Fry: Lastik Aşınması Performansımızı Etkiledi

yazar:

kategori:

Ferrari’den Pat Fry, yarışın ilk bölümünde lastik aşınmasının çok fazla olduğunu söyledi.

“Yarışa İyi bir başlangıç yaptık. Süper yumuşak lastikler ile sürekli mücadele ettik ve bu durum Kimi ve Fernando’yu yavaşlattı”

“Bugün ilk on içerisinde yedi tane Mercedes motorlu pilot var. Burada gerçekten çok üstün gözüktüler”

“Fernando özellikle ikinci ve üçüncü stintinde pistteki en hızlı otomobillerden biri olduğunu gösterdi. Bugün ileriye doğru küçük adımlar attığımızı gördük. Bugünden memnun olabiliriz”

“Kimi ise yarışın ilk bölümünde arka lastikler ile ilgili problem yaşadı. Lastik aşınması Fernando’ya göre daha fazlaydı ve bunun bedelini ödedi.”

“Şimdi Silverstone’a gidiyoruz ve orası çok daha farklı bir deneyim olacak. Red Bull’lar orada güçlü olacaktır. Her zaman ki gibi deneyip, onlarla mücadele etmeye çalışacağız.”


Yorumlar

“Fry: Lastik Aşınması Performansımızı Etkiledi” için 14 yanıt

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O nasıl bir yorumdur ya bedel ödedi falan diyor adam. Saçmalama sınırınıda geçmiş bunlar artık. Siz adamların altına araç verdinizde onlar beceremedi sanki.. Hay Allah’ım ya..

    Ya birde yarışta bir ara Rai nin ufak bir telsiz muhabbeti oldu ikinci bölümde. Tam anlayamadım ama yine ilginç bir cümle kurdu sanki. Bunu anlayan yada link falan bulabilecek varmı acaba.

    1. Y.M:Button’u yakalamak için 0.2 sn’ye ihtiyaç var.
      Kimi: O zaman bana daha fazla motor gücü verin!
      Klasik Kimi cevapları 🙂

  2. 1. Turda “Kimi motor ayarlarini kis”
    2. Turda “Kimi frenlerini zorlama”

    Kimi’nin arka lastiklerde Alonso’dan daha fazla sorun yasamasina ragmen once Alonso’yu pite al Kimi’yi surundur. Ispanya’da ki gibi lastiklerde sorun yasayan pilotu alsaydiniz ya once pite? Hemde 8 sn fark var aralarinda, Ispanya da ki gibi 2 sn de degil! Ama yokkkk, nolur nolmaz Alonso pitte zaman kaybeder falan Kimi one falan geciverir yanlislikla!

    Aman Santerder baskani Emilio Botin kizar filan!

    Yaziklar olsun sizin buyuklugunuze, yaziklar olsun sizin muhendisliginize..

    1. AĞLAYACAKSANIZ OYNAMAYALIM BEYLER!!!!!! şaka bir yana, keşke Alonso’da her yarış sonu, şöyle lastikleri korumak zorunda kaldım, şöyle frenleri korudum, böyle yakıt tasarrufu yaptım diye ağlasa… Adam Bahreynde sıralama turlarında güç kaybediyordum dedi, ona bile inanmadılar Kimi’ye geçildiğim diye bahane buluyor dendi!!!!

      Ferrari ise bildiğin işin o…su olmuş, malum o kadar rezalet durumdalar ki alacakları 1 puan bile altın değerindeyken, Kimi’yi özellikle eziyorlar, neden ? Santander başkanı Emilio Botin istiyor!!! ya Alonso Kimi’ye 30 saniye fark atınca Santander daha fazla para kazanmıyor, yada Ferrari bir şey kazanmıyor… pozisyon değiştirecek bir şey bile yokken özellikle Kimi’yi niye baltalasınlar ? Massa Kimi’den bir tur önce pite girdi, 3 sıra kaybetti, neden ? Martini Bottas önde bitirsin istiyor diye mi ? Hayır giriş turu yavaşmış zaman kaybetmiş, aynısını Ferrari’de söyledi Kimi giriş turunda zaman kaybetti diye… Ama olur mu bunların hepsi Santander… 9. turda pite alındığında zaten Hulkenberg’e geçilmişti etrafında ki diğer pilotlar ise 10. turda Hulkenberg’e cevap için pite girdi (Magnussen, Ricciardo) Bu isimlerden Kimi 10. turda pite girse bile önünde tamamlayacağı tek isim Ricciardo, Magnussen zaten önündeydi, Perez zaten pit stratejisi ile geçti Raikkonen’i… yani Kimi erken pite alınsa bile bir şey yapacağının garantisi yoktu. Kaç kere okudum Alonso pite girdi çıktı 5. Kimi girdi çıktı yok 12. diye… bir kere Button geç pite girdi, Perez ve Hulkenberg strateji ile geçti Kimi’yi bu konuda Ferrari’nin cevap verecek hızı falanda yoktu (Pardon Kimi’nin), Button pit yapınca Kimi’nin arkasında kaldı, bu hesabı yapınca herkes pit stoplarını tamamladığında Kimi sadece Daniel Ricciardo’ya Ferrari yüzünden (!) yer kaybetmiş oluyor, Perez ve Hulkenberg zaten öyle yada böyle geçecekti bu adamı 7->10… Ama bunlar hep Emilio Botin kızar diye!!!!! Sıralama turlarında ilk virajı dönemeyen kimdi ? açıklıyorum, Emilio Botinnonen

      1. Eveet arkadaşımız gelmiş buraya hoşgeldin beşgittin.

        şimdi sırayla gidelim dimi ne demiş arkadaş Alonso güç kaybetmiş şimdi Bahreynde ALonso’nun q2 derecesi 1:34.723 Kimi’nin 1:34.925

        Alonso’nun q3 derecesi 1:34.992 Kimi’nin q3 derecesi 1:34.368

        Alonsonun speed trap 316.9 18:17
        Kimi’nin speed tarp 317.3 18:29

        Burada görüldüğü üzere eğer bir güç kaybı olsaydıki takımdan böyle bir açıklama gelmedi sadece Alonso söyledi bunu en az 1.5 2 sn fark yemesi lazımdı arkadaşın.

        Massa ile trafikte kalmış lastik sorunu yaşayan Kimi’yi karşılaştırmışsın.Şunu unutmuşsun Massa’nın stratejisi Mercedes’le alakalıydı bir, önü açıktı iki.

        Kimi’nin önü doluydu bir, lastikleri erken aşınmışdı iki
        Şimdi bu verileri ele aldığımızda akıllı adamın yapacağı bellidir.Yumuşak lastikle uzun stint atıp arkaya düşmektense pite erken gelip sert lerle 2 şer tur atsaydı fazladan, aynı hesaba gelecekti bu kadar zamanda kaybetmeyecekti.

        Diğer pilotlar güya Hulkenberge cevap için pite giriyor ama bizim Kimi hamilton ve Massa ile yarıştığı için onların pite girmesi bekleniyor 🙂 hey allahım ya
        Kimi kiminle yarışıyor onlar neden Hulkenbergin pitine cevap vermiyor.Ben söyleyeyimmi eğer Kimi 9 turda pite girseydi Alonso’yu geçme ihtimali olabilirdi 14 turda gireceğini düşünürsek.Bunu erkenden hesaplayamadı Ferrari ve böyle bir risk alamadı, yada hesaplandı onay çıkmadı.Her ne kadar rakipleri pite erken girselerde onlar yarıştan önce belirlenen aralıkta girdiler ve Kİmi’nin sonunu belirlediler.

        Tıpkı Kanada’da ilk stintte Alonso’ya çok yaklaşan ve kısa süreli Ferrari’yi yoksa Alonso’yu geçermi heyecanına kaptıran Kimi gibi.

        İspanyada Alonso’nun lastikleri fazla aşındığı için pite bir tur erken alan Ferrari, aynı şeyi yaşayan Kimi(Kimi’ninde lastikleri Alonso’dan erken aşındı)neden acaba aynı dengeyi gösterip Kimi’yi kanadada erken pite almadı.Nedeni çok basit acaba Kimi Alonso’nun önünde çıkarmı.

        Yani sezonun 8 yarışı sürekli şaibeli bütün strateji kararları Kimi’yi buldu nedense.Ve sende her zaman Ferrari’nin doğru yaptığını, mantıklı kararlar verdiğini söyledin, ve her nedense Kimi ilk stintler sonunda hep sıra kaybetti Ferrari doğru yaptığı için.

        Bende sana sesleniyorum sallama demiyorum salla ama mantıklı salla, ilk önce kendin inan ondan sonra buradakiler inansın….

        1. bende tam senin gibilerden bahsediyordum, sende hoşgeldin, azcık kafanı çalıştırdığın an kendi verdiğin bilgiler ile kendini yalanladığını fark edebilirsin, umarım… hemen bakalım Alonso Q2 de ki turundan daha yavaş kalmış, üstelik pist daha iyi koşullarda iken, daha az benzinle ve hata yapmadan… aracımda güç kaybediyordum dedi, siz inanmadınız bahane dediniz… iyi güzel boş boş sallamandansa verilerle gelmen beni mutlu etti doğrusu, hemen verdiğin verilere bakalım, speed traplere…

          Alonsonun speed trap 316.9 18:17
          Kimi’nin speed tarp 317.3 18:29

          bu 316 317 gibi sayıların yanında ki ne biliyor musun? biliyorsun tabi, kaydedildiği zamanlar, peki Alonso bu hızı kaydettiğinde Q1 de olduğunu anlamak için uzay mühendisi olmaya falan gerek yok değil mi… Zaten Alonso sorunun Q2 den itibaren başladığını ve Q3 te iyice baş gösterdiğini iddia etmişti… senin verdiğin verilere bakınca Kimi en hızlı düzlük hızına Q2 de çıkmış mesela… Yani verdiğin speed trapler bir şey ispatlamıyor, seni biraz garip bir duruma düşürebilir belki ama herkes hata yapar canın saolsun… Güç kaybedince 1,5-2 saniye kaybetmesi lazım diye bir şey de yok, tüm elektronik sistem göçerse 2-3 saniye kaybeder muhtemelen, ama ne kadar güç kaybettiğine göre tur zamanı değişir, 1,5 olacak diye bir kaide yok…

          Yorumunun geri kalanı ise bir analiz yapmayı bile gerektirmiyor da, senin için değil senin yazdıklarını okuyup yanlış yönlenen gençler olmasın diye yazayım; ben buralarda bir yerlerde Kimi 9. turda pite girseydi yarışın geri kalanında nasıl yamulabilirdi onu yazdım. Ayrıca Kimi Massa ile mi yarışıyor Mercedes ile mi yarışıyor demişsin ama Williamslar takım olarak 14-15. turda girdi, Mercedesle yarışmak isteselerdi Rosberg 11. turda pite girince pite girer cevap verirlerdi, lastik kullanımlarına göre bir strateji belirleyip 14-15. turlarda pite girdiler, Ferrari’de aynen öyle yaptı, demek ki bunu ideal bulmuşlar, hatalı mıydı? evet Alonso da ilk stintte dünya kadar zaman kaybetti, supersoftlar ile sürünürken softlar ile uçuyordu resmen, Alonso da zarar gördü ama sıra kaybetmedi, zaman kaybetti sadece, tabi önü açıkken lastiklerini daha iyi kullanmıştır. Kimi en iyi lastik kullanan pilot değil miydi ? Magnussen’in arkasında lastik aşındıracağına korusaydı lastiklerini, onu da biz söyleyecek değiliz ya… Pilot dediğin sadece yetenekli değil akıllı da olacak…

          Ferrari’nin pit stratejilerini sorguluyorsunuz falanda, Fernando Alonso 2010’da son yarışta Ferrari’nin rezalet stratejisi yüzünden elinde ki şampiyonluğu kaybetti, siz burda Kimi 1 sıra kaybetti diye olayı Santander’e yoruyorsunuz… net söyleyeyim, burdan gözüken yorduğunuz kafa kafa değil… bildiğin göstermesi gerekenden düşük performans gösteren pilotunuzu aklamaya çalışma çabaları

          ne güzel demişsin, önce kendin inan sonra burdakiler inansın diye, öyle bir inanıyorsunuz ki komplo olduğuna, ne olursa olsun olay Emilio Botinnonen’e uzuyor… 8-0 oldu, hani bir kazayla falan Kimi bir yarış geçse, şurada şampiyon olmuş gibi sevinceksiniz biliyoruz (bakınız Massa taraftarları 2010-2013)… sallama olayına gelince, senin mesajını okuyunca ironi olmuş, kusura bakma…

          1. Hala ısrarında, ısrarcısın.Şurası bile komedi arkasında yakın takip eden pilot varken Kimi nasıl lastik koruyacak adam iki pilot arasına sıkışıp kalmış.

            Tamam şunu diyelim, Alonso hakkıyla yarışarak bu kadar fark yaptı helal olsun ona.

          2. Tarihinde ne ise yaradığıni söylemişsin ben onu bizzat görmen için paylaştım:-).Alonso tüm sıralama boyunca güç kaybettim dedi, en tepe noktası Q3tü diye belirtmişti, bunun hikaye olduğu elimizdeki verilerle görülüyor.

  3. ferrari’nin 2 ana teknik sorunu var ama bu 2 sorun birbiriyle bağlantılı;
    * motor ağırlık (kg) bakımından grid’in en ağır motoru ama Hp (beygir gücü) açısından ise renault ile aynı seviyelerde
    * üretilen yüksek tork + motor (kg) ağırlığı araç dengesini bozuyor (araç sürekli arkaya basıyor ve arka tekerlekleri un ufak ediyor)
    çözüm: mercedes’in kullandığı çift drs sisteminde. drs açıldığında; arka kanatta bulunan 2 küçük cepten içeri alınan hava akımı gövdenin içerisinde geçerek ön kanadın altına kadar geliyor ve yüksek hızlarda ön-arka dengesini sağlayarak aracın sürtünme kat sayısını azaltıyor. böylece de hem aracın düzlük hızı artıyor hem de lastik koruması sağlanıyor.

    1. Arka kanattan giren hava nasıl no kanattan çıkıyor bunu anlamadım 🙂

  4. Madem Kimi’nin lastikleri daha çok aşındı, Kimi niye daha sonra pite girdi?

  5. Lastik aşınması cok olduğu için, en geç Kimi girdi pite, olay budur.

  6. butun takimlar 9. 10 turda pite girdiler ne hikmetse ferrari 19 turda ondan sonrada çikmis diyor ki lastik asinmasi cok tu bedelini odedi. bu adam sakami biri aciklayabilirmi acaba ??? demiyor ki bu isi elimize yuzumuze bulastirdik. yaristan once mattiachi ile bir gerginlik yasamislar galiba haberi olan varmi burda venezuella tv leri oyle soyluyorlar.

    1. yok 59. turda pite girdi, abartmayın demiyorum arada yine yapında bu kadarda göz göre göre… Kimi 15. turda, Bottas ile aynı zamanda, Alonso’da 14. turda Massa ile aynı zamanda pite girdi. 9. turda giren tek takım ve pilot var o da Hulkenberg… peki Hulkenberg’e ne oldu ? Pite o kadar erken girdiğinden soft lastikler ile 2 tane uzun stint atmak zorunda kaldı, son stint’i 32 tur, lastikler o kadar kötü duruma düşünce de o kadar düzlük hızı olmasına rağmen son tur absürd bir yerde Ricciardo’ya geçildi…

      Eğer Kimi 9. turda pite alınsaydı ne olurdu çok net tahmin edebiliyorum, sonu Hulkenberg’ten beter olacaktı, malum düzlük hızı rezalet, gelene geçene son turlarda geçilirdi, sonra siz buraların F1 uzmanları olarak “Ferrari bu işi bilmiyor, ilk pitlere bu kadar erken girip tüm yarışını bitirdiler Kimi’nin” diye söylenecektiniz… 2011 miydi 2012 miydi Çinde gelen geçen Raikkonen’i son turlarda geçmişti, hah ona benzer bir şey olurdu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir