McLaren, Casusuluk Olaylarını Geride Bırakmayı Umuyor

yazar:

kategori:

FIA Motorsporları Konseyi, Ferrari bilgilerinin McLaren’in 2008 aracında kullanılıp kullanılmadığını incelemesiyle beraber takım, bu sorunun bir an önce sonuca ulaştırılıp gelecek seneki performanslarına odaklanmasyı umuyor.

McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh: "2008 aracında, herhangi bir yabancı (takım) özelliğinin bulunmadığını biliyorum ve FIA ile DMSK’nin incelemesini bitirmesine izin vermemiz gerektiğini düşünüyorum"

"Kısa sürede sonuca ulaşacağımızı ve bütün bunları geride bırakacağımızı düşünüyorum. Ve bu, spor için iyi. Doğru ve uygun sonuçtur ve biz devam edeceğiz"

Whitmarsh, takımın 2008 aracını 8 Ocak’ta Jerez’de test etmeyi umduğunu söyledi ve MP4-23’ün, çok başarılı olan 2007 araçlarını geliştireceği konusunda çok umutlular.

Bu haftaki Autosport’a konuşan Whitmarsh, kışın ileri adım atmak için mühendislerin büyük çaba gösterdiklerini de söyledi.

Whitmarsh: "En fazla cesaret verici şeylerden biri, Tim Goss – gelecek yılın arcının sorumlu mühendisi. MP4-21’in de sorumlu mühendisiydi ve o, aşırı derecede rakebetçi bir insan ve gerçekten iyi bir mühendis."

"Yılın bu bölümü süresince, gelecek yılın aracını geliştirmek için şirket adına kapasite ve kaynak için agresif bir şekilde nasıl savaştığını görebildim. Çünkü, Pat Fry tarafınan önderliği yapılan MP4-22’nin başarısını izledi. 23’ü daha iyi bir araç yapmak istiyor."

"Performans gelişimi açısından ilk yarış için kendimize iyi bir hedef belirledik ve bu hedef performansa ulaşmak için, şimdiden yolun üçüncü basamağındayız. Bu, çantada ve artık elimizde olduğunu biliyoruz"

"Tanımlanan hedefin 70%’indeyiz. Bunun değerlendirileceğini ve bu performansın son bir kaç yüzdesi için mühendislerin sıkıştıracağını umut ediyorum." Ama Avustralya’da elimizde olacak aracın, Brezilya’da sahip olduğumuzdan daha hızlı olacağına inanıyorum"


Yorumlar

  1. keşke sorumlu pat fry olsaydı mp-4 21 aracı o kadar iyi değildi tabi bunda neweyin ayrılması gelişimin durması falan birçok detay var ama hayırlısı olsun sonuçta elimizde iyi bir paket var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir