Ferrari: “2014’te Büyük Gelişme Kaydetmemiz İmkansız”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Takım Patronu Marco Mattiacci, motorların dondurulması sebebiyle 2014 Formula 1 sezonunun geride kalan bölümünde büyük gelişme kaydetmelerinin imkansız olacağını söyledi.

Motorlar dondurulduğu için üç motor üreticisi artık motorlarını optimize ederek gelişme sağlayabiliyorlar.

Mattiacci “Kurallar farkın radikal bir şekilde kapanmasına müsade etmiyor. Bu yüzden farkı kapatabileceğimizi söylersek bu doğru olmaz. Sadece dayanıklılık üstünde çalışabiliriz.”

Fernando Alonso da takım patronuna katıldı. Alonso “Çok büyük fark var. Motora dokunamıyoruz ve büyük değişiklikler yapamıyoruz.”

“Bir senede çok şey olabilir ve geçmiş senelerde bir seneden diğerine bir çok şeyin değişebildiğini gördük.”

“Özellikle bu sene her şey çok yeni. Bu yüzden 2015’te Mercedes dahil herkesten büyük adımlar bekliyorum. Gelecek sene daha iyi olacağız.”

“Daha düşük temelde başlayan takımın daha büyük gelişmesi gerektiği kesin bir şey bu yüzden Mercedes seviyesine yaklaşacağız. Hedefimiz bu.”

“Zamana ihtiyacımız var. Bu bir günde olacak iş değil ancak hedefimiz böyle.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari: “2014’te Büyük Gelişme Kaydetmemiz İmkansız”” için 18 yanıt

  1. Sezon öncesinde motorlar arasında en az bir üreticinin patlayacağını bekliyorduk. Montezemolo’nun yıllar boyunca dedikleri Ferrari’nin iyi motor yapabildiğini düşündürttü ve bunun üzerine mantığım Ferrari’nin motorda önde olacağını ve her yarışı 40 saniye farkla duble ile kapatmasını bekledim.

    Öte yandan içimdeki ses Ferrari’nin bunu başaramaması ihtimalinin daha keyifli olacağını söyledi. Sporun kuruluşundan bu yana içinde olan bir takım çekiliriz demeye utanmalıydı. Neyse ki bu oldu ve Montezemolo’nun yüzünü göremiyoruz. İtiraf edemiyor, ses mes gibi başka şeylere takılıyor. Çıkıp “Evet, F1 artık motor sporu, ancak biz bunu da beceremedik…” diyemiyor.

    Şasiye gelince, James Allison aracın tasarımı için çok geç yetişti ve önümüzdeki yılın aracını tasarlayacak. Tünel vs. de artık çalıştığına göre seneye Ferrari’nin şaside iyi olmayacağını söylemek çok iddialı olur. Haa motoru ne yaparlar bilemeyiz 🙂

  2. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Daha önceleri de gördüğümüz ; “önde olana müdahale” sisteminin bu yıl da uygulanmasını istiyoruz. Diğer haberde değerli bir arkadaşımızın bahsettiği gibi bir sefere mahsus motor güncellemesine izin verilmesi doğru olur.Mücadelenin yakın olması herkes için en iyisi olur.Daha sezonun yarısına gelmeden bir sonraki sezona odaklanmış takımların yarışını seyretmek istemiyoruz.Bu durumu son yarıştaki çifte puan kuralınız bile değiştiremez.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Allah Allah, Matti 1 cümle kurmuş, gerisini Alo tamamlamış. Mübarek takım patronu Matti değilde bu sanki..

    Ve böylece 5 sene de geçmiş olur, Alo 33 yaşına gelir, rai 35 vs. vs.. Yıllar su gibi akıp gider… Ne Alo ne de Rai taraftarları gün yüzü görmez bu gidişlen.

  4. allah cezanızı versin beceriksiz herifler

  5. ve beklenen aciklama geldi biraz gec olsada 🙂 hadi hayirlisi

  6. ForzaFerrari avatarı

    Bu takımda en masum adam mattiacci. Kendisi doğruları söylemiş yapacak bişey yok bu sene bitti. Belki sırf bu açıklamayı yaptırtmak için getirdiler adamı tepkilerin azalması için. İnsanın inanası gelmiyor 21. yy başlarına damganı vur son 5-6 senedir sürün. Hadi mercedesi redbullu yakalayamadınız anladım da. Artık force india williams hatta torro rosso-lotus ayarında bi takım olmaya doğru gidiyoruz. Alonso olmasa takımlarda kaçıncı sırada olurduk tahmin bile etmek istemiyorum. Sen ferrarisin ya paran var teknik biçok altyapın var. Motorunu kendin üretiyorsun elinde gridin en iyi pilotları var, f1 aleminde ciddi bir imajın var lobin var var oğlu var. Bunlara rağmen elinden gelen buysa ozaman mattiacci cidden zeki bir adam sizin yıllardır göremediğinizi görmüş adam daha ilk ayında personel yönünden sıkıntılar olduğunu söylemiş. Ciddi değişim şart insan kaynaklarında. Neveyi denedik astronomik rakamlarla ama olmadı bakalım seneye kimleri katacaklar takıma.

  7. ferrari bu kafayla 2024 e de gelişemez. Önce kafa yapısı değişmeli.

  8. Her yıl,bir önceki seneden daha önce diğer seneye odaklanan bir Ferrari

    Allah taraftarlarına sabır versin.Bizde pitstoplarda kaybettiğimiz 1-2 sn derdindeyiz 😀

  9. vee maalesef 1980-1995 arası döneme girdik yazıklar olsun. hadi biz kötüyüz mclaren e noluyo onu hiç anlamadım..

    1. Mercedesin kıymetini bilemediler.O motora rağmen sürünüyorlar.

  10. Ayrıca takım aracı geliştirmek yerine oturup Raikkonen’in sorunlarını iyice incelemesi gerek ne yani Raikkonen şampiyona da 12. sırada kalacak bir pilot mu Alonso ile arasında bu kadar fark olması saçmalık çok açık bir şekilde sorunları var Ferrari şampiyonada daha fazla sıra kaybetmek istemiyorsa gözünü aracı geliştirmeye değil Raikkonen’in sorunlarını anlamaya dikmeli

    1. OtonomAktor avatarı

      buna aynen katılıyorum. alo alışmış o kötü aracı kullanmaya esas raikkonenin sorunlarını çözmeye üzerine odaklanırsa tüm sorunları tam anlamıyla bulmuş ve çözmüş olur.

  11. Takımın puanlarının çoğunu Alonso topladı Raikkonen’den pek katkı alamıyorlar böyle giderse Williams 3. sırayı alır hatta Ferrari’nin Force Indiana’nın arkasında kalma ihtimali bile var

  12. bende nezman 2015 e odaklancez diye bakıp duruudum 🙂

  13. ve alo-rai kapışması beklerken 2014’te çöpe gider

  14. ctrl+c ve ctrl+v….sonra tekrar ctrl+c ve ctrl+v….sonra tekrar……

  15. O zaman takımın adını değiştirin.Veya az baskı yapın da adam gibi kurallar gelsin.Şu açıklamalara bak rezalet.Resmen bu sene podyum bile zor.

  16. ” 😀 “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir