Williams: “Küçük Hatalar Massa’nın İyi Sonuç Almasını Engelledi”

yazar:

kategori:

Williams Formula 1 takımı, Avusturya GP esnasında, özellikle pit stoplarda yapılan küçük hatalar nedeniyle Felipe Massa’nın pole pozisyonuna rağmen daha iyi bir sonuç alamamasına sebep olduğunu düşünüyor.

Yarışe poleden başlayan ve ilk pitlere kadar lider giden Massa, ilk pitlerde zaman kaybedilmesi nedeniyle 4. sıraya geriledi ve yarışı orada tamamladı.

Rob Smedley “Daha önce de söylediğim gibi birinci sıradaki aracın bir pit stoptan sonra 4. sırada çıkması nedeniyle mutlu olamayız. Bu çok büyük hayal kırıklığı yarattı.”

“Ancak buna sebep olan şeyler vardı: Felipe’nin pite geliş turu Valtteri’den yavaştı ve Valtteri’nin o piti Williams için rekor oldu bu yüzden yaklaşık 0.8 sn daha kazandı. Ve Felipe çıkış turunda lastikleri ısıtmakta zorlandı. İkinci bölümde ise bu olmadı.”

“Yarıştan sonra herkese mesajım, bu kadar sıkı mücadele verirken en küçük detaylarda hata yapılırsa 1. sıradan 4. sıraya düşüleceğini söyledim.”

“Bu yeteri kadar iyi değildi ve bundan dolayı mutlu olamayız.” dedi.

Avusturya GP performansları için Smedley “Düşük downforce seviyesinde rakiplerimizden daha etkili bir araca sahibiz. Pistin yapısına baktığımızda burası bize uyumlu oldu.”

“Bunun yanında güç açısından hassas bir pistti. Güçlü bir motora sahipseniz bu pist size uyar.”

“Bir sihir yoktu. En hızlı ikinci araca sahiptik.”

“Mercedes sorunlar olmadığında bizden 0.3 sn hızlıydı. Bunun yanında lastik ömrü konusunda biraz daha iyilerdi. Öyle olunca bizden daha iyi pozisyonda oldular.” dedi.


Yorumlar

“Williams: “Küçük Hatalar Massa’nın İyi Sonuç Almasını Engelledi”” için bir yanıt

  1. şu massa konusunda en çok massathebest e üzülüyorum.adam her seferinde evi tarumar ediyor şu massa yüzünden ,hem cebine zarar veriyor hemde sağlığına.bak yine yok ortalıklarda 🙂

    şaka bir yana adam şansız desem değil.bence her nekadar kendisi ve etrafındakiler inkar etselerde massa o kazadan sonra bir türlü istenileni veremedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir