WRC: Subaru da WRC'den Çekildi!!

yazar:

kategori:

Subaru takımı şok birkarar ile Dünya Ralli Şampiyonası’ndan çekildiğini duyurdu.

Suzuki’nin WRC’den çekildiğini açıklamasından yaklaşık 24saat sonra Subaru da ekonomik kriz nedeniyle çekildiğini duyurdu.

Subaru’nun takımını yöneten Prodrive’ın patronu David Richards bu karardan dolayı üzüntülü olduğunu söyledi. Böylece yaklaşık 20 yıllık birliktelik de sonaermiş oldu.

Richards "Subaru’nun ayrılığı WRC için çok büyük kayıptır çünkü Subaru sporun ikonlarından birisiydi."

"Subaru WRC takımı Colin Mcrae ve Richard Burns gibi gerçek şampiyonları ortaya çıkartmıştır ve eksikliği tüm dünyada hissedilecektir. Bu karar Prodrive’ın da önemli bir bölümünü kapatmış olsa da, artık geleceğe odaklanıyoruz." dedi.

Richards Subaru’nun çekilmesine rağmen müşteri takımlarının devam edeceğini belirtti.


Yorumlar

  1. Belkide bunlar sadece başlangıştır.Nedenlere göre çakilmeler felan.Daha görecekmiyiz…

  2. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bende arkadaşlarıma katılıyorum… F1 de yer almak Richards için daha cazip olmalı.. hazırda satılmak için can atan ve her türlü desteği vereceğini açıklayan Honda iyi bir seçenek olmalı

  3. her taşın altından japonlar çıkmaya başladı

  4. R.SCHUMACHER  avatarı

    ahmet kara senin dediğinde doğru aslında bunu sezon ortasında testlerini bitirip wrc yarışlarına sokmuşlardı subaru takımı tam aractan verim alıyorlarken hatta bana göre bu arac ile 2009 da kök söktürecek türden bi aractı ve süper 2000 ortaya atıldığında tüm uğraş ve emekler harcandı yazık çok yazık FIA motor sporlarını katlediyor..

  5. Subaru aracini henuz yeni bitirmisti ki WRC icin Super 2000 araclari ortaya atildi, bu adamlarin emeklerine yazik degilmi? bari 1 sene daha devam etselerdi ayni araclarla.. Subaru bence tepkisini gostermek icin ayrildi..

  6. MagicAlonso avatarı

    Bence aşırı radikal kural değişiklikleri takımları bu spordan da uzaklaştırıyor.Yakında citroen de ayrılırsa hiç şaşırmam çünkü kural değişiklerinden memnun olmayan diğer takımda citroen di.FİA motor sporlarını katletmek adına herşeyi yapıyor

  7. ve para dünyayı yönetir.

  8. R.SCHUMACHER  avatarı

    off yaa suzukinin ayrılmasına üzülmemiştim ama 🙁 subarunun ayrılmsı koydu 🙁 2010da WRC türkiye yarışı pek sıkıcı gececegi benziyor 2009 da wrcnin elektronik kontrollerinni kalkmış olması ve 2000 lik araclara gecilmesi ve subarunun ayrılışı bizi daha neler bekliyor acaba motorsporlarına 2008 in şu son ayları kara leke olarak gececek…

  9. David Richards Subaru`yu WRC`den cekti, Prodrive`i da F1`e sokamamisti, Honda`yi alip bu emelini gerceklestirmek istiyor bencede..

  10. Subaru çekildi ama devamı gelmez umarım…

  11. tolga soydan avatarı

    noluyoo subaru ya bu

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Aslında çokta birşey olduğu yok müşteri otomobilleri mevzusu gerçekleşseydi Prodrive geçen yıl hayata geçecekti ve David Richards kaynakları F1 e yönlendirecekti patlak veren kriz zaten çok da iyi gitmeyen SUBARUyu değilde Prodrive ı WRC sahnesinden çekti çünkü F1 cephesindede satın alınmayı bekleyen hazır bir HONDA takımı var ve bu Richardsın daha fazla işine geliyor ;ayrıca krizde dikkat ettinizmi bilmiyorum İngilizler fazla sarsılmadı destek verilen bankalar veya finans kuruluşları genelde hep Kuzey Avrupa kökenli olanlar tabi Uzak Doğuyu hiç hesaba katmıyorum gerçi onlardada finans çevresi olarak değilde genelde global takılan araç üreticileri ve SONY gibi teknoloji üreticileri sarsıldı bu da bir nebze tüketimin en fazla Amerikaya endeksli olduğu ürünler olmasından kaynaklanıyor kanaatimce ….

  13. gerçekten neler oluyor demeden alamıyor insan kendisini

  14. Yuh!! Noluyo yahu, iyiki bi kriz cikti, umarim bu krizi bir dunya savasi haline getirmezler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir