Mercedes: “Williams’ın Daha Az Agresif Olacağını Tahmin Ediyorduk”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Williams’ın kazanabilecekleri puanları hesaba katarak daha az agresif bir strateji tercih edeceğini tahmin ettikleri için pit stoplarda pozisyon kazanmayı beklediklerini söyledi.

İlk pitlere kadar ilk 2 sırada yer alan Williams, Mercedes pilotlarının pite erken girmesiyle yerlerini kaybettiler. Yarış sonucunda ise Mercedes’ler 1-2 olurken Williams’lar 3-4 oldular.

Wolff “Stratejilerini tahmin ediyorduk çünkü Montreal’de güçlü puanlar kazanma şansları vardı ve Felipe ile kaza yaparken Valtteri sonunda sorun yaşamıştı. Bu yüzden onların pit stoplarda agresif olmayacağını biliyorduk.”

“Biz lastikler açısından daha uzun gidebileceğimizi biliyorduk, bu yüzden sadece erken pit yapmamış oldu.”

“Williams stratejide agresif olsaydı, kazanabileceklerinden daha fazlasını kaybedebilirlerdi.”

“Dürüst olmak gerekirse onların performansı nedeniyle mutlu oldum çünkü yarışın başındaki performansları gerçekten etkileyiciydi.”

“Valtteri’nin startta Nico’yu ne kadar kolay geçtiğini gördünüz. Sadece daha az sürüklenen araçları olsaydı downforce gerektiren yerlerde zorlanırlardı ancak ikinci ve üçüncü sektörleri de oldukça etkileyiciydi. Bu yüzden iyi iş çıkardıklarını düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes: “Williams’ın Daha Az Agresif Olacağını Tahmin Ediyorduk”” için 2 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    ayak yapma şimdi Hamilton pitten çıktıktan sonra bir anda 2sn birden hızlı tur attı buda ona sıra kazandırdı..Neyse silverstone’da yine 0.7 sn fark atacaz aerodinamik olarak en güçlü biziz..bunu virajlardaki hızlara bakarak anlayabiliriz..

    1. sizli bizli

      futbola çevirmeyin şunu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir