Hamilton: “Zararı Sınırda Tutmaya Çalıştım”

Lewis Hamilton, sıralamalarda spin attığı Avusturya GP’de kaybı minimum seviyede tutmak için yarıştığını kabul etti.

Dün sıralamalarda hata yaparak bugünkü yarışa 9. sıradan başlayan Hamilton, özellikle ilk 2 turdaki yükselişiyle birlikte rekabetçi bir konuma geldi ve yarışı takım arkadaşının hemen arkasında 2. sırada tamamladı.

Hamilton “Harika bir starttı. Muhtemelen Formula 1’deki en iyi startım oldu ve böyle bir start umuyordum. Zararı minimum seviyede tuttuk bu yüzden o starttan dolayı mutluyum. Gerçekten faydalı oldu.”

“Trafikteydik bu yüzden yakıt tüketimine ya da lastiklerde sorun olmadı. Sadece frenlerde sorun yaşadık.”

“Dünkü turu tamamlamalıydım. Tamamlamış olsaydım bugün farklı bir sonuç olabilirdi ancak bu sefer zararı minimum seviyede tutmaya çalıştım. Takım için 1-2 sonucu harika. Daha sıkı çalışmam lazım.” dedi.

Paddy Lowe “En başından itibaren zorlu bir öğleden sonra oldu.  Bir çok şeyi kontrol altında tutmak zorundaydık. ”

“Cuma günü harika bir farka sahiptik ancak Williams cumartesi ve bugün harika iş çıkardı. Gerçekten zorlu bir rakip oldu.”

“Lastik kombinasyonu Williams’ın bu formunda etkili olmuş olabilir. Bunun yanında motor avantajı vardı. ”

“Silverstone farklı olacak. Orada güçlü olmayı umuyoruz ancak oraya gidip, elimizden gelenin en iyisini yapıp kazanmayı hedefliyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Zararı Sınırda Tutmaya Çalıştım”” için 10 yanıt

  1. lewis hiç heveslenme rosberg şampiyon olacak Mercedes gibi çirkef bi takımdasın

  2. 2009 daki nürburgdaki start en unutulmaz startıydı ama orda webber lastiğini patlatmıştı. burada zararı min tuttuğu doğru ama pole alabilecekken 2 kez hata yaptı. williamslarıda rosbergide drs ile geçmek imkansızdı dünkü sonuçtan sonra alınabilecek en iyi sonucu aldılar.

    1. Daha yakın Suzuka 2013 var birde dostum Vettel’in temas ettiği

  3. Diğerlerinden 1sn hızlı bir araçla alınan startlar genelde böyle oluyor bu yüzden daha önce görmemissindir:P

    1. Lewis_Didem avatarı

      Hadi ya ne zamandan beri digerlerinden en hızlı araç startlarda daha avantajlı oluyor ? Webber 4 yıl en hızlı araca sahip oldu ama genelde startları berbattı.demekki 1sn hızlı araçla olmuyormuş bu işler.

      1. O webberin eksikliği webber ne zamandan beri iyi pilot kategorisinde oldu.
        İyi bir araç her alanda fark yaratır çekis motor gücü bunların hepsi kalkısta tabiki diğerlerine göre etki eder hele hele bu kadar her alanda üstün bir araç tabiki fark yaratacak bir hrt nin ne zamandan beri startta 4-5 kisiyi gectiğini gördünüz tarih boyunca gridde yavas olan araçların ne zaman ultra hızlı startlar alabildiğini gördünüz hem araç iyi olacak hem pilot iyi olacak öyle olmasaydı bunun gibi startları bolca görürdünüz ayrıca burada hamilton ı yermiyorum hakkını veriyorum ama iyi bir start için arac çok önemli ultra hızlı bir araç olunca da bu isler kolaylasıyor.
        Hamilton ın bu araç standartı ile iyi kalkıs yapması ve ikinci olması size göre nasıl bilmem ama bu araçla bana göre gayet normal sonuçta arada 1sn civarı fark var.

    2. Vettel’e sorsaydı, 4 senelik tecrübesini paylaşırdı Lewis’le bu konuda.

      1. HyperioN yorumların cidden iyi

  4. Lewis_Didem avatarı

    Startın harikaydı ilk defa böylesine müthiş bir start aldıgını gördüm 🙂 bugün gayet iyiydin sakin yarıştın ve zararı minimum seviyede tuttun.Silverstone’da çok daha iyi olmalısın. Ve üst üste galibiyet alan Lewis Hamilton görmek istiyoruz artık!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir