Button: "Maliyet Azaltmalar Yarışmayı Etkilemeyecek"

yazar:

kategori:

Jenson Button, sezon içindeki bütün testlerin yasaklanması da dahil olmak üzere maliyetlerin düşürülmesi adına alınan kararların, gelecek sene yarışmaya küçük etkide bulunacağını söyledi.

FIA, takım bütçelerinin azaltılması ve daha fazla takımın Honda gibi spordan ayrılmasını engellenmesi için FIA, geçen hafta 2009 ile ilgili sportif ve teknik yönetmelikleri açıkladı.

Ve bazı kurallara rağmen, özellikle testlerin yasaklanması, takımların sezon içinde araçlarını geliştirme çalışmalarını etkileyecek. Button, sonuçta bunların yarışmayı pek etkileyeceğini düşünmüyor.

Button: "Bütün pilotlar testlerin yasaklanmasının kötü olduğunu söyleyecek ama gerçekten hepsi heyecanlı. Çünkü biraz da ömrü sürdürmek demek. Çok para tasarrufu olacak ve büyük farklar yaratacağını da gerçekten düşünmüyorum"

Button, yarışmaya olan en büyük etkinin, oluksuz lastiklerin geri dönüşü ve yeni aerodinamik kurallar ile olacağına inanıyor.

Button: "Başlangıçta araçlara bakarsak ilgi çekici olmayabilirler ama sürüş açısından daha iyi duygulara sahibim, özellikle de oluksuz lastiklerle. Diğer araca daha yakın sürebilirsiniz ve bunun yarışmayı daha iyi hale getireceğini düşünüyorum. Olumlu olduğunu düşünüyorum"


Yorumlar

  1. Böyle olmak zorunda.Aksi halde F1 denen bir şey kalmayacak.Ha gerçi sadece Ferrari kalır belki oda tek başına pistlerde turlar durur.Tek takım pilotlarını yarıştırıyor hesabı.Jenson Button büyük bir pilot ve sezon öncesi değişen F1 için yorumlar yaparak taraftarları buna alıştırmaya çalışıyor.Helal sana Button.Yorumlarının devamını bekliyoruz…

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sonuçta sen veya senin meslektaşların aracın içindesin araç isterse 500hp olsun isterse 1000hp olsun piste çıktığında yarışacaksın sizler için değişen tek şey pistte istediklerinizin tamamını yansıtamamak olabilir ,Schumacherin dediği gibi beni kısıtlayan her zaman aracımdı şimdi ise FIA kıstası var ve tutmuş Button beyde birşey değişmez diyor tüm sporların görselliği seyirciyi etkiler gerisi lafı güzaf misal siz futbol sahasının boyutlarını 20 şer metre daralttığınızda futbolcular top oynayamayacakmı ? oynayacak fakat seyirciler bu olayı biraz yadırgayacak bu ne kalabalık diyecekler F1 seyirciside bu ne yavaşlıktır şeklindeki cümle ile açılışı yapacak gerisi ALLAH KERİM ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir