Raikkonen, Ferrari’deki Sıkıntılar Nedeniyle Sinirli

Kimi Raikkonen, Avusturya Gp’nin daha başlarında frenlerine dikkat etmesi yönündeki talimat nedeniyle sinirlendiğini çünkü Ferrari gibi bir takımda böyle bir durumun olmaması gerektiğini söyledi.

Ferrari’nin performans olarak açık bir şekilde Mercedes motorlarından yavaş kaldığı Avusturya’da Raikkonen, frenlerinde yaşadığı sorun nedeniyle daha yarışın başlarında yavaşlamak zorunda kalmış.

Raikkonen “Motor ayarlarını kısmamız gerekti ancak 2 tur sonra da fren sorunları yaşadık.”

“Bana frenleri soğutmamı söylediler ancak o an diğerleriyle mücadele ediyordum. Bu yüzden daha 2 tur geçmişken fren sorunları nedeniyle yavaşlamamı söylemeleri çok zordu.”

“Bu tür şeylerin olmaması gerektiğini biliyoruz ve bunları çözmeliyiz. Yarışa girdikten 2 tur sonra bu tür sorunlar nedeniyle yavaşlayamayız.”

“Puanlardan feragat edecek kadar hızlı değiliz. Bu yüzden daha çok çalışmamız gerekiyor.” dedi.

Sene başına göre Ferrari’nin gelişme oranının sorulması üzerine Raikkonen “Hemen hemen aynı noktadayız. Pistin yapısına göre takımlarda değişiklik olabiliyor.”

“Avusturya’da uzun düzlükler var ve Mercedes motorlu araçlar iyi çalışıyor gibi görünüyordu. Ancak belli alanlarda tabi ki geliştik ve araç ilk yarışa göre daha toplu.”

“Ancak motor ve aero konularında daha büyük gelişime ihtiyacımız var. Bu alanlarda gelişirsek Mercedes motorlu araçları yakalayabiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Ferrari’deki Sıkıntılar Nedeniyle Sinirli” için 20 yanıt

  1. Frenlerde ve stratejide sezon içinde gelişim kısıtlaması yok, hatırlatırım.

  2. çünkü alonso saygınlıktan bahsetmiş. saygın bir pilot olduğunu düşünmüyorum. yazma sebebim buydu.

  3. En azından sorunun sadece Raikkonen’de olmadığını bilmek bizler adına sevindirici.
    Hala Alonso’dan yavaş ama fark göründüğü kadar büyük değil.

  4. Ohoo daha bismillah..Kimi gibi sakin adamı bile delirttiler daha yarım sezon olmadan.E Alonso napsın 4.5 yıldır çekiyor bu takımı

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla Kimi, Alo 4-5 senedir çekiyor bu durumu, sende alışırsın nasılsa. Al paranı bak keyfine ne düşünüyorsun bu işleri.

    Monte çıkar 1-2 gün içinde saçma salak bir açıklama yapar nasılsa. Hatta Fry abimiz yapmış bile. :))

  6. Daha hiç bir şey görmedin Kimi. Bu daha başlangıç.

  7. bence ferrari motorunu mercedes ten alsın…bıktım bu laflardan

  8. rai ”motor ayarlarını kısmamız gerekti ” daha sonra da fren sorunları.o zaman şu soru ortaya çıkıyor peki diğer ferrari de aynı sorunları yaşadımı.yoksa yine bunlar sadece rai yimi buldu.bu iş böyle devam ederse sezon sonunda rai karşılıklı sözleşmesini fes etmek isteyebilir.umarımda eder.seçeneklerimiz elbette var !

    1. BahtsızBedevi avatarı
      BahtsızBedevi

      rai fes edermi ya. parasını alır sonra F1 i bırakır. en iyisini yapar bence

  9. Murat AYDIN avatarı

    Ne yazalım biz şimdi bunun altına? “Alonso ezdi Alonso ezdi….” diyenlere cevap vermeye gerek var mı? Daha ikinci turdan itibaren adamı yavaşlatıyorsun. Düşünsenize Rai belki tur yiyeceğini bilmesine rağmen yarışmaya devam ediyor. Vettel aynı durumda olsaydı üç tane formalite turu atar piste dönerdi. Ama Rai o hızda giderse gerilere düşeceğini bilmesine rağmen aracı finişe kadar getiriyor. Adamın kralısın Rai.

    1. simdi onlar gelir bahane uretiyor der kimi icin.

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Dün yarışı nerenle izledin gerçekten merak ediyorum. Vettel’e laf sokmaya çalışmışsın ama adam yarışın 2.turunda herkesten +1 tur yemesine rağmen yarışı 35-36.tura kadar sürdürmeye devam etti. Ayrıca adam Ferrari’den yıllık en az 20 milyon dolar para alıyor. Elbette sürücek adamın işi bu zaten.

  10. yuh be ikinci turda adama yavasla demisler hey gidi ferrari.sen adami rakiplerinden on tur sonra pite al ikinci turda yavasal de.sonrada buraya dolusuyor cok bilmis uzmanlar butun puanlari alonso topluyor diye.

  11. StrongUnion avatarı

    şu adama geçen seneki lotus gibi azami sürat bakımından sondan 3. fakat ön tarafı dengeli bir araç verin gerisi dert etmeyin. Adamın tek hassasiyeti ön taraf zaten aracın ön tarafı dengesiz antremanlarda da dedi bide bu tür problemler sıkıyo artık. Adam çok doğru demiş koskoca ferrari takımında böyle bir durum olmamalı şampiyona araç veriyorsun yarışma diyorsun zaten yarışamıyor doğru düzgün. lotus 2 senede tek bir kere fren arızası verdi oda geçen sene spa. alonsonun kaç yarış mekanik sorunla yolda kalmadığını biliyoruz hepmi bu adamı bulur bu sorunlar.

  12. Raikkonen’in dünkü açıklamaları için “problemi olmamasına rağmen” yorumlarına karşı yerinde bir haber oldu. Site trolleri muhtemelen bu haberi de işgal edecekler. Raikkonen taraftarlarını sakin olmaya, trolleri kafaya takmamaya davet ediyorum.

    1. StrongUnion avatarı

      trol 🙂 haklısın 🙂 biterler şimdi… herkes yorum atabilir fakat gerçekten bunların ki trollük yaptıkları insanları kışkırtma, laf sokma. yerinde bir kelime ve yorum olmuş 🙂

      1. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        Şakşakladığın arkadaşına önce şunu bir sor ..De ki : trollükten bahsedersin de dünkü Alonso haberine durduk yerde neden singapur 2008 diye yazarsın.

        1. StrongUnion avatarı

          sen sor..

        2. Onlar da Raikkonen troll fanları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir