Horner, Renault ile Yolların Ayrılacağı İddialarını Yalanladı

yazar:

kategori:

Red Bull takım patronu Christian Horner, Renault ile yollarını ayrırıp kendi motorlarını üretecekleri iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Dietrich Mateschitz, Red Bull’un kendi motorunu üreteceği iddialarının konuşulmaya bile değmeyeceğini söylemişti.

Geçtiğimiz hafta açıklama yapan Renault, Red Bull ile 2016 yılına kadar sözleşmelerinin bulunduklarını söylemişti.

Ancak ortaya çıkan son haberlere göre, Renault Formula 1 tesisini satarak Formula 1’den çekilmeyi düşünüyor. Hatta Lotus’un 2015 yılı için Mercedes ile görüştüğü bile ifade ediliyor.

Bütün bunlara rağmen Red Bull takım patronu Christian Horner, Renault yöneticileri ile gelecek hakkında konuşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

“Neye ihtiyacımız olduğunu tartışmak için bir toplantı yaptık. Şuanda büyük bir fark var ve Mercedes büyük bir iş yapıyor”

Renault’nun temel sorunun yanmalı motor ve enerji geri kazanım sistemi arasındaki etkileşim olduğunu söyleyen Horner “Sistem kombineli olarak çalışmıyor. Aslında ilerleme kaydetmek hiç kolay değil” dedi.

“Onlar biraz düzeldi. Ama başarmak istediğimiz şeyin ne olduğunu bilmemiz gerekir. Mercedes’in büyük bir iş başardığını biliyoruz ve büyük bir iltifatı hakediyorlar. Onlar çalışmalara erken başladı ve akıllıca bir yatırım yaptı”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir