Eski Pilotlar Rosberg’in Şampiyon İçgüdüsü ile Yarıştığına İnanıyor

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotları, Nico Rosberg’in şampiyon olabilmek adına tehlikeyi göze alıp, savaşçı bir içgüdüyle yarıştığı konusunda hemfikir.

Çoğu kişi Lewis Hamilton’ın Alman pilota göre daha baskın olmasını bekliyordu. Ancak Rosberg sezonunun ilk 8 yarışında takım arkadaşına göre daha fazla puan kazandı.

Hamilton’ın bu yıl iki kez yarışı kalmasına karşın, Rosberg ilk 8 yarışın tamamını birinci veya ikinci sırada tamamladı.

Eski Formula 1 pilotu Christian Danner Bild gazetesine verdiği demeçte Rosberg’in istikrarlı performansını övdü.

“Gerçekten çok istikrarlı. Son kez böyle bir tutarlılığı Schumacher’de görmüştüm”

Bir başka eski pilot David Coulthard ise, Rosberg’in hata şansını en aza indirdiğini düşünüyor.

“Sıralamalarda daha istikrarlı olabilmek ve hata olasılığını en aza indirebilmek adına belkide büyük riskler almamaya karar verdi”

Hepsi bu değil. Eski dünya şampiyonlarından Jacques Villeneuve, Rosberg ve Hamilton arasındaki mücadeleyi değerlendirdi.

“Herkesin olduğu gibi, benim düşüncem de Hamilton’ın daha savaşçı olduğu yönündeydi. Ama Nico bu yıl gösterdi ki, o bu yıl daha da büyük bir savaşçı. Son üç yarışta gösterdiği performanstan bunu anlayabilirsiniz. Ve dünya şampiyonu olabilmek için yapmanız gereken en önemli iş bu”

Ancak Kanadalı pilota göre Hamilton gözardı edilmemeli.

“Hamilton’ın çorabını yukarı çekmesi gerekiyor. Aksi takdirde şampiyon Nico olacak. Önlerinde hala birçok şüpheli yarış var”

Eski McLaren ve Red Bull pilotu David Coulthard’a göre, Rosberg’in  hataları önlemek adına belirlediği stratejiyi Hamilton da uygulayacak.

“Şampiyonada Lewis ve Nico arasındaki puan farkı yükseldi. Bu durum Lewis’in farklı bir strateji uygulamasını zorlaştırıyor”

“Lewis Yarış kazanabileceğinden emin olmak zorunda. Eğer Nico yarışı dışı kalıp kendine zarar vermezse, bu farkın kapanması uzun zaman alacaktır”


Yorumlar

“Eski Pilotlar Rosberg’in Şampiyon İçgüdüsü ile Yarıştığına İnanıyor” için bir yanıt

  1. NesetAydın avatarı

    Rosberg’in Monaco Gp öncesi Hamilton’u nasıl yenebileceğimi biliyorum dediğinde ben dahil bir çok kişi inanmamıştı ama gerçekten haklıymış..Pole alabilecekken Hamilton, Rosberg’in sarı bayraklar altında olmasından dolayı alamadı..Schumacher’den çok şey öğrendiği kesin(Olumlu-olumsuz)..Hatırlarsanız Schumacher’de bazen böyle yollara başvuruyordu ne hikmettir ki o da Monaco’da böyle bir tercih yapmıştı(Sanırım 2006 olması lazım)..Sakın ha Schumi’ye ne diyorsun sen gibilerinden sual sormasın sadece örnek verdim o bir efsane ama böyle de olaylarına tanıklık ettik..Rosberg Schumi’den çok şey öğrenmiş ve bana göre şampiyonluğun 1 numaralı ismi..Mercedes’inden Alman pilotunu şampiyon yapmak isteyeceğinden eminim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir