Ecclestone, Takım Sayısı Azalırsa Mutlu Olacak

yazar:

kategori:

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, Formula 1 takımlarından bazılarının ekonomik sıkıntılar nedeniyle spordan ayrılmasından endişe duymadığını söyledi.

Son çıkan haberlere göre Formula 1 takımlarından bazıları, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yeni sahiplerini aramaya başladılar.

Ecclestone “Giderlerse mutlu olurum. Bu poker oyunu gibi. Diğer oyuncuları bilmiyorsunuz.”

“Onlar oyunda olmamalı. Ekonomik açıdan katlanamıyorsanız o sektörde olmayın.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone, Takım Sayısı Azalırsa Mutlu Olacak” için 6 yanıt

  1. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Bence fazla takım olup gerilerde gezineceğine az takım olup bir zamanlar konuşulduğu üzere 3 araç olsa daha izlenesi bir F1 olur. Bu sayede gerilerde iyi iş çıkaran fakat takımı nedeniyle ön plana çıkamayan yeni pilotlara da yer açılmış olur. Mesela Ferrari’de 2 eski kurtun yanında Bianchi’yi izlemek güzel olabilir bence. Yıldız adaylarının yıldızlara karşı nasıl bir performans göstereceğini merak ediyorum. Bu sayede yaş faktörünün sürüşe ne kadar etkisi var onu da gözlemlemiş oluruz. Mercedes , Redbull , Ferrari , Williams , Mclaren , Force İndia , Lotus , Marussia. 7 takım 3 pilotla yarışsa 21 eder.. Sauber ile Lotus ya da Marussia birleşirse de güzel olur..

  2. benim gönlümden geçen, lotusu tekrar renault markasıyla yarışması

  3. Onur Gentas avatarı

    Bernie akıllı adam. F1’deki kan kaybını görüyor. Yeni takımlar gelirse heyecanın artacağını biliyor. Kemal bey bu saydıklarınızdan en çok Lotusun ayrılması beni üzer. Ama bu seneki pilotların ve takımın acınası halini görünce de böyle kalacaklarsa hiç kalmasınlar diyorum. Raikkonen ile ruhunu tekrar kazanan takım şimdi sürünüyor.

    1. Tabi ki Lotus zorlu koşullar altında mücadele ediyor ve son yıllarda başardıkları düşük bir bütçeye rağmen harika. Ama takım birçok nedenden dolayı Formula 1 taraftarlarına çok ta sempatik gelmiyor. Bunun nedenini bilemiyorum. Birçok taraftar şuan için Sauber’i çok seviyor, bu da Peter Sauber ile alakalı olabilir. Peter Sauber gibi birisinin kaybolması F1 için kötü olur. Lotus’ta ise böyle öne çıkan bir isim yok. Bundan birkaç ay önce birisi bir açıklama yapmıştı “Lotus sadece isim olarak var, hiçbir işlevi yok” diye.. Lotus belki biraz desteklese F1’i işler çok daha iyi olabilirdi

      1. Onur Gentas avatarı

        Bunun sebebi olarak yeni neslin Lotus’la çok geç tanışmasını görüyorum. Dediğim gibi Kimi çok şey kattı, en azından fanlarının dikkatini bu markaya çekti. İyi bir başlangıç yaptılar ama devamı gelmedi neyazık ki. Bir şekilde güçlü sponsorlarla ve en azından 1 iyi pilotla beraber kalmasını isterim. Bu haliyle kalırsa daha çok içimiz burkula burkula izlemeye devam etmek durumunda kalacağız.
        Sauber ayrı bir efsane. Yalnız dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama bu sene sanki yılların Sauberi değil tam anlamıyla amatör bir takım hüviyetindeler. Yarışa başlarken sanki tüm takım yarışı bitiremeyeceklerini bilerek başlıyor. Umarım onlarda ayrılmazlar ve seneye daha güçlü şekilde hazırlanırlar.

  4. Jean Tod’ta yeni takımlar istediğini söylemişti. Açıkçası gitme ihtimali olan birkaç takım var, Lotus, Sauber ve Caterham. Sene başına baktığımızda bunlara Force India ve Marussia’yı da ekleyebilirdik. Toro Rosso kapanmaz, ama maliyetin azalmasını istiyor. Williams, McLaren, Ferrari, Red Bull ve Mercedes’in ise sırtı sağlam. Şimdi Lotus giderse F1 neler kaybeder, yetenekli birçok insan var takımda ve bunlar gidebilir. Ancak Lotus F1’den giderse o fabrikayı ve ekibi başka biri satın alabilir. Bana göre bu şirket Honda veya BMW olabilir. Sauber kapanırsa, herşeyden önce bir efsane gider. Kapanmasını asla istemem. Caterham giderse HRT tarzı yok olur gider..

    Ancak yeni takımlar gelecekse gitsinler. Gelmeyecekse 14 kişiyle F1 yürümez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir