Wolff: “Hamilton’un Avusturya’da Kazanma Şansı Yoktu”

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Lewis Hamilton’un Avusturya’da sıralamalarda yaptığı ciddi hataların ardından Nico Rosberg’in yarışı kazanmayı hak ettiğini söyledi.

Wolff “Hamilton yarışı sıralamalarda kaybetti. Harika bir start ve ilk turla durumu düzeltti ancak hesaplamalarımıza göre onun için mümkün olan en iyi sonuç ikincilikti. Ve onu başardı.”

“Pit duvarının temkinli yaklaşımıyla alakası yok çünkü her ikisi eşit araçla mücadele etti.”

“Açık bir şekilde Nico öğleden sonra daha hızlı olan sürücüydü. Neden daha hızlıydı? Çünkü 3. sıradan başladı, 9. değildi bu yüzden Lewis’in sonucu cumartesi günü olumsuz etkilendi.”

“Rosberg’i kovalıyordu ancak frenlerinizi ve lastiklerinizi zorlarsanız, o zaman lider olan kişiye göre daha çok etkilenirsiniz.” dedi.

Wolff, Hamilton’un pit stoplarda kaybedilen zaman nedeniyle yarışı kaybettiğine inanmıyor.

Wolff “Öyle değil. 9.luktan durumu düzeltmeye çalışıyorsanız ve takım arkadaşınızı kovalıyorsanız, o zaman lastikler ve frenler üzerinde daha agresif olursunuz. Yarışı o şekilde idare edersiniz ve onlar yarış içerisinde atak ve savunma yapmak için lastikler ile frenler konusunda ne zaman zorlayacaklarına dair takımdan sürekli bilgi aldılar.”

“Pit stoplarımız genel olarak istediğimiz seviyede değildi. Bunun yanında biraz tutucu davrandık çünkü güvensiz bir şekilde pitten çıkarmak istemedik.”

“Diğer takımlar ile olan fark daralırsa belki bu konuya bakıp tekrar agresif olmamız gerekir.”

“Ancak Lewis’in lehine olması için onu Nico’dan önce pite aldık. Normalde böyle bir şey yapmıyoruz. Ancak Valtteri’yi geçmesi için yaptık. Bu yüzden pist üstünde ikinci sırada olmasına rağmen erken alınarak avantaj sağladı.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Hamilton’un Avusturya’da Kazanma Şansı Yoktu”” için 13 yanıt

  1. Lewis hızlı olabilir, yetenekli olabilir ama bunlar bu sporda başarı için yetersizdir. Her sporda olduğu gibi Formula 1’de de zihinsel kontrolü sağlamayı bilmek kilit noktadır. Mantıklı olabilmek, olaylar karşısında ön görülerde bulunabilmek, sebep sonuç ilişkilerini saptayabilecek, kısacası Analitik Beyin’e sahip olmaları gerekir.

    Lewisin en büyük eksiği bu. Son yarışlarda yaptığı hatalar ile Nicoya yenilmesinin sebebide bu. Kendini kontrol etme yeteneği zayıf. Büyük şampiyonlar her zaman zor anlardan sonra güçlü dönüşler yapmışlardır. Dikkat çekerim büyük şampiyonlar diyorum, her şampiyon demiyorum. Büyük şampiyonlar hızları ve yeteneklerinin yanı sıra akıllarını da kullanmasını bilenlerdir.

  2. OtonomAktor avatarı

    Realist yaklaşmış bence vurada tota. Çünkü normalde dediği gibi pistte önde olan pite ilk aliniyor fakat bottasi geçmesi için bunda degisiklik yaparak ham i ilk aldilar sonra ros u aldilar. Buda ham in rosa göre avantajı oldu. O pitler sirasinda kaybettigi zamani bu önce alinmayla kazandigi zamana eşlersek bulunduklari konumlari hak ettikleri kanaatine variliyor. Ama ham 9. ros 3 basladigi göz önüne alinirsa günün en hizli ismi ros değil ham oluyor.

  3. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Soğutma sorunları nedeniyle geçen yarışta olduğu gibi zorlayıp yarış dışı kalmasın diye tedbirli davranmış olabilirler belki.

  4. pitstoplar lewis’e 1,5s civarında zaman kaybettirdi nico yarışı bu yüzden kazanmadı. son bölümde arka arkayalardı ve lewis atak yapacak kadar yaklaşamadı.

  5. Onur Gentas avatarı

    Demek istediği şu: arkadaki pilot eğer daha çok zorlarsa sorun yaşayabilir ki zorladığında da ne olduğunu Kanada’da gördük. Ozaman yarışa önde başlayamayan pilot yenilgiyide peşinen kabul etmiş olmak zorunda. Ben Avusturya’da Lewise zorlamaması konusunda pit duvarından bilgi geldiğini düşünüyorum. Şuan mercedeste sorun var bu gün gibi ortada. Williamsların arkasında sürekli araçları soğutmakla uğraşıp durdular.

  6. Lewis_Didem avatarı

    Demekki Totaya göre geriden gelen kimsenin kazanmaya hakkı yok.bu herife iyice sinir olmaya başladım.Rengini belli etmeye başladı böyle konuşarak.

    1. Geçseydi o zaman.

  7. Güney Ateş avatarı

    Raikkonen 17. sırada başladığı 2005 Japonya yarışını son turda Fisichella’yı geçerek kazanmıştı. Bunu ne yapacağız Toto Bey?

  8. Bence Mercedes Hamiltonu transfer ederken,Rosbergin bu kadar hizli olabilecegini ya da aradaki farkin bu kadar az olabilecegini kestiremiyordu,onlar Hamiltonun Rosberge bariz bir ustunluk saglayacagini dusunduler,ama bence kestiremedikleri Hamiltonun baski altinda motivasyonunu kaybetmesi ve ardi ardina hatalar yapma aliskanligiydi,bugun bu siteyi takip eden arkadaslar olarak Hamiltonun 2007 den baslayarak baski altinda yaptigi birçok hatayi ornek verebiliriz…

  9. bugünkü açıklamalarını pek beğenmedim açıkçası Wolff’ün. Ne demek 9. sıradan başladığı için yarışı kazanmayı hak etmediğini söylemiş ama gayet de hak etti. Nico da kazandı ancak Nico bana göre Avusturya’da yarışta en hızlı isim değildi. Önde olmasının avantajını kullandı sadece.

    Hamilton daha hızlı olup Rosberg’e yaklaştı ancak önceki deneyimlerine bakınca daha fazla kasmasını gerektirecek bir durum yoktu. Benim anladığım kadarıyla Mercedes pilotlarına artık pist üstünde zorlamamaları yönünde talimat geldi. Frenlerini koruması gerektiği için daha zorlayamadı. Ama bu bana göre Hamilton’un daha yavaş olduğu anlamına gelmez.

    Bir de burada mı okudum autosportta mı okudum bilmiyorum ama sanırım formasyon turunda ya da öncesinde Hamilton’un ayarlarında bazı değişiklikler, Hamilton’a söylemeden yapılmış. Olanlar ve açıklamalar hoş değil.

    Bu tür düşüncelerin sona ermesi için Hamilton’un bir iki yarışı peş peşe kazanması ve farkı biraz azaltması lazım. Böylece takım yöneticilerinin ne tür bir tavır takındıklarını görebiliriz.

  10. *********** (spä2000) avatarı
    *********** (spä2000)

    http://www.youtube.com/watch?v=0CkXmtsACzM&list=LLc7hTjVRYPOsDaIlV6TVVYw&index=24

    And we never give up its all about never giving in,
    And we never give up its about who wants it the most
    Paul Pierce

  11. Biran önce B planlarınızı düşünün sene başında pist üzerinde ikinci giden pilotumuza yarışı kazandırmak için farklı stratejiler seçebiliriz diyen sizdiniz ben o stratejiyi Monaco’dan beri görmüyorum pistteki ikinci pilot bir tur sonra pite gelip aynı hamurlar ile salınıyor yarın öbür gün Rosberg hata yapar da gerilerden başlarsa merakla takip edeceğim Wolff’un açıklamalarını

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir