ROC: Almanya Yine "En Hızlı Ulus"

Michael Schumacher’in Mattias Ekstrom ve İskandinavya takımını yenmesi ile Almanya Şampiyonlar Yarışı mücadelesinde yine Uluslar Kupasını kazanan taraf oldu.

Schumacher Almanya adına final yarışının ilk ayağını ROC buggy aracı ile Kristiensen’e karşı kazandı ancak Vettel X BOW aracı Ekstrom’e yenildi. Daha sonra ise geçen sene Şampiyonlar yarışında finale kalan Ekstrom ve Schumacher şampiyon ülkeyi belirlemek için karşılaştılar.

Schumacher son ayakta Ekstrom’u geride bıraktı ve En Hızlı Ulus ünvanı bir kez daha Almanya’ya gitti.

Almanya Takımı öğleden sonra Wembley Stadyumu’nda gerçekleştirilen Şampiyonlar Yarışı Uluslar Kupası birkez daha kazanırken sonucu Michael Schumacher ve Mattias Ekstrom arasındakü mücadele belirledi.

Almanya adına final seansının açılış yarışını RoC buggie ile 0.173 saniye farkla Tom Kristensen’i malup eden Michael Schumacher kazandı fakat Ekstrom ilk virajdaki duvara temasına rağmen Sebastian Vettel’i X-Bow ile malup ederek durumu eşitledi.

Bu sonucun ardından final yarışı olan üçüncü yarışta geçen senenin Şampiyonlar Yarışı finalisti Schumacher ve Ekstrom bu kez Uluslar Kupası karşı karşıya geldi.

Schumacher, ilk turu Ekstrom’un kerb üzerinden geçerken yaptığı hata nedeniyle ufak bir farkla lider döndü ve Almanya ikinci turu neredeyse kusursuz bir şekilde tamamlayarak Uluslar Kupası’nı kazanmayı garantiledi.

Almanya yarı finalde Büyük Britanya ile karşılaştı. Formula 1 pistlerinde birbirine rakip olan Schumacher ve Coulthard bu kez Şampiyonlar Yarışı’nda akrşı karşıya ve X-Bow araçlarıyla mücadele eden pilotlardan galip gelen taraf ilk turda hata yaparak bariyerlere çarpan ve aracına hasar veren David Coulthard’ı eleyen Michael Schumacher oldu.

Almanya Takımı’nın diğer pilotu Sebastian Vettel de rakibi Jason Plato’yu RX150 buggy ile eleyerek rahat bir galibiyet aldı.

Uluslar Kupası’nın ilk roundunda Almanya, İrlanda Takımı’nı geride bıraktı. Schumacher, Adam Carroll’ı elerken, Vettel de ralli pilotu Gareth MacHale’i geride bırakmayı başardı.

İskandinavya Takımı ilk turda Fransa’yı geride bıraktı. Kristensen Abarths ile Yvan Muller’e karşı zafer kazanırken Ekstrom de Focus WRC ralli aracı içindeki Sebastian Loeb’ü saf dışı bıraktı.


Yorumlar

  1. özlüyoruz seni kral ortalık ammeleere kalmadı ama onlarda s en gibi ama ginede senin herşeyin farklı be kaptanım

  2. ahh shumii nie bıraktın f1 yaaa:((( valla bir alonso taraftarı olarak seni çok seviyorum ikinizn çekişmesi bir ayrıydı yaa sen gittin ortalık amalelere kaldı:((( EN BÜYÜK SENSİN 2. ALONSO BENM İÇİN GOO SHUMİ GO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir