Şampiyonlar Şampiyonu Bir Kez Daha Loeb!!!

Sebastian Loeb, bugün Webmley’de düzenlenen şampiyonlar yarışı organizasyonunda David Coulthard’ı yenerek 3. kez Şampiyonlar Şampiyonu ünvanını kazandı.

Loeb finalin ilk etapında buggy ile rahat şekilde Coulthard’a karşı kazanırken 2. yarışta Coulthard X-Bow ile durumu eşitledi.

3. ve son etap ise bir kez daha buggy araçları ile yapıldı. Coulthard son etapta buggy ile farkı kapatmayı başarsa da, 0.321 sn geride kaldı ve 2.lik ile yetinmek zorunda kaldı.

Loeb "Bunu kazanmak harika. Geçen sene gelemedim, bu sene geri gelmek güzeldi. Zor bir başlangıç yaptık çünkü ilk yarışta dışarı çıktım ancak iyiydik ve geri dönebildim." dedi.

Coulthard, Formula 1’den emekli olduktan sonra aldığı bu 2.likten memnun kaldığını söyledi. Coulthard "5 defa WRC şampiyonu olmuş birisine yenilmek okadar da kötü değil. Bir çok iyi pilotun olduğu burada finale kaldığım için mutluyum." dedi.

Günün sürprizi ise NASCAR yarışçısı Carl Edwards’ın Michael Schumacher’i elemesi ile gerçekleşti. Edwards Schumacher’i, daha bir önceki yarışta kaza yaptığı  Fiat Abarhlar ile eledi.

Bu sayede Edwards yarı finalde Coulthard ile karşılaştı. Yarı finalden Coulthard çıkmayı başardı. Loeb ise yarı finalde Andy Priaulx ile karşlılaştı ve onu eleyerek finale kaldı.

Loeb erken bir şekilde gecenin en iyi geri dönüşünü yaptı ve ilk turda rakibi Dünya Binek Otomobiller Şampiyonu Yvan Muller’a karşı ilk virajdaki manevrasıyla akıllara kazındı. Yarışın geri kalanında vatandaşını takip etti ve inanılmaz bir şekilde son virajda çok yakın bir şekilde önde yeralmayı başardı.

Bir diğer yarı final mücadelesindeyse Coulthard daha ilk turdaki mücadelede Jenson Buton’a karşı kaybeden Amerikalı Tanner Foust ile karşılaştı ve rakibini gerike bırakmayı başardı. Tom Kristensen, Jaime Alguersuari, Gareth MacHale, Jason Plato, Adam Carroll ve Troy Bayliss ilk turda elenen isim oldular.


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ben izledim ve coulthard çok iyi iş çıkardı loeb in f1 e gelmesine gelince bence WRC deki gibi başarılı olamaz. çünkü f1 aracı karakteri ile WRC araçlarının karakterleri bir birine uymuyor.

  2. tolga soydan avatarı

    sebastian loeb F1 e gelmesini çok isterim.çünkü WRC de rakip kalmadı.F1 daha rekabetçi.

  3. MagicAlonso avatarı

    bu adam gerçekten çok hızlı her katıldığı organizasyonda katogoride farkını gösteriyor.WRC deki kural değişikliğinden memnun değil loeb.eğer kendisine yarışacak iyi bir takım bulursa F1 e gelmesini çok isterim.Bu takımın reno olması çok daha hoş olur hatta

  4. forzaferrari avatarı

    2003-2005de loeb galiba…

  5. hamilton bisikletçiye karşı yarışacaktı yarışmadı::(

  6. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    adam daha ilk kez şampiyon oldu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir