Renault Formula 1 Motoru Projesini Satılığa mı Çıkarıyor?

Son çıkan haberlere göre yeni turbo motorunda beklediğini bulamayan Renault, Formula 1 motoru projesini satılığa çıkarmayı planlıyor olabilir.

Sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan ve Mercedes motoruna kıyasla 40 – 70 hp güç zayıf kalan Renault, en büyük darbeyi son yarış Avusturya’da gördü. Mercedes motorlu araçların 7’si ilk 10’da yer alırken Renault sadece tek bir aracını sokabildi ve o da 8. sıradaki Daniel Ricciardo oldu. Sebastian Vettel ise bir kez daha dayanıklılık sorunu yaşadı.

Motorların dondurulmuş olması sebebiyle Renault eksiğini kapatma konusunda pek bir şey yapamıyor.

Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt bugün şok bir söylentiyi gündeme taşıdı. İddiaya göre Renault’nun Viry-Chilton’daki motor tesisi satışa çıkarıldı.

Schmidt, Formula 1’in Renault’a beklediğinden pahalıya mal olduğunu (senelik 50 milyon Euro civarı), ödemelerin geri kalanının takımlar tarafından yapıldığını ancak o ödemelerde de bazı sorunların olduğunu söyledi.

Bunun yanında mevcut eleştiriler ve kötü basın nedeniyle Renault’nun pazardaki değerinin düşürüldüğü, Renault’nun bu durumdan pek memnun olmadığı söyleniyor.

Niki Lauda ise böyle bir şey olsa bile Renault’nun alıcı bulmakta zorlanacağını çünkü yasaların Fransa’da çalışma saatini haftalık 37 saat ile kısıtladığını, İngiltere’de ise bunun 43 saat olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Renault Formula 1 Motoru Projesini Satılığa mı Çıkarıyor?” için 5 yanıt

  1. F1 oyle acimasiz bir yer ki.Red Bull ve Vettel halen sampiyon unvanina sahip ama tefe koyuyoruz.
    Aslinda Reno Mercedesten motor alip satsa acayip kar eder.Aradaki fark direkt cebe girer

    ;$)

  2. Kaç kurtul, sat kurtul F1’in yeni dönem kuralı.

  3. Hımm Motor geliştirme izninin yolunu yapıyorlar.

    1. aynen öyle görünüyor. bir bakmışsın red bull projeyi alıp gelişme iznini de almış 🙂 al sana havadan kendi motor üniten 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir