Mosley "Mevcut Puan Sistemine Geçmemiz Hataydı"

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, taraftarların istememesi halinde Formula 1 puan sistemini madalya sistemi ile değiştirmenin hata olacağını düşünüyor.

FIA cuma günü yaptığı açıklamada bazı konularda kamu oyu araştırması yapılacağını duyurmuştu.

Mosley mevcut "10-8-6-5-4-3-2-1" puanlık sistemin ideal olmadığını kabul etse de bir anda kuralları değiştirmenin olumlu olacağını düşünmüyor.

Mosley "Bir anket düzenleyeceğiz ve sonuçlara göre karar vereceğiz. Puan sistemini ilk 8’e yükseltip 1. ile 2. arasındaki farkı azaltmak bir hataydı ancak puan sisteminin çok sık değiştirilmesine karşıyım. Bu insanların kafasını karıştırıyor." dedi.

Mosley, takımların istedikleri yakıt ikmali yasağına karşı olduğunu ancak bunlar olmadan da heyecan olacağını söylüyor.

Mosley "Bunların yasaklanmasına karşıydım çünkü bana göre pitler şovun bir parçası. Ancak lastikleri değiştirme devam edecek ve bu yüzden kimin hızlı olduğunu görmek heyecanlı olacak."

"Bunun yanında 1980’lerdeki gibi pilotların yarışların ilk bölümünde fren ve lastiklerini korumak için mücadeleden sakınmalarının teknoloji sayesinde olmayacağına güveniyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Tabi ki hataydı, bu sistemle Ferrari' ye faydalı olamadı ya ondan böyle konuşuyor.

  2. burak bocek avatarı

    salih al arkadaşımızın dediği gibi ya hiç dokunmayacaklardı yada birinci alıcaksa fazla puan almalı.gerçekten birinci olmanın karşılığını almalı.12puan ve sonrası aynı kalsaydı hiç fena olmazdı bence

  3. erhan aydın avatarı

    bence yarışı bitirebilen,klasmana girebilen herkese puan verilmeli.bakın o zaman yarış heyecanı nasılda artıyo.yarışın son turlarına kadar en öndekilerden tutunda en arkadakilere kadar pilotlat sürekli birbirini nasılda zorlarlar o zaman.işte o zaman feçiş bolluğu izleriz,vesselam…

  4. erhan aydın avatarı

    kardeşim adam yanlışlığı görüyor,kabul ediyor ama "puan sisteminin çok sık değiştirilmesine karşıyım" diyor hazretleri!!!saçmalık bu…hiç gerek olmadığı halde bazı kurallaeı değiştirmek doğru oluyorda bu mu yanlış oluyo?

  5. bence en güzel sistem şu şekilde olur. birinci olana 10 yerine 12 ya da 15 puan. diğerleri aynen devam 2. olan 8,6,5,4,3,2,1 şeklinde düşünüyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir