Villeneuve: Raikkonen Formula 3 Pilotları Gibi Sürüyor!

yazar:

kategori:

1997 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve, Kimi Raikkonen’in Ferrari’deki performansını eleştirdi.

Raikkonen, şampiyonluk için yarıştığı 2013 sezonunun ardından Ferrari’ye geri dönmüş ve beklenen performansı şuana kadar sergileyememişti.

Takım arkadaşı Alonso’ya karşı sıralama turlarında 6-2, yarışta ise 8-0 geride bulunan Raikkonen F14-T’nin performansından şikayet ediyordu.

Eski F1 pilotu Jacques Villeneuve İtalya’nın Omnicorse gazetesine verdiği demeçte Raikkonen’in Ferrari’ye dönmesine şok olduğunu söyledi.

“Onun Formula 1’e döneceğini, en önemlisi Ferrari’ye döneceğini kim bilebilirdi ? Cevabı basit; Hiç kimse”

“Eminim Maranello’ya geri döneceğini hiç kimse bilemezdi”

43 yaşındaki Kanadalı pilot Raikkonen’in bahane bulmaktan vazgeçmesi gerektiğini söylüyor.

“Kimi Formula 3 pilotları gibi spin atıyor. Artık Formula 1’de yapamıyorsa eve dönmesi gerekir. O çok deneyimli bir sürücü ve bir çaylağın yaptığı gibi her yarışın ardından bahaneler bulmamalı”

“İki veya üç yarış içerisinde aracını doğru şekilde yönetmiyorsa, orada bir sorun var demektir. Bir dünya şampiyonuysanız bu durum böyle devam edemez. Bahane bulmaya hakkınız yoktur”

Villeneuve, 2006 yılının ortasında BMW takımdan kovulmuş ve kariyerini noktalamıştı.


Yorumlar

“Villeneuve: Raikkonen Formula 3 Pilotları Gibi Sürüyor!” için 36 yanıt

  1. Villeneuve ,Williams dan kovuldukdan sonra tekrar F1 e başladımı ki British American Racing hikayeleri yapılmış!!!

    1. Onur Gentas avatarı

      Bar’ın ilk sezonunda yarıştı.

    2. aarank sen nerede kadın yaw, villeneuve ve BAR’ı nasıl duymamış olabilirsin,

    3. aarank sen nerede kadın yaw, villeneuve ve BAR’ı nasıl duymamış olabilirsin, biraz açıp okuyun bari yorum yapmadan

  2. bu adam kadar Raikkonen’i eleştiren eski pilot yok o kesin 🙂 Kendisi Alonso ile de 3 yarış takım arkadaşlığı yapmıştır 2004’te, sonucu sormaya gerek bile yok, durumu Raikkonen’den iyi değildi 🙂 ( gerçi sezon sonu yeni bir arabaya oturup 3 yarışta performans almasını beklemek çok gerçekçi değil ama olsun)

  3. Bizim yorum yapmaya hakkımız varda dünya şampiyonu olmuş bi pilotunmu yok dünyaya dönün sevgili yorum severler

  4. Villeneuve çaylak sezonunda Damon Hill’e karşı harika bir iş yaptı ve bir sonraki sene şampiyon oldu. Lewis Hamilton gibi bir başlangıcı olmuştu. Sonrasında aldığı BAR Honda kararı ve giderek artan dalgınlığı kariyerinin sonunu getirdi, nasıl bir pilot olarak kovulduğunu o da biliyor ve yorum yapma hakkı elbette var.

    Raikkonen’in spinini takım açıklamıştı, ya duymadı, ya da laf olsun diye öyle konuşuyor. Ancak Raikkonen’in Ferrari’ye ‘ikinci pilot’ olarak getirildiği ortadayken fazla heyecanlanmamak gerekiyor. Bunu ben değil, defalarca Monte söyledi. Daha neyin umudu ki bu? Ki Ferrari Raikkonen’i geri getirirken performansını zaten biliyordu. İstikrarı için aldılar.

  5. Doğru şeyleri yanlış kişi söyleyeceğine, yanlış şeyleri doğru kişi söylesin.

    Şampiyon olduğunda da sevilmedin.

  6. Şampiyon F1 pilotları arasında hiçkimsenin hazzetmediği, hiç saygınlık uyandırmayan, babasının ismine ve tesadüfen aldığı bir şampiyonluğa bu kadar sığınıp da bu denli antipatik olabilen, hiçbir yapıcı ve işe yarar yorumunu duyup okuyamadığım (buna F1 dergileri de dahil) bu eski pilotun Kimi’ nin Ferrari tarafından dahi teknik arıza olarak tariflenen spininden bu sonucu çıkarması..! Hayret..! Bari sen yorum yapma… Birileri bu eski pilotlara haddini bil demeli, bir ara Coulthard bile çıkmıştı rotadan ama bu Jacque..!! Senin son zamanlarında F1′ de düştüğün hali de hatırlayacak yaşa ve hafızaya sahibiz…

  7. StrongUnion avatarı

    Şu anlaşılmak istenmiyor. Alonso sorunlu araçta maksimumu alabiliyor ve çok iyi strateji uygulayabiliyor./strong> Raikkonen ise saf hız anlamında en iyisi 2003 te daha 23 yaşında bile o zamana kadar 5 kez şampiyon olmuş schucmaher le mücadele etmişti.

    Fakat günümüz formula 1inde Alonso gibi olan kazanıyor. O koltuğa ister schumacheri ister hakkineni oturtun hepsi alonsoya yenilir. Şimdi bazıları e pilot dediğin öyle olacak diyor ama şumi 2006 da bıraktığında f1 hızının zirvesindeydi geri geldiğinde bişi yapamadı bu şuminin kötü olduğunu yavaş olduğunu mu gösterir hayır yeni f1 e uymadı. Rai ona nazaran daha iyi uydu aslında.

    Villeneuve dediği rainin bahanelerini ferraride destekliyor. Rainin attığı spinde aynı şekil dönüyordum fakat araca bi anda güç geldi dedi ki ferrari de bunu destekledi.

    Açın 2013 Avustralya yarışını 29. turunda serhan acar dediğine bakın. Ön tarafı çok dengeli lotusun fakat en az mesafe kateden en sorunlu otomobildi dedi ve rai o yarışı aldı. Yani rai için sade ön taraf dengeli olsun yeter azami sürat falan önemli değil.

    Bir diğer notta Ferrari 2 şampiyonu idare edemiyor o hep alışmış 1. pilot 2. pilota o yüzden rainin bu kadar geride kalması göze batıyor. Aynı şeyler massanın başına geldiğinde göz ardı edildi. İlk pitlere kadar öyle farkta olmuyor pitlerde kalıyor rai geride. kanada avusturya ispanya gibi.

    2012 – 2013 gibi araç üretilemediği sürece rai alonsoya hep yenilir. Rai fanı olarak söyleyebilirim bunu. Serhan acarın bir örneği var ham – ros olayında kullandığı bi çocuğun eline dondurma verirsiniz ama yeme dersiniz gibi raiyede araba verdiler ama fren problemi var yavaşla demişler bu yarışta.

    Ama biz Raikkonen’in kim olduğunu biliyoruz. Neler başarabileceğini de biliyoruz. Webberin dediği gibi hepimize aynı aracı verseler Rai birinci olur. Schumacher’in dediği gibi biraz şanslı olsa 3 kez dünya şampiyonu olurdu (2003-2005-2007). bunlar bizim için daha önemli lotusla 15 podyum 2 galibiyet bizim için daha önemli. Biz kimin ne olduğunu biliyoruz. Düşük bütçeli lotus bile bundan daha iyisini yaptı.

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Olay liverpool beşiktaş maçına dönüştü siz hala bahaneler peşindesiniz 😀

      1. StrongUnion avatarı

        bunlar gerçekler.. maç gibi izliyorsan o ayrı..

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Evet her tarafından gerçeklik akıyor 🙂

  8. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    villeneuve den beklemedigim sacma bi acıklama gelmiş.

  9. BAR Honda pit crew laughing at Jacques Villeneuve: http://www.youtube.com/watch?v=mz6jzJ1skNA

    her neyse, raikkonen gibi bir pilota, attığı her spin yada yaşadığı problemden sonra Ferrari takımının sıkıntının araçtaki bir sıkıntıdan kaynaklandığını açıklamasına rağmen, f3 pilotu yakıştırması yapması kendisi için utanç verici

  10. Fernando Alonso fanları bi kenarda dursun önce.Ferrariyi Ferrarilikten çıkaran Fernando Alonso olmuştur.Önce Massa simdide Raikkonen harcanıyor.Ferrari takımı Alonsodan vazgeçmiyor tek pilot gibi görüyorlar yanına gelen adamıda hiçe sayıyorlar.Raikkonenin neden hep arkada kaldığı yarışlar eleştriliyor nerde İspanya ? nerde Monaco ? Nerde Malezye ? bu yarışlarda alonsodan daha hızlı olmasına karşın çaylak sürücülerin ve Ferrari pit duvarının kurbanı olmuştur Raikkonen.

    1. Malezya’da Magnussen’in ve Monaco’da Chilton’un Raikkonen’e çarpmaları Ferrari’nin suçuydu, haklısın.

  11. Raikkonenin Raikkonen gibi sürmediği doğru. Yoksa gerçek gücünü burada anlatmaya gerek yok. Ama bence bu arabanın ona uymaması da çok büyük bir faktör.
    Ayrıca bazı arkadaşlar Raikkonen, Alonsoyu bırak geçmeyi, ona yaklaşamadı diyenler var. İspanya ve Monaco yarışlarında pist üstünde Alonsonun önündeydi. Yarışların hikayesini herkes biliyor sanırım.

  12. ForzaFerrari avatarı

    Villeneuve’e katılmamak elde değil. Sezon başından beri bırakın Alonsonun önünde tamamlamayı yaklaşmakta bile zorlandı. Yaptığı basit hatalar çaylak bir pilotu andırıyordu adeta. Sanki bizim bildiğimiz istikrarlı kimi değil de başkası sürüyor arabayı. Şimdi bazı troller kızabilir,herzamanki gibi bana laf yetiştirmeye çalışabilir ama objektif olarak baktığımızda durum bu. Son yarışı dahil etmiyorum mekanik sorunlar yaşadığı için ama önceki yarışlarda çok sönük bir raikkonen izledik. Doğruları söylediğim için raikkonen düşmanı ilan edildim adeta. Halbuki en çok başarılı olmasını isteyenlerden biriyim ama körü körüne asla herhangi bir ferrari pilotunu savunmam. 2 yarış Alonsonun önünde bitirsin söz veriyorum Alonsoyu en çok eleştiren kişi ben olacağım burda. Bi kaç hafta önce yazmıştım bir an önce toparlanmalısın kimi diye. Toparlanmazsan hakkında abuk subuk haberler yazılıp imajın sekteye uğramaya başlayacak dedim sağolsun bazı radikal kimi fanları bana demediğini bırakmadı. Buyrun bu haberler o kişilere gelsin. Bu performansla devam edersen formula 3 pilotlarıyla gp2 pilotlarıyla kıyaslarlar adamı işte.

  13. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Kimi Formula 3 pilotu gibi sürüyor olabilir ama senin sürüş tarzın daha da kötü olacak ki kendini yamayacak takım aradığın zamanlarda kimse suratına dahi bakmadı. 😀

  14. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Ben sizlere katılmıyorum.Pistte izliyoruz Raikonen her yarışta Alonso’ya geçildi.Şampiyonluğu bulunan bir sürücü için bu çok kötü bir performans anlamı taşır.En azından bir kez bile Alonso’yu geçmesi gerekirdi.Bence o eski Kimi yok bunu bilmek gerek.

    Villeneuve haklı yapamıyorsan eğer artık bırakacaksın istese bu adam 2007’de yarışamaz mıydı?Sponsor toplar eder gene bir koltuğa otururdu baktı ki performansı iyice düştü o da uğraşmak istemedi.

  15. Çamur at izi kalsın bu zat her sene gündeme gelmek için böyle açıklamalar yapıyor geçen seneki hedefide schumiydi

  16. Villeneuve merak etme seni hatirlayan var unutulmamissin dir galiba daha. gundemde kalmak icin boyle cikip sacma sapan aciklamalar yapiyorlar, hadi neyse.bakalim kimi den bir cevap galacek mi 🙂

  17. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Son cümle kızması muhtemel Rai fanlarını sakinleştirmek için olsa gerek.
    Villeneuve Bar honda takımında değildi.BMW Sauber takımındaydı.Muhtemelen ayrılışına sebep olan olay ise Kanada gp de Ralf e tur bindirirken duvara çarpması olmuştur.Sonrası işler yolunda gitmedi ve Almanyada son buldu.

  18. umitisbilen avatarı

    d,nime küfreden müslüman olsa diye bi laf vardır, haberin son cümlesi bence yeterli olmuş 🙂

  19. Düşenin dostu olmaz lafı tabiri caizse ‘cuk’ diye oturuyor. Tıpkı Schumacher’e Singapur GP’sinin ardından ‘gözlük takmalı’ ‘yarışmayı bilmiyor’ dedikleri gibi, her kötü performansın ardından, böylesi büyük pilotlara yapılan ‘kin kusma’ dır bunun adı. Saçmalık tabi ki.

    Raikkonen geçen yıl şampiyonluk için yarışmasaydı belki bu dediklerini kabul ederdim, ama adam geçen yıl şampiyonluk için yarıştı. Bana göre bu açıklamalar gündemde kalmak için yapılıyor

    1. Onur Gentas avatarı

      Kemal bey hayat çok acımasız gerçekten. Adam 5 sene şampiyon olur sonraki sezon 3 yarış kazanamasa eleştirilerden kurtulamaz. Her sporcunun hayatında inişler ve çıkışlar olabilir. Bu inişler o sporcunun kötü olduğu anlamına gelmez. Ben açıkçası üzülüyorum raikkonen gibi bir pilotun bile bu denli acımasızca eleştirilebilmesine. Adam schuminin en iyi olduğu sezonlardan birinde şampiyonluğu kıl payı kaçırmış bir pilot. Lotusta ara verip gelmesine rağmen ciddi katkı sağlamış ve bize keyifli yarışlar izletmiş bir pilot. Bunların hepsi F1’in tadı tuzu. 5-6 sene sonra belki bu tür pilotları izleme şansımız bile olmayabilir. Bırakında şimdi iyisiyle köyüsüyle keyfini sürelim bu günlerin.

  20. Villeneuve her zamanki Kimi sıkıntısı, yada düşmanlığı.Konuş konuş dur.Şu adamı çekemeyen ne kadar insan var, f1 camiasında.

  21. Villeneuve, 2006 yılının ortasında Bar-Honda takımdan kovulmuş ve kariyerini noktalamıştı.

    Bunu yaşayan birisi bir başka pilot için böyle yorumlar yapmamalı.

  22. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    kuşak çatışması 97 şampiyonu 2014 aracına alışamamış bir pilotu eleştiriyo yav he he villeneueve sen unutuldun kimi unutulmaz kimi pilotlar böyledir

  23. Maalesef ki haklı.

  24. Villeneueve, 97 sezonunun en baskın aracında oturduğu zamanlar dışında ne yaptı, F3 pilotları gibi sürdü…

    1. adamın indycar şampiyonluğu var.girdiği ilk f1 yarışını kazanıyordu.vs

      1. İyi de dostum F1 ile İndy’i bir mi tutuyorsun, İndy’de başarılı ne pilotlar gördük, bu arada 96 sezonunun Williams’ı ile yarışlar kazanamasaydı zaten kendisi hakkında konuşmaya pek gerek kalmazdı ki takımdaki rakibi de belki de en değersiz şampiyonlardan Damon Hill’di…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir