Lotus 2015’te Mercedes Motoruna Geçmeyi Planlıyor!

Lotus takımına yakın kaynaklara göre takım, 2015 Formula 1 sezonunda Renault motorunu bırakıp Mercedes kullanmak için çalışmalar yürütüyor.

Geçen senenin en başarılı takımlarından olan Lotus, bu sene belki de kariyerinin en kötü dönemini geçiriyor. Renault motoru kullanan Lotus, geçen senenin aksine oldukça zayıf bir sezon geçiriyor.

Lotus’un Renault’a ödemelerde gecikme yaşattığı söylenirken takım aracında dayanıklılık ve performans sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor.

Enstone kökenli takım 1995’ten beri Renault motoru kullanıyor ancak daha güçlü olan Mercedes hem performans artışı sağlayabilir hem de takıma yeni sponsorlar kazandırabilir.

Gelecek sene Mclaren Honda motoruna geçeceği için Mercedes’in yeni bir takıma motor sağlaması mümkün olacak. Mercedes’in ödemelerde sorun olmayacak olması halinde Lotus’a sıcak baktığı söyleniyor.

 


Yorumlar

“Lotus 2015’te Mercedes Motoruna Geçmeyi Planlıyor!” için 12 yanıt

  1. CetinKUPUCU avatarı

    Son üç sezon RedBull unda renault Motorunu bırakması konusunda birçok söylenti çıktı, yazılar yazıldı.Ancak halen devam ediyorlar.Burada ilginç olan bo konunun RENAULT üzerinde hiç baskı oluşturmamış gibi gözüküyor olması.Motorlarından bu kadar emin olmaları bence mümkün değil.Elbette araçların ve pilotların da uyumu sorunlu olabilir.Ancak Motor üreticisinin bı kadar kendinden emin gözükmesi bana mantıklı gelmiyor.Belki de birçok seri ve takıma motor veriyor olmanın verdiği güven duygusu ile çok da umursamıyorlar.Kimbilir. Bir RENAULT taraftarı olarak emin olduğum tek konu RENAULT tamamen kazanç, para odaklı bir firmadır.Gp leri kazanıp kaybetmek sıralamada ilk üç içinde değildir.Satış, Sponsor gelirleri, Takım anlaşmaları her zaman öncelikli olmuştur.

  2. Lotusun onceden Renonun fabrika takimi oldugunu yazmamislar.Adida Reno idi.
    Bu ayni Ferrari Motorlu BMW-SAUBER gibi olur.

  3. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Bu kadar rezalet takım görmedim.Amaç belli suçu Renault’a bırakmak.

  4. ewet reno hem cok pahalı hemde gucsuz sorunlu

  5. murat aksoy avatarı

    Ferrari de Mercedes motoruna geçsin.

  6. O kadar güzel yorum vardı beğenerek iyi yorumcuları daha da yazmaya teşvik ediyorduk, neden kaldırıldı ki.

    Konuya dönecek olursak ForzaFerrari’nin yorumu altına imza atmamak işten değil.

    1. evet haklısın beğen butonu geri gelsin

  7. Onur Gentas avatarı

    Ben Lotus’un tek probleminin motor olduğunu düşünmüyorum. Ya pilotları çok beceriksiz ya da araç yola tutunmakta zorluk çekiyor. Yani kısaca bu sene Lotus ciddi anlamda sıkıntılı ve bunu görmek üzücü.

  8. Lewis_Didem avatarı

    Renaulta dogru dürüst ödeme yapamayan üstüne adamları motorda gelişme olmazsa Mercedese geçeriz diyerek tehdit eden, araçlarındaki tüm sorunları Renaulta yükleyen Lotus Mercedes motoruna nasıl ödeme yapacak acaba.

    1. ForzaFerrari avatarı

      Mercedes motoru daha ucuz. Sportif başarı da gelirse bir şekilde öderler. Renault bu sene vurgunu vurdu tüm takımlarına en pahalı ve en zayıf motoru vererek.

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        +1

    2. Kimse 23milyon euroya cop almak istemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir