadığını gördük. Açıkçası yarışın ilk birkaç turu dışında hiç keyif almadığım bir yarıştı. Mercedes motorlu araçlar bu düzlük hızlarıyla ne birbirlerini geçebiliyorlar ne de diğer araçlara geçiliyorlar. Sonunda da böyle zevksiz yarışlar izliyoruz.

  13. bu rosberg fanlarının eski vettel fanları olma olasılığı kaç acaba ?

    1. Lewis_Didem avatarı

      Son 2 yarıştır ortaya çıktıklarını düşünürsek oldukça yüksek bir ihtimal 🙂

      1. vettel fanlarından daha iyi yorum yaptıkları ve daha dikkaktli izleyerek daha iyi analiz yaptıkları kesin ama.tabi yanlış anlatmak yada ros un kazanması nedeniyle heyecanla fazla abartmış olabilirler bazı şeyleri ama ne olursa olsun ros fanlarını görmek benim için memnun edici.tartışma açısındanda iyidir.vettel fanlarınında hepsinin kötü yorumcu olduğunu söyleyemeyiz aralarında bu işi gerçekten iyi bilen ve dikkatli analiz edenlerde vardı.

        1. Neyi analiz etmişler yarışı neresiyle izlediği belli olmayan bi iki adam çıkmış konuşuyor Hamilton yarışın sonunda yakalamış DRS mesafesini sadece bak bak sen analize bak analizi yapanlar 2.6 ve 3.0 saniye pit stoplara karşı 4.0 ve 3.5 sn pit stoplarla karşılık verildiğini de analiz ettiler mi kaldı ki bu tarz pistlerde çoook önemli pit stop zamanları anlatabildim mi yoksa anlamamakta direnecek misin

          1. ben direnmiyorum onlar direniyorlar ve haklıda olabilirler niye mi sen yenilgiyi hazmedememekte direnirsen ve bu konuda sürekli yazarsan hatta aynı şeyleri birden çok tekrarlarsan yarış sonucuna rağmen onlarda direnme hakkını kendilerinde bulurlar

            1. Hazmetmeme olayı değil gördüğüm gerçekleri bazıları saptırıyor benim cevabım onlara Rosberg’in sürüşüne bişey mi dedim ? benim gözümde paspal bir pilot işini iyi yapan o kadar ama kalkıp burada kendi penceresinden olaylara bakan ve gerçekleri saptıranlara bir iki cevap verme gereği duyuyorum

        2. Lewis_Didem avatarı

          2 veya 3 objektif Redbull fanı dışında her iki fanlarda aynı.sizi ayrı tutuyorum onlar kadar subjektif değilsiniz 🙂

          1. teveccühünüz için teşekkürler.

          2. bu yorumu Mclaren’i tutup Lewis’i destekleyen biri yapmasaydı daha iyi olurdu.

            1. Lewis_Didem avatarı

              Ne alaka şimdi ? McLarenci ve Lewis ci olmam böyle bir yorum yapmamamı mı gerektiriyor ?

              1. Bir takımı tutup gidip başka bir pilotun taraftarlığını yapmak çok saçma bir olay.Ya Bir pilotu destekle o nereye giderse o takımı tut. Ya da bir takımı tut kim gelirse onu destekle.Bunları yapmayan biri bana göre başka birini eleştirmemeli.

            2. Lewis_Didem avatarı

              Saçma olan birşey yok en azından benim açımdan.2005 den bu yana McLaren taraftarıyım.2007 den bu yanada Lewis taraftarıyım.McLarenide Lewiside çok seviyorum sırf takımdan ayrıldı diyede kolay kolay bırakacak değildim Lewisi.

              Seviyeli ve objektif olduktan sonra herkes her türlü eleştiriyi yapmalı hangi takım yada hangi pilotu destekliyorsa desteklesin hiç önemli değil.

              1. Onur Gentas avatarı

                Bende lewis didem gibi düşünüyorum. Mclareni destekledim yıllarca ve lewis takım değiştirdi diye de mclarene olan sempatim azalmaz. Umarım ilerde tekrar mclarende yarışır.

    2. Yüksek hatta bazıları da başka başka pilotların fanları isim vermeyeyim 🙂

      1. ahh kafam yarıldı o ne kadar büyük bir taştı öyle 🙂 .no problem benim geçmişim tamamen ortada sıkıntım yok.bu hafta ne kadarda çok yazdırdınız bana öyle 🙂

        1. Seni ima ettiğimi nerden çıkardın dostum ? Komik oluyorsun 🙂

          1. o yorumu okuyanın aklına başka ne gelmesini bekliyorsun ki ?

        2. Başka pilotların fanı derken Alonso Raikkonen vb. pilotların fanı anlamında genelleme yaptım fazla alıngan olma

  14. Raikkonen’in bu performansının savunulacak bir tarafı yok ve Alonso’dan da yavaş ama doğru bir strateji ile Alonso’nun arkasında dahi yarışı bitirebilirdi. Kanada’da yaptıkları hatanın aynısı. Ne desek boş.

  15. Tam ilk 4 lü mücadele yaşıycak derken aklıma birden bu lastiklerle ne yapabilirlerki korumaları lazım bu içine ettiğimin Fia nın kurallarına uyup benzin ekonomisi yapmaları lazım diye bir gerçek geldi sonra baktım geçişler pitte olmuş böyle saçma formula 1 görmedim ben.

  16. Billy Bones avatarı

    Sene 2007. Takım Mclaren.Takım İngiliz.Tıpkı patronlar gibi.Bir superstar geliyor ve çaylak pilotun (İngiliz olan)aslında o superstar a yakın olduğu anlaşılıyor ve ibre İngiliz e kayıyor.Superstar ve sonrasını biliyorsunuz.

    Sene 2014.Takım Alman.Patronlarda.Bir superstar geliyor.Diğer pilotta ilk Hamilton-Alonso dan sonraki pilotlar içinde en iyilerden.(Button ve Vettel den iyi) Takım bunun bir teknoloji savaşı olduğunun farkında.Ve o pilotun (Alman olanın) Schumi yle mucadelesini ve o kadar sıkıntıya rağmen 2013 te yaptıklarını biliyor.

    2007 de pilotlar Malezya da double yaparken sarmaş dolaşken,2007 Monaco da İngiliz pilotta ben aslında o kadar iyiyim diyerek savaşı başlatıyor.

    2014 te ise Bahreynde sarmaş dolaş olan pilotlar 2014 Monaco da kanlı bıçaklı oluyor sonrada nerdeyse birbirlerinin yuzune bakmıyor.

    2007 de İngiliz korunuyor.
    2014 te bu istikrarı devam ederse Alman pilot korunacak.

    Herşeye rağmen hangisi şampiyon olursa olsun,umarım son yarıştan önce olur.Tebrikler Rosberg.Sonuna kadar hakediyorsun şampiyonluğu.

  17. Massa’ya tebrikler. Ferrari’de kazanamayacağı puanlar kazanıyor.

    Bottas’a tebrikler gerçekten hatasız sürdü..İlk bölümde Massa yerine önde olsa belki o pozisyonları kaybetmeyebilirdi..Zaten pist üstünde geçilmesi oldukça zor Williams’ların. Ayrıca Rosberg’in arkasında Perez’i geçişi gerçekten tam zamanında ve soğukkanlı bir geçişti..

    Alonso’ya tebrikler vasatların en iyisi olduğu için fanlarını baya sevindirmiş Sürünen Ferrari’nin altın çocuğu.

    Perez gibi karaktersizi tebrik edemiycem.

    Gelelim Raikkonen’e.. Allah davul etsin seni emi..Yani tamam araç boktan. Tamam Alonso kadar destek göremiyorsun lan en azından çık şikayet et..Sen belliki daha gelirken 2. pilot boşluğuna adını yazdırmışsın. Paramı alır geçerim 3-5 puan yaparım modundasın. Kendini hiç zorlamıyorsun Ferrari’yi zorlamıyorsun. Çık ve aracın bok gibi olduğunu Ferrari’nin gelişimden falan bi haber olduğunu, yeteneksiz olduğunu, modern zamana ayak uyduramadığını, bi içecek markası olan Redbull’un bile mühendislerinin koskoca Ferrari’nin mühendislerinden daha iyi iş çıkardığını söyle. Sene başında tur tamamlayamayan motorlar şimdi yarış kazanırken Ferrari’ nin başladığı günle aynı olduğunu söyle. Gerekirse söylerken kovul yani bize koymaz sanada koymaz belki Ferrari’de birşeyler değişir gerekirse git Le Mans’ta yarış ama bunu nolur söyle.

  18. Okay Karacan son senelerde hep tvye konuk olarak çıktığı zamanda konuştuğu gibi konuşuyor şu anda. Eyvallah onun döneminde başladık bu sporu takibe, seviyorduk ama spor yorumcusu olarak hala 99ların sonu 2000lerin başından konuşuyor olmasını hayretle izliyorum. O dönemi çok sevdiğinden olduğunu sanmıyorum. Yeni yıllardan bahsedecek bir şeyi, bir bilgisi olmadığı için böyle yaptığını düşünüyorum.

    1. Bu arada Serhan Acar, Levent K. adlı görme engelli bir seyirciden bahsetti. Yanlış hatırlamıyorsam Serhan abiyle iletişime geçmesi için yardımcı olmuştuk zamanında. Mutlu oldum 🙂

  19. ham geç fren yaptığından frenlerini gerekenden fazla harcıyor ve zorluyor olabilirmi zira ros un ham kadar fren sorunu olmuyor ?. ham ın tarzı böyle gerçi ama bu tarzı kendisine zarar veriyor.yani f1 deki yaklaşımını değiştirmek deyimini ham a hatırlatmak gerek

    1. Hamilton rosbergin ona müsade ettiği oranda yaklasabiliyor onlarca tur rosberg bu tempoyu sürdürebiliyor tempoyu belirleyen hızı belirleyen rosberg olduğundan kaç yarıstır hamilton tek bir atak bile yapamıyor durum gayet net ama arkada rosberg olduğunda daha fazla sıkıstırıyor bunu kaç defa gördük tek turda hamilton daha hızlı olabilir o da çok büyük bir farkla değil ama yarıs temposunda hiç bir sekilde yanına sokmayarak ve arkada olduğundada sıkıstırarak daha iyisini yaparak rosberg çok çok hızlı bir pilot olduğunu zaten gösteriyor bu yüzden atak yemiyor.

      1. Onur Gentas avatarı

        Berke sen formula 1 izlemeye ne zaman başladın acaba? Bir halttan anladığın yokta. Bakıyorum herkes gayet objektif ve yerinde yorumlar yapmış bir senin abuk subuk yorumların göze batıyor.

      2. Kesinlikle katılıyorum. Rosberg Şumi’den yarış haftasonlarında baya bişey öğrenmiş olmalı. Yarış performansı Lewis’ten güçlü. Bi ara nasıl da kadrajtan çıktı uzadı gitti öyle Rosberg.

  20. Telsizden pozisyonu koruma emri geldi mi mercedes araçlarına.Sanki Son dört tura kadar yarıştırmadılar gibi geldi.
    Sky yorumcularının Hammer Time yorumları güzeldi.

    1. Bildiğimiz kadarıyla hayır..Ki geldiyse bilmememiz zaten imkansız..Hamilton bunu illaki konuşurdu.

  21. ferrari kimi yi geç pite alarak hata yaptı ama kimi de alo dan bu yarışta yavaştı buda gerçek.ham-ros pitlerinde süre 1.9 saniye rosbergin lehine idi ama ham hızlı idiyse ros un arakasına geldiğinde neden geçemedi pist geçişe son derece müsait bir pist atak dahi yapamadı..ros gerçekten çok profesyonelce akıllıca yarışıyor prost edasında..bottas aslında bu yarışı bile alablirdi belki q3 te son turlardan önce mas dan 0.3 hızlıydı.son turunda arabayı kuma kaptırması sıralama turlarını batırdı ama bu iş böyle hem hızlı olacaksın hemde hata yapmayacaksın.

    1. aslında aynı takımdan 2 aracın bu kurallarla birbirini geçmesi çok zor.ros ham ın arkasında olduğu yarışlarda geçiş yapamadı.ham da ros un arkasında olduğu yarışlarda geçiş yapamadı ( diye hatırlıyorum) sadece denemeler oldu.

      1. Lewis_Didem avatarı

        +1
        Sonunda aklı salim bir yorum okuyabildim.

      2. Ne ilgisi var sonuçta hızlıysanız drs sınırına inebilirsiniz drs yardımıyla geçis yapabilirsiniz eğer pist geçise imkan veriyorsa ki bu pist öyle bir pist kaldıki hamilton kaç yarıstır arkada bir kez rosberg in yanına girememisken aynı araçlarda Rosberg in arkada olduğunda hamilton ı daha fazla sıkıstırdığını geçilsede geçtiğini daha iyi isler yaptığını gördük.Bir pilot onlarca tur 1,5 sn lerde stabil kalıyorsa bu öndeki pilotun mevcut kurallarda bir çok parametreyi gözeterek tempoyu istediği sekilde belirlediğinin göstergesidir.

      3. Ayrıca hadi geçmeyi geçtim o kadar tur drs sınırına yaklasamiyorsunuz bunun kurallarla ilgisi yok gerçekten çok hızlı olsa bir kaç atraksiyon görürdük ros dan gördüğümüz gibi.Hamilton tek turda çok hızlı bir pilot yarıs temposundada iyi ama bence rosberg yarıs temposunda en az hamilton kadar hızlı hamiltonın hızına rahatlıkla karsılık verebilecek kendi arkadaykende daha fazla zorlayabilecek kadar hızlı.Sadece daha akıllı gösterisden uzak gereksiz zorlamalar içerisine girmiyor bunun ödülünü de geçen yarıs 2.olarak aldı yoksa o da hamilton gibi yarıs dısı kalırdı.

        1. Bahreyn’i hatırlatayım o zaman size Hamilton’da daha sert hamur var Rosberg’de yumuşak hamur var birde güvenlik aracı girmişti Rosberg denedi denedi geçemedi gelmişsin birde burada Hamilton 1.5 snden fazla yaklaşamadı diyorsun biri yarışa 3. sıradan başladı ve rahat sürdü diğeri 9. sıradan geldi aynı araç ile ancak bu kadarı yapılabilirdi

          1. Ne alaka yarısa basladığı lastiklerlemi yarısı bitirdiler ki 3.9. sıra değerlendirmesi yapıyorsun zaten ilk turda hamilton aradaki pozisyon farklarını eritti.
            İki pilotunda lastiklerle ilgili bir sıkıntısı yoktu ikinci pitlerin ardından yarıs sonuna kadar.Ben baska örnekde veririm size merak etmeyin geçen sene rezil etti hamiltonı aynı lastikler ve strateji vardı en sonunda takım emri geldi he geçti geçildi ama sonuçta bir aksiyon oldu hızını gösterdi hamilton hangi yarıs ne yapmıs rosbergin izin verdiği oranda bir kez yanına sokulmadan yarısları bitirmis vagon gibi.

            1. Oo ağır Rosberg fanı devam et sen benim yorumları okumadan

    1. Yılın en güzel sahnesi..4 yıldır bir umut diyorduk belkide bu dünyada adil olan birşeyler vardır..Yok mu yok mu? dedik..4 yıll bekledik biz..

      Ve işte karşınızda..Karma..Yarışa çıkama Vettel, daha beter sürün..Umarım tarihin en berbat şampiyonu olarak hatırlanırsın.

      1. Soyle agiz tadiyla bir tur bindirtmiyorlar ki.Hemen kaciyor Vettel.

  22. Hamilton’ın ilk turu baya iyiydi, dün tahmin ediyordum Mercedes dublesini, ama gönlüm bu hafta sonu Hamilton’dan yanaydı, yaklaştı ama olmadı 🙂 Williamsların podyum yapması bile bence büyük başarı genelde yarışlarını katlettikleri için… Dün pol pozisyonunu 6. virajdaydı sanırım kerbe fazla çıkarak kaybeden Bottas yarışta hak ettiği pozisyonunu geri aldı takım arkadaşından. Massa’nın polünn yalandan geldiğini zaten biliyorduk, bakmayın Alonso’nun hızlı en hızlı süper über demesine, massa işte bu…

    Alonso baya iyi yarış çıkardı, Massa’ya yaklaştı, bir kere DRS de açtı görebildiğim kadarıyla, ama Mercedes bile Williamsları düzlükte geçemiyorken Ferrari’nin geçmesi için hız farkının 1-1,5 saniye falan olması lazımdı herhalde… öyle de değildi zaten, sonra bıraktı, yada lastikleri bozuldu bilemiyorum artık.

    Yarışta oldukça mücadele içinde geçti, Bianchi’nin az daha Grosjean’ı geçeceğini de belirteyim aralarında en son 2-3 saniye vardı ve Bianchi 1-2 saniye farkla kapatıyodu farkı. Son turda Rosberg’in hatası ardından Hamilton’ın kerbe fazla çıkıp hata yaparak Rosberg’in hatasını değerlendirememesi, Riccicardo’nun son tur geçişi… Mücadele güzeldi ve ben zevkli bir yarış izlediğimi düşünüyorum… Daha önce de söylediğim gibi bazı insanlar yarışan insanların ismi Schumacher, Alonso, Raikkonen, Hakkinen, takımlarda Ferrari ve Mclaren olmayınca olaydan zevk almayıp, yarışı Formula 1 i falan suçluyorlar…

    Montezemelo’dan farkları yok, şuan Mercedes’in yerinde olsalar çıkıp söylenmeyecek olan Ferrari patronu, geride olunca her fırsatta “Bu F1 değil” demekten geri durmuyor…

    1. Sen zevkli yarış izlediğini düşünmeye devam et o zaman.Beğenmeyenlere laf atma.

    2. Sen zevkli yarış izlediğini düşünmeye devam et o zaman.Beğenmeyenlere laf atma.

      1. üstteki mesajımda görebileceğin üzere saygı çerçevesinde istediğim eleştiriyi yaparım, bu konu hakkında yapabileceğin tek şey yorumlarımı okumamak ve/veya altına yorum yazmamak… bir laf atma olayı olsaydı bu tarz yorumlar yazan şahısların yorumlarının altına, senin bana yazdığın uslupte yazardım, insanlara da cevap hakkı doğardı…

        1. Kendi yazdığının farkına var o zaman.Yarışı beğenmeyenleri başka bir insana benzetme veya o kişileri küçük düşürecek şeyler yazma biz de okuyup geçelim.Sen burda bize dolaylı yoldan laf atarsan biz de en doğru şekilde cevabımızı veririz.Benim üslubumda hiç sorun yok sen merak etme.

  23. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Rezalet bir yarıştı,Williams pitlerde geçildi sürekli,sonrasında zaten öyle aman aman bir kopma olmadı. Red Bull ve Vettel için dün demiştim bu şartlarda yükselme çok çok zor olur ama yine arıza verdi,Riccardo’da da dediğim gibi geriledi.

    Sıktı iyice bu durum,seyir zevkli yok maalesef.

  24. Hamilton elinden geleni yaptı. İki mercedes aracını birbirini geçmesinin ne kadar zor olduğunu tekrar gördük.

    Ferrariye gelecek olursak fena değildi. Alonso full depoyla gerideydi ama ağırlık azaldıkça hızlanmaya başladı. Yarışın orta bölümünden sonra sürekli olarak williamslardan daha hızlıydı. Son 4-5 tura kadar mercedeslele aynı tempoyu tutturdu 25 tur falan. Raikkonen yine sönük bir yarış geçirdi. Silverstonedan biraz daha umutluyum. Mercedes motoruna karşı çekiş dezavantajını azaltabiliriz. Redbullda çok güçlü şekilde geri dönecektir silverstoneda..

  25. +++
    F1 heralde 1,5 saat hiç bir iddialı geçiş olmadan dönen arabaları izlemeye giden seyircilerden para kopartmak için yapılan bir gösteri…
    Bu kadar rekabetin olmadığı büyük bir organizasyon yoktur heralde…Milletin parasına yazık…
    Moto gp izlemek en mantıklısı…

    1. Sene başından beri Moto gp izliyorum.Yaptığım en mantıklı iş gerçekten.Avusturya Gp’de heyecan görürüz bi bakıyım dedim.Bu pistte de olmadıysa kimse kusura bakmasın.

  26. ikinci pitstoplara kadar gayet heyecanlı giden bir yarış izledik. ilk üçü tebrikler. geride kalanlardan alonso gayet iyiydi. rai nin telsizden o zaman 0.2 güç verin demesi bombaydı 🙂 Bu pistte stratejinin önemini anlamak için Force İndia ve Williams a bakmak yeterli.

    bu arada Webber in podyumda HAM a pitlerde zaman kaybettiğini sorması Webber’in hala sivri olduğunu gösteriyor 🙂 adam açık konuşmayı seviyor.

  27. Yarışı tam olarak izleyemedim tekrarını izliycem artık.Tekrar 1-2 olmak güzel takıma ve rosberge tebrikler.hamilton’ın artık sıralamalarda niconun arkasında kalma lüksü kalmadı, aynı aracı geçmek zor görüyoruz.

  28. Hamiltonın pitstoplarındaki yavaşlık ile Rosbergteki hızlılık mide bulandırmaya başladı artık.

    Hamilton sıralama turlarıyla yarışını berbat etti bugün bir 10 saniye fark atıp yarışı kazanabilecek kadar iyiydi.

    Neyse ki 50 puanlık yarış var.Orada Rosberg 13 puan önde girip şampiyonluğu verse ne güzel olur yahu 😀

  29. Şu ana kadar yarış temposu olarak bi Bottas bi Massa hızlı oldu bu yarışta da Massa pole’ün vermiş olduğu gerginlik mi desek Bottas’ın gerisinde kaldı,Massa’nın 4 yıldır en büyük problemlerinden biri zaten tam darbeyi vurması gereken yerlerde bunu yapamaması(pitstoplara yaklaşılırken vs.)
    Hamilton’un ilk turu şahaneydi ama aracın hakkını da vermek lazım diğerleriyle farklı kategorideymişçesine rahatça sıyrıldı aralarından.
    Red Bull Vettel’i arka grupta daha fazla kamikaze hatalar yapmasın diye kenara çekti.
    Ferrari’de bu sezon dikkatimi çeken ilk pitlere kadar yavaş,ilk pitlerden sonra tempoyu bulması.Bugün de öyle oldu Alonso aynı tempodaydı öndekilerle uzun süre.Perez yine iyi stratejiyle sağlam yarıştı.Rosberg’e de tebrikler bugün çok sönüktü yine de ihtiyacı olanı aldı fark göründüğü kadar büyük değil her an herşey olabilir.

  30. Mercedes ve Williams a tebrikler

    Hamilton bugün gercekten iyiydi.Alonso tarzi bir start aldi resmen.Yatis temposuda Rosberg ee gore biraz daha iyiydi bence.

    Benim anlamadigim nokta yatisin son turlarinda yakit tuketimi ros 90 ham 87 idi.Mercedes pilotlari esit yakit yukuylemi piste cikiyor?Oyleyse ham fazla yakiti hortumla cektirip satmaya mi calisiyor?Bilen varsa aciklasin

    14 numarali ferrari araci bugun denge ve lastikkullanimi acisindan iyi gorundu, biraz daha motor gucune ihtiyaci var.7 numarayi goren oldu mu??Sezon basinda alonsonun kimiyi ”parcalayacagini” soylerken birileri cildirmisti ama simdi yoklar.Ayni gecen senenin cumartesi yorumcusuna benzediler

  31. Güzel başlayan sonra rayına oturan bir yarış oldu.

    Mercedes’lerin yarışı kazanacağı belliydi ve kazandılar. Hamilton özellikle ilk 2 turda durumu kurtardı ve pitlerde işi tamamladılar. Tebrikler Mercedes’e.

    Williams takımı dünkü 1-2 sonucunu beklemiyordu. Bu yüzden üzülmelerine gerek yok. Alabilecekleri en iyi sonuçları aldılar ve podyuma çıktılar. Onlara da tebrikler. Bir noktaya değinmek lazım… Mercedes vanayı açtığında Williams’tan hızlı olduğu açıktı. Bu yüzden içlerinde birisi podyuma çıkabilirdi ve Bottas oldu. Gerçekten iyi iş çıkardı. Ama poleden başlayan Massa bazı fanatikler tarafından körü körüne eleştirilecektir. Massa yarış performansı açısından en iyisi değildi açık bir şekilde ama takip ettiğim kadarıyla pit stoplar haricinde önündeki sürücülerden aman aman yavaş kalmadı.- hatta benzer turladılar. Ama pitlerde Williams’ın geç kaldığını düşünüyorum sürücülerini pite alma konusunda.

    Alonso yine Ferrari’yi sırtladı. Oldukça ikinci pitlerden sonra lastiklerini çok iyi kullandı ancak sonunda alabileceği en iyi sonucu aldı.

    Perez, her zamanki gibi yine lastik kullanımı ile gerilerden başlayıp iyi puanlar aldı… Magnussen’e tebrikler. Mclaren adına iyi puanlar kazandı.

    Red Bull kendi pistinde resmen foss çıktı. Son turdaki Ricciardo geçişi dışında hiç bir şey yapamadılar.

    Raikkonen her zamanki gibi azarını çekti yarış mühendisine… Bu konuda kimse eline su tutamaz. Bu arada 8 Mercedes motorlu aracın 7’si ilk 9 içerisinde yer aldı. Sadece birisi puan kazanamadı. Çok garip 🙂

  32. Bu piste rağmen yarış bu kadar sıkıcı ve heyecansız geçtiyse söylenecek başka bir şey yok.Bir tarafta Hakkinen-Schumacher mücadelesi diğer tarafta gereksiz motorlar ve araçlar.

  33. o değiştirdiğiniz lastikler kafanızda parçalansın inşallah. massa bir pitte de zaman kaybetmesin artık. bottas’a 2,0 saniyede lastik değiştiren pit ekibi massa’yı 3,5 saniye pitte tutup çıkışta rosberg ve bottas’ın arkasına düşürüyor. görev tamam.

    hamilton’un uçan startına tebrikler, yarışı gayet iyi idare eden rosberg’e tebrikler. pit stop ekibinin mütemadiyen kendine çalıştığı bottas’a da ilk podyumu için tebrikler.

  34. Bu pistte bir saniye hızlı olmak geçmek için yetmiyor.Mercedes önce pite alıp yeni lastiklerle en hızlı turları attırdı.Olay bundan ibaret.

  35. Mercedes’in pit stopları göze batmaya başlıyor Düzenli olarak Hamilton süre kaybediyor mücadelenin bu kadar yakın olduğu bu iki pilot arasında hoş değil bunlar

    1. Lewis_Didem avatarı

      Aynen ondan sonrada derlerki Lewis Nico’ya yaklaşamıyor ! Adam zaten pitte 2sn lik kayıp yaşamış aracı daha fazla zorluyor frenleri kaybedecek yine yarış dışı kalıp fark açılacak.

      1. rosberg power avatarı
        rosberg power

        Hep bu Mercedes pit ekibi yapıyor her şeyi zaten. Ah bunlar yok mu bunlar. 😀

        1. Lewis_Didem avatarı

          Gidipte benım yapacak halim yok herhalde pit stopları.Nasıl ki Williams Massa nın pit stoplarını katlediyorsa Merco da aynısını yapıyor nokta.

          1. rosberg power avatarı
            rosberg power

            Senin pilotun pol alabilecekken hata yapıp tur atamıyorsa burada suç mekanikerlerde değil, pilotunun beceriksizliğindendir.

            1. Lewis_Didem avatarı

              Pilotun hata yapmasıyla mekanikerlerin son 2 yarıştır adamın pit stoplarda zaman kaybettirmelerini bir tutuyorsanız hiç bişey demiyorum size.

              1. rosberg power avatarı
                rosberg power

                Pitte 1 sn fazla kaldığı için yarış kazanamıyorsa belkide biraz fazla abartıyorsunuzdur “senna” nızı.

            2. Bak rosberg power dostum; Rosberg pit çıkışlarında da iyi yerlerde çıktı 2 sn civarı bir avantaj ile. Hamilton fazladan adam geçmek zorunda kaldı Mercedes’in yolda ki ikinci pilotuna yarışı kazandıracak strateji anlayışına ne oldu ? Ben son yarışlarda bu stratejiyi hiç göremiyorum sezon sonunda paspal Rosberg dünya şampiyonu olursa şaşırmayacağım artık

              1. Allah akıl fikir versin yaw 20 tur 1,5 sn kapatamıyor pilotunuz siz halen pitden sundan bundan bahsediyorsunuz hızlı olsa kapatırdı tee yarısın sonunda indi drs sınırına ne hızından bahsediyorsunuz ne zaman tek bir atak yapmıski rosberg e daha hızlı olsun atak tek bir atak yemedi bugüne kadar simdi kim hızlı kendinize gelin hamilton sadece tek turda daha hızlı hepsi bu.Bu bile önde baslayacağı için sampiyonlukda yeterli ama bunuda beceremiyor saçma sapan hatalarla istikrarsızlığıyla zayıf mental yapısıyla onu da basaramıyor ve bol bol konusuyor ne sampiyon ama.

              2. rosberg power avatarı
                rosberg power

                pit stopları makineler yapsın ozaman. insan faktörü ortadan kalksın. İnsan bu robot mu her defasında aynı saniyeyi tutturacak? canada 2. pit stoplarda sesiniz neden çıkmadı? bence bahane bulmayın artık ve yenilgiyi kabul edin.

            3. 2 saniye civarı yarışta zaten o farkla bitmişti sayın paspal Rosberg fanı

              1. cobblepot sen neyin savunmasını yapıyorsunki ros ham ı drs açacak kadar yaklaştırmadı.ham hızlanınca oda karşılık verdi.aman ham a toz kondurmayın geçen canada yarışındada durmadan savundun ham ı ama aracını limitlerinde kullanan frenlerinin aşınmasını kontrol edebileceği kadar konrol altında tutan bu ğurda yarışı kazanma yı 2.plana atan aracını finişe mümkün olduğunca fazla puanla getirmeyi düşünen eden aldı 18 puanı.limitlerinden fazla zorlayıp frenlerini tamamen bitirende aldı sıfır puanını.

              2. Biri 3. kalkıyor diğeri 9. zaten geçilse rezil olacaktı Rosberg onu bırakta DRS mesafesine yarışın sadece sonunda girdi diyen bazı arkadaşlar var yarışı neresiyle izlemiş merak ediyorum DRS mesafesine yarışın başlarında da girdi Hamilton ama malum pit stoplar fazla yardımcı olmadı Hamilton’a rahat ol

      2. sizde sürekli bir bahene derdindesiniz monaco da ne vardi iste efendim orada geçis zor e geldik geçen yarıs ne oldu gene tek bir atak yok efendim bu yarısta pit de 20sn pardon 2sn kaybetmis e kardesim 10 larca tur 1,5 sn yi eritemedi tek bir atağı yok atak hamlesi bile yok ne hızından bahsediyorsunuz öndeki pilot lastiklerini koruyarak kolluyarak istediği tempoda yarıs götürüyor son turda bir kaç hata yaptı o hataların neticesi drs sınırına indi hamilton ama hamiltonda hata yaptı akabinde değerlendiremedi rakibinden kaynaklanan avantajı kullanamadı.Ama bakınız hamilton ın hiç bir zaman yapamadığını gene aynı lastik türlerinde pit stratejilerinde aynı araçlarda rosberg daha iyisini yaptı en azından atak yaptı kaç defa geçen yarıslarda arka da olduğunda bunu gördük hamilton kaç yarıs oldu arkada bir kez yanına giremedi rosbergin bana göre rosberg daha hızlı pilot yarıs içinde önde olduğunda tempoyu belirliyor aklıyla yarısıyor hamilton a anca belli bir noktaya kadar müsade ediyor bu yüzdende tek atak yemiyor yavas olsa zaten bırak atak yemeyi geçilir sonuç olarak aynı araçlarda hamilton ın button a neler yaptığını biliyoruz ne zaman arkada olsa bırak sıkıstırmayı anında geçerdi hamilton demekki durum farklı atıyoruz rosberg i arka tarafa onu avcı yapıyoruz hamiltondan daha fazla sıkıstırıyor hersey ortada.

    2. Billy Bones avatarı

      2007 nin karması.Bu sefer takım İngiliz değil ;)))) esas oğlanda Alman bilmem anlatabildimmi 🙂

      1. Evet hikaye benziyor olabilir de aynısı değil emin ol 🙂

  36. OtonomAktor avatarı

    ros ham bottas ve alo ya tebrikler. gerisi faso fiso.

  37. Yusuf Hitay avatarı

    hamilton yine en hızlı olduğu halde yarışı kazanamadı. dünkü hatasına şimdi olmasa bile sene sonunda çok yanabilir. kanada’da fena olmayan redbull burada niye darma duman oldu onu da anlamadım.

    yarısına kadar müthiş gidiyordu yarış, ikinci pitlerden sonra yine normale döndü.

  38. Billy Bones avatarı

    Tebrikler Rosberg.Şimdi baskı konusunda uzman yorumcu takım arkadaşının baskı altında neler yapcağını oturup bir bardak cappuccino eşliğinde izleyebilirsin.En az onun kadar hızlısın ve İstikrarlısın.Umarım herşey senin için daha iyi olur.

  39. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Evett sonuç tamda istediğim gibi bitti. Mercedes dublesi ve Rosberg zaferi.Her fırsatta takım oyuncusuyum diyen Hamilton’a da selamlar. Önce takım arkadaşını tebrik etmeyi öğrensin. Sonuçta bugün kendi hatasının cezasını çekti. Bu gerginlikten zararlı çıkan Hamilton olur. Burası McLaren değil.

  40. Hamilton iyi yarış çıkardı da 25 tur boyunca Rosberg’in ardında 1.5 sn aralığında bekledi kaldı en ufak bi hamle yapmadı.Sıralamalarda da düzenli olarak hatalar yaptığı için şampiyona ellerinden kayıp gidiyor artık.

  41. Rosberg gerçekten bir Şumi demosu gibi ama ‘demo’.Demo olması bile yetiyor ona.Yarış içerisinde tam bir stratejist gibi yarışıyor.Zamanı geldiğinde hızlanıyor, gerektiğinde aracını koruyor.Çok profesyonel ve asla duygusal değil.Mantıksal yaklaşımı ve disiplini onu öne taşıyor Hamilton karşısında.Hamilton yetenekli, Rosberg ise akıllı.Akıl ve yetenek savaşında bakalım kim üstün gelecek.

    Alonso ve Ferrari gayet hızlıydı.

    Kimi ve FERRARİ gayet berbattı.Yarıştan önce söylediğim dangalaklığı tekrar yaptılarki ben yapacaklarını biliyordum.Yani bir ekip harbi bu kadar göre göre, göstere göstere saçmalamaz.Yav arkadaş pite önündeki rakipten 4 tur 5 tur geç girmen sana birşey kazandırmıyor tam tersine kaybediyorsun.Bunda anlamayacak birşey varmı tekrar ediyorum ‘ pite önündeki rakipten 4 tur 5 tur geç girmen sana birşey kazandırmıyor tam tersine kaybediyorsun’.Bu kadar sinirlenemez bir insan gerçekten olamaz böyle bir saçmalık diyorsun ama oluyor işte.
    Yarış başlıyor Alonso Magnussenden hızlı arayı açıyor onun tam arkasında Mag’dan daha hızlı olan Kimi var pitler başlıyor Kimi Magnussenden 4 tur sonra pite geliyor çıktığı yer 14 luk Magnussenle arasında birsürü pilot var.Bu saatten sonra Kimi kanatlanıpmı geçecek.Sen araç olarak hangi aracı pist üstünde geçebilirsin abe salatalık ekip.Erken gir 2 tur 1 tur aynı tur pite gir artık anlayın şunu.Sonra burada gelip Kimi bitmiş, Kimi ölmüş, Kimi Massa’dan kotü gibi hikayeler, uyduran Alonso gridde, saz arkadaşları funboyları burada sallıyor.Ferrari Kimi’nin pit ekibini komple tatile göndersin Kimi pist üstünde kendi stratejisini kendi belirlesin inip tekerlerini kendi taksa, çok fazla bir kayıp olmaz..

    Bunun dışında Force İndia yine strateji anlamında bütün ekiplere ders verdi.Sıradan bir yarıştı.

    1. Raikkonen’e bir şey diyen yok zaten.Şu Ferrari denen takım 0.5 saniye hızlanmaktan aciz.Daha ne diyebiliriz ki.Seneye Montezemolonun da son şansı.İyi değerlendirsin eğer değerlendiremezse kendisi orda duramaz.

    2. OtonomAktor avatarı

      alonso da aynı stratejiyi izledi dostum hatta 2 pittede rai den sonra girdi. ama alo rai arasında 30 saniye fark var yarış sonunda. hadi pitlerde zaman kaybetti desem 3 saniye versek trafiğe takıldı desek ki(görmedim böyle birşey önü genelde boştu rai nin) hadi ona da 3 saniye verdik 6 saniye etti. bu diğer kalan 20 küsur saniyenin cidden izahı yok. ben rai nin normalde bu kadar yavaş kalıcağını beklemezdim ama durum ortada kabul etmek gerekir raikkonen aşırı yavaş aloya oranla.

      1. Ricardo yu 2sn farklarla takip etti yarış boyunca ki yetişse geçemezdi.İkincisi Alonso ile stratejisini karşılaştıramassın Alonso yarış boyunca hem önündekilerle hem arkasındakilerle arasında mesafe vardı yani rahattı.Kimi Magnussenle yarışıyordu ona göre strateji izleyecek ekip kaç tur sonra pite aldı son turda Kimi’nin lastikler bitti zaten.Magnussen 10 turda pite giriyor Kimi ise hem önündeki rakipten hemde arkasındaki tüm ekiplerden sonra pite giriyor ve ss lastikle sanırım force india hariç pistte en çok kalan pilot 15 turla.Alonso’da ilk stintte Kimiden 1 tur erken giriyor pite 14 turda.Yani önündeki Magnussen 10 turda pite gelip aynı yerde piste dönerken sen 14 dönüyorsun.

      2. OtonomAktor avatarı

        Bütün bu anlattiklarin rainin yavas olduğu gerçeğini bence degistirmez. Sezon ortasi gelmis monaco hariç ben rai nin bariz daha hizli oldugu bir yaris görmedim. İğneyi kendine batirmali artik rai yoksa bu gidişle sene sonunda yine tekme yicek ferrariden.

    3. söylediklerine harfi harfine katılıyorum . uygulanan strateji her yarış ama her yarış aynı ve tamamen işe yaramıyor. sadece herkes ne yapıyorsa onu yapsalar bile yeter ama ferrari bunu bile yapmıyor. sürekli 2-3 tur ölmüş lastiklerle süründürüyorlar rai yi, sonra da buraya gelp sallıyolar kimi yavaş kaldı diye, gerçekten bu konunun izahı yok artık.biz bunu ekrandan farkediyorsak , pit duvarı hala uyuyorsa burda ya bi kasıt ya da ciddi bir sıkıntı vardır.

  42. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Bu arada Mercedes’in pitlerinde sürekli Hamilton’ın Rosberg’den daha yavaş kalması da mide bulandırmaya başladı. Kanada ve şimdide burada Rosberg hep daha hızlı pitler yaptı. Tesadüf demeyeceğim. Adamların Hamilton’a daha yavaş pit yaptırdıkları TV’den bile rahat gözüküyor. (!)

    1. OtonomAktor avatarı

      valla ben görmedim öyle bir fark ama bundan sonra dikkat edeceğim özellikle doğruluk payına. tebrik etmek lazım hem ros u hem ham i.

    2. Yusuf Hitay avatarı

      enteresan gerçekten. hep mi 4 saniyelik pitler hamilton’a denk gelir. her yarış pitlerde 2 saniye kaybediyor zaten.

      1. hata hamilton’da da olabilir, aracın durduğu kısım pit stop hızını etkiliyor… Hamilton podyumda kendisi söyledi sanırım bunu, yamulmuyorsam

      2. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
        Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

        Cidden can sıkmaya başladı. Son 2-3 yarıştır Hamilton hep daha yavaş pit yapan isim oluyor. Son pitte bile arada 1 sn var. 0.2-0.3 sn olur anlarım ama sürekli 1 sn’ye yakın kayıpta art niyet aramaya başladım. Okay Karacan’ın da dediği gibi; Alman bir marka olan Mercedes’in sezon sonunda Alman bir pilotla şampiyon olmak isteyeceğini düşünüyorum bende. Başka açıklaması yok. Rosberg hep daha hızlı pitstop yapan isim oluyor.

        1. 20 tur boyunca 1,5 sn lerde dolan bir türlü eriteme bir kez yarısın sonunda drs sınırına in tek bir atak hamlesi yapama bunun anlamı öndeki pilot un lastiklerini koruyarak tempoyu kendi isteği doğrultusunda belirmesidir.

          1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
            Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

            Ben diyorum Ankara, sen diyorsun kaşlarım kara!

          2. Bir kez değil yarışın başında bir süre Rosberg’in Drs mesafesindeydi Hamilton nasıl yarışı izlediysen artık ?

    3. Sonuna kadar haklısın bende 2 yarıştır dikkat ediyorum. Hamilton 3.5-4 saniye civarı pitler yaparken Rosber 2.5-3 arası yapıyor. Hamilton 2 tur geç pit yaptığında rosbergden 1 saniye çalmıştı. Pite girdi çıktı fark daha açıldı.

  43. Vettel yine mi uff oldu.yazikkkk:)

    1. Helmut marko ile kokpitte gaz pedalını arıyorlarmış şuan. Bulurlarsa hala turunu geri alabilir..

      1. Rambo Ve Mehmet Günaydın’ı göremiyoruz.Çok Red Bull alıp uçtular mı yoksa?
        Geçen sene demiştim.İlk ona girince sevineceksiniz diye.

  44. F12004Alonso avatarı

    yarışın en iyisi alonso du. rosberg e 2. sınıf pilot muamelesi yapanlara söyluyorum çin ve malasia hariç rosberg hamiltonun hızına gayet karşilik veriyor. hatta bahreyn ve ispanyada daha hızlıydı ama geçemedi. bugün tüm şartlar eşitti hatta pit stoplar bile. ben hamıltonun rosberg bi ezişini filan izleyemedim . hatta sadece 1 kez drs açabilecek kadar yakınına gelebildi. rosberg kötü pilot sa hamilton da kötü bu durumda.

    1. Hamilton arkada olduğu hangi yarıs Rosberg e adam gibi bir atak yapabilmiski hep vagon gibi geliyor arkadan her pist monaco değil ya diğerlerinde ne yapmıs bu yarıs drs sınırına bir kez indi rosberg sürekli 1sn üstünde arkasında tuttu hamilton ı baskı konusunu rosberg de hissediyor aslında bir kaç kez hata yaptı fark eridi ama hamilton da hataya müsait bir pilot olduğundan o da hata yaparak avantajlarını kaybetti ikiside aynı.
      Ama ben rosberg i arkada görmeyi daha çok istiyorum sahsen en azından iki yarıs hamilton ın yapamadığını yaptı geçemesede daha fazla aksiyon yaptı geçti geçildi yanını girdi biseyler yaptı aynı pit ve lastik tercihlerinde üstelik.

      1. F12004Alonso avatarı

        hamıltonu fazla abartıyolar yada rosberg fazla küçümsüyolar. ikisinden biri. ama adam emin adımlarla şampiyonlupa gidiyor.

      2. he bahreynde aynı pit ve lastik stratejisi vardı 🙂 ya komik oluyorsunuz. peki aynı pit ve stratejideki Malezya, Çin ? onlarıda söyleseydin.

        1. F12004Alonso avatarı

          bak yukarda söylemişim zaten komik adam:)

          1. bende cevabı sana vermemişim 🙂

  45. ferrari için her yarışın senaryosu aynı. kimi yi gereksiz yere 2 tur pistte tut , tüm gridden 2 saniye yesin her turda , sonra belki pite alırız. yazık başka ne diyebilirim ki. her yarış ama her yarış ilk pitlerde önümüze geçmeyen kalmıyor. yeter yahu.

  46. lol… Röportajları Mark Webber yapıyor… Vettel hala motordan güç almaya çalışıyormuş…

  47. ForzaFerrari avatarı

    Dün dedim bu massayı bu kadar abartmayın diye. Sonuç ortada balına alınan bir pol. Sert lastiğe geçince pilotaj farkını gördük. Az daha Alonsoya bile geçiliyordu. Dün ortalığı yıkanlar bugün ne diyecekler merak ediyorum. Hamilton yarışın yıldızıyıdı mükemmel bir startla bir anda 4. lüğe geldi ve rosbergin arkasında 2. olmayı başardı. Rosbergin istikrarı takdire şayan. Hamiltondan çok hızlı görünmese bile istikrarı sayesinde şampiyonluğu alacak gibi görünüyor. Alonso yapabileceğinin en iyisini yaptı 5. olarak. Raikkonen telsizden laf yetiştirene kadar biraz sürüşünü geliştirse daha iyi olacak. Sanki Alonsoda 100 beygir güçlü araç var. Genel olarak keyifli bir yarış oldu ingilterede hamiltondan bir patlama bekliyorum. Aksi halde iyice kayıp gidecek şampiyonluk.

    1. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Massa bugün yapabileceğinin en iyisini yaptı dostum. İlk pitlere kadar çok hızlıydı. Mercedesler ile farkıda açmıştı, lakin Williams’ın Strateji takımı yine süper iş yaptı Massa için. Massa’nın pitleri yine yavaştı. Alonso bir ara Massa’yı yakaladı ama lastik farkını hesaba katmıyorsun galiba. Madem sevmiyorsun bu adamı sevme, ama o adama duyduğun nefretten dolayı yorumlarda yazma.

      1. ForzaFerrari avatarı

        Massayı daha erken pite aldılar. Taze lastikle en azından rosberg ve Hamiltona geçilmemeliydi. Bottas daha aşınmış süper softlarla nerdeyse lider çıkıyordu ilk pitlerden. Pitlerden sonra da ilk 3 e bi türlü ayak uyduramadı. Polden bottas başlasaydı sonuç nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyor insan.

    2. ben rosberg taraftarıyımda olayı tarafsız olarak yorum yapmak istiyorum ilk pit stoplar bottas 2.5 yada 2.6 sn massa 3.3 sn bu normal mi sence.
      Felipe: “The slow pitstop and the traffic definitely didn’t help me, but I’m happy with the result”. sezon başlıyali 8 yarış geçti massaya karşı adam gibi strateji yapmadılar. neden mi bottası ezdirmemek için. massa bottasın telemetre verilerini ayarlarını kullanmıyor . tam tersi bottas onun verilerini ayarlarını kullanıyor tv görebilirsin yavaş kaldığında elindeki cihazdan bakıyor nerde yavaş kaldım diye. yakın olması bundan dolayı.massa takıma sponsor getirdi 1. pilot rolünde. bottası da ezdirmemeye çalışıyorlar. ama yaptık ları yanlışş.

  48. Hamilton’ın temposunun ne kadar iyi olduğunu bugün yarışta görebildik.
    Keşke adam gibi bi sıralama seansı geçirebilseydi dün.
    Rosberg’ten çok daha iyi gözüktü temposu Hamilton’ın yarış boyunca. İstediği anda hemen aradaki farkı kapattı her defasında. Ama arayı kapattıktan sonra geçmesi zaten esas iş. Pole’ü alıp rahat rahat takılacaktı en ön sırada yarış boyunca. Yazık oldu.
    İki pitstop’ta Hamilton’a toplam 2 saniye civarı zaman kaybettiren Mercedes pit ekibine de selamlar.

    1. Bu tür yorumlara genelde bu cevabı vermem, ama öyle bir mübalağa yapmışsınız ki, söylemeden geçemeyeceğim. Madem o kadar hızlıydı, geçseydi ?

      1. F12004Alonso avatarı

        aynen:)

      2. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
        Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

        Aynı araç, aynı motor varken geçiş yapmak çok kolay olmuyor. Bunu Bahreyn, İspanya, Monaco ve Kanada’da görmüştük. Burada da gördük.

        Ama Hamilton telsizden sürekli; ondan hızlıyım, bu çok saçma gibi serzenişlerde bulunabilir, Mercedes’te Rosberg’e; Hamilton senden hızlı diye telsiz mesajı gönderebilirdi. (!) 😉

        1. Hamilton’un yarışın en hızlısı olduğunu inkar etmiyorum, sadece yorumda abartıldığı kadar “uçuyor” olsaydı Rosberg’e en azından atak denerdi. Son tur haricinde 1 saniyenin altına bile inemedi.

          Ayrıca 2.paragraf da benim yorumumla çok alakalıymış gerçekten. Neyse, senin klasik hareketlerin.

          1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
            Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

            Hamilton yarışın ilk 2 turunda uçtu dedim ben. 2.turun sonunda hemen Rosberg’in ardına 4.sıraya oturdu. Mercedes motorlu araçların birbirini geçmesi kolay olmuyor. Rosberg’in daha eski lastikli Perez’e karşı bile kolay bir geçiş yapamaması da bunu kanıtlıyor.

            Fark kapatmak kolay ama asıl olan geçiş yapmak zor. 2 pilotta aynı araç, aynı motor hatta aynı motor haritasıyla yarışıyor.

            İspanya’da Hamilton’a atak deneyen Rosberg’in daha hızlı bir motor haritasıyla yarıştığı açıklanmıştı. Aynı şekilde daha hızlı lastiklere karşı iyi savunmayla Bahreyn’de yerini koruyan Hamilton’da daha hızlı bir motor haritası kullanmıştı son turlarda.

            Burada ise 2 pilotta aynı motor haritası ile yarışıyor. Arada fark neredeyse olmuyor. Kısaca geçiş yapmakta hiç kolay olmuyor.

            2.paragraf senin klasik hareketlerin demişsin. Eğer bir laf atılırsa bende buna cevap veririm. Bu benim klasik karakteristik özelliklerimden birisidir. Haklısın…

            1. Fikir belirtmeyi “laf atmak” olarak görüp illa cevap vereceğim diye alakası olmayan bir şeyler yazarsanız, ben de buna ancak gülebilirim. Neyse konuyla bir alakası yok dediğim gibi…

        2. F12004Alonso avatarı

          yanlışın var kardeşim. bence hamılton bugün rosberg ı geçeçek kadar hızlı değildi. bahreyn de ve kanada da atak gördük çünkü arkadaki pilotlar orada daha hızlıydı ama bugün bi atak göremedik.

    2. aynen kardeşim. yaklaşık 3 saniye pitstoplarda yediler. tamam pitstoplar birebir aynı olmaz ama özellikle son üç yarış mercedes pit ekibi adam seçiyor sanki.

  49. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Sonuç Cumartesinin aksine sürpriz olmadı. Williams’lar aradan çekildi ve Mercedes olması gerektiği gibi 1-2’ye döndüler.

    Hamilton ilk turda resmen ışınlandı. Mükemmel bir start ve ardından güzel ataklarla hemen yükseldi ve 2.pitlerden sonra da 2.liğe oturdu.

    Yarışın ilk yarısı güzeldi sonra klasman oturdu ve rutinleşti.

  50. Beklenildiği gibi rosberg ve hamilton birbirini tebrik etmedi yüzlerine dair bakmadılar bekliyordum bende böyle birşeyi massa pole alması ve avusturya olması nedeniyle izledim yarışı avusturyayı özlemişiz 2003’ten sonra ikinci kez 🙂

  51. Ferrari gerçektenwWilliams kadar hizli düzlük hizi olsa Alfonso massayi geçerdi belkide bottasi bile alonso yaklasti masaya bakti gecemio boşuna zorlamiyim dedi burakti yoksa 5 tur yeni lastik vardi

    1. F12004Alonso avatarı

      o ferrarinin hızı değil alonsonun hızıydı kardeşim. günün yıldızı bence.

      1. AYnn 🙂 rai ezilmeye dewammm 🙂

  52. Ferrari bu motor saçmalığı yüzünden yarışa önden başlamazsa galibiyet alamaz.Başka açıklaması yok.Alonso’ya tebrikler.Yine yarışın yıldızıydı.

    1. Pardon önden başlasa ne olurki.Birinci turda dokuzuncu sıradan başlayan Hamilton DRS kullanmadan tur bindirir gibi geçti. Ferrari’nin ancak Mercedes’ten motor alıması durumunda yarış kazanma şansı olur.

      1. Önden başlama derken pol pozisyonu kazanmayı diyorum.O güçte bir araç diyorum.2012 Red bull’u gibi.

  53. F1 heralde 1,5 saat hiç bir iddialı geçiş olmadan dönen arabaları izlemeye giden seyircilerden para kopartmak için yapılan bir gösteri…
    Bu kadar rekabetin olmadığı büyük bir organizasyon yoktur heralde…Milletin parasına yazık…
    Moto gp izlemek en mantıklısı…

  54. Beklediğim gibi sonuçlandı. Beklemediğim tek şey Alonso’nun softlar ile olan hızıydı.Williamsları avlayabilirdi; eğer Ferrari PU GP2 seviyesinde olmasaydı.

  55. Massa o kadar vasatsın ki Bottas’ın galibiyet şansını öldürdün.Rosberg gelene kadar senin 5-6 saniye fark yapman gerekirdi.Bari çekilseydin de Bottas alsaydı yarışı.

    1. Boş yere heyecanlanmışsın. Williamsların kazanma şansı yoktu.
      Red Bull Ringte onları ezmenin zevki hiç bir şeyde yok.Red Bull’u kanatlandırdık.
      Bu arada Vettel birinci(Sondan) giderken neden bıraktı?Ona birincilik çok yakışıyor.

      1. Eğer Bottas önde çıksaydı kesinlikle rahat kazanırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir