Wolff: “Saydamlık Nedeniyle Bazı Sıkıntılar Yaşıyoruz”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, sürücüleri arasındaki saydam bilgi akışı felsefelerinin bazı sıkıntılar yaşamalarına sebep olduğuna inanıyor.

Bildiğiniz üzere Mercedes takımı, Lewis Hamilton’un istekli olmamasına rağmen sürücüler arasında % 100 veri paylaşımı olmasını istiyor. Bu kapsamda Mercedes pilotlarının bazen araçlarının tam performansını sıralamaların son seansından önce göstermediği, son seansta ise tam performans kullanınca hataya daha açık oldukları iddia ediliyor.

Avusturya’da sıralamalarda Hamilton pole pozisyonunu alacak gibi görünüyordu ancak her iki hızlı turunda yaptığı hata ve takım arkadaşı Rosberg’in de yavaş kalmasıyla birlikte Williams sürücüleri ilk 2 sırayı kazandı. Böylece bu sene ilk defa Mercedes’ler ilk çizgide yer alamadı.

Wolff “Önceliğimiz sürücülerimizin birbirlerine karşı mücadele etmesini sağlamak olmalı. Dışarıdan müdahelede bulunmak istemiyoruz.”

“Avusturya’da 3. antrenmanlardan sonra iyi durumda değildik ve atmosfer önceki yarışlardaki gibi değildi. Rekabetçi olduğunu gördük ve saydamlıktan dolayı biraz sıkıştı yaşadık. Bu durumun takıma zarar vermemesini sağlamalıyız.”

“Tüm grup – pilotlar ve garajın her iki tarafındaki mühendisler – birlikte çalışmalı. Bu ruhu devam ettirmek istiyoruz.”

“Önemli olan önümüzdeki bir kaç yarışı kazanmak değil; gelecek senelerde de rekabetçi kalmak.”

“Bu yüzden her yarış hafta sonunda bir şeyler öğrenmemiz lazım. Bunu ancak açık ve saydam bir şekilde çalışırsak başarabiliriz.”

“Saydamlığı sürdürmeliyiz. Birbirlerine karşı kapalı olmamalılar.”

“Gittikçe rekabet kızışıyor ve sezon ilerledikçe rekabet daha da artacak. Saydam olarak fikirler paylaşılmalı ve birbirlerinden öğrenmeliler.”

“Bu konuya dikkat etmeliyiz. Aracın neler yapabileceğine dair turu sıralamalarda son seansta görmek istemiyoruz çünkü nerelerde gelişebileceğimizi anlamalıyız.”

“Öyle olduğunu söylemiyorum. Sadece sürücülerimizin araçtan bir şeyler öğrenmemiz gerektiğinde turunu iptal etmesini ya da performansını saklamasını istemiyoruz.”

“Sürücülerimizin hedefi şampiyon olmak. Biz de takımlar şampiyonluğu ile sürücülerimizden birisinin şampiyon olmasını istiyoruz. Bu yüzden önce takımlar şampiyonluğunu kazanıp sonra onları serbest bırakabiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Saydamlık Nedeniyle Bazı Sıkıntılar Yaşıyoruz”” için 4 yanıt

  1. Admin arkadaslar; Lotus 2015 icin Renault’u bıraktıgını ve Mercedes ile anlastigini duyurdu, bilgilerinize 🙂

  2. Yusuf Hitay avatarı

    hamilton bu konuda haklı aslında. ben tüm haftasonu uğraşıp didineceğim, her antrenmanda en önde yer alacağım, sonra sıralama saati takım arkadaşım benim ne yaptığıma bakıp ona göre ayar yapacak. yok öyle bir dünya.

  3. bu adamdan hiç haz etmiyorum. takımda iki pilotundan biri bariz geride kalır dediklerini anlarım. diğer aracın puan kazanması gerekir ve gridde takımlar şampiyonası çekişmeli gidiyordur. ortada böyle bir durum yok. kes bilgi akışını bakalım görelim. eğer rosberg ham ın bilgileriyle kendini düzeltiyorsa, bu saydamlık mı oluyor veya ham rosberg in bilgileriyle. o zaman pilotlara puan neden veriliyor ? neden şampiyon olmak için yarışıyorlar. şampiyon olacak pilot kendi ayarlarıyla veya mühendisleriyle olsun. bu adamın açıklamaları monacodan beri saçma sapan. acaba neden ?

  4. tamam takımlar şampiyonluğunu kazanın da o zamana kadar atı alan üsküdarı geçmişse sürücülerinizi o saatten sonra serbest bırakmanın mantığı ne olacak? Ki kazanacağınız gün yüzü gibi ortadayken bırakın böyle yalanları. Bırakın sürücüler kıyasıya hem pist üstünde, hem de ayarları için mühendisleriyle kıyasıya mücadele etsinler. Bunun sonucunda illaki Mercedes kazanır. Aracın ilerlemesine, ayarların gelişmesine katkıda bulunurlar. Ha illaki saydamlık mı istiyorsunuz? O hafta sonu boyunca biriken verileri yarış geçtikten sonra paylaşın ve kim nerede kaybı olduğunu görüp ona göre fikir yürüterek bir sonraki yarışta gelişmeye çalışsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir