Hockenheim, Ecclestone'den Ayrıcalık Bekliyor

yazar:

kategori:

Hockenheim’in Formula 1 geleceği şu anda, yerel hükümet tarafından Bernie Ecclestoen’nin yarış ücretini düşürmesi yönündeki gayreti için beklemede.

Salı günü Stuttgart’taki yerek yetkililerin toplantısının ardından etkinliğin desteklenmesi için bütün çabalar sonuç vermedi.

Baden-Wuerttemberg eyaleti, bundan sonra ekonomik desteği sunamayacaklarını ve ulusal hükümetten yardım istediğinin de kulak asılmaması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını söylemişti.

Bununla birlikte Baden-Wuerttemberg valisi Guenther Oettinger, yarışın geleceğini görüşmek için Ecclestone ile bir araya gelmeyi istediğini söylemişti.

Salı günü basın konferansında konuşan Oettinger Alman haber ajansı SID’E verdiği demeçte, yarışın kurtarılması için son bir gayret olarak Eccelstone’nin, yarışın ücretinde indirime gitmesini umduğunu söyledi.

Pist idaresini elinde bulunduran şirketin CEO’su Karl-Josef Schmidt, şu an geçerli olan şartlar altında eğer yarışlar devam ederse 6 milyon avroluk kayıpla, 2010 anlaşmasını feshetmekten başka şansının olmadığını söylemişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir