Mattiacci: Alonso Daha İyisini Yapamazdı

Ferrari takım patronu Marco Mattiacci, Avusturya GP’sini beşinci sırada tamamlayan Alonso’nun daha iyisini yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

“Avusturya’da iyi çalıştık ve doğru yönde küçük bir adım atmış olduğumuzu düşünüyorum. Fernando daha iyisini yapamazdı. Tüm yarış boyunca büyük bir hızla sürdü. Hatta zaman zaman yarışın liderinden bile daha hızlıydı. Bu bizi F14-T’nin gelişimi için teşvik ediyor”

“Ön taraftaki fark azalıyor ve mücadele eden ekip sayısı artıyor. Dolayısıyla amacımız elimizden ne geliyorsa yaparak, potansiyelimizi ortaya çıkarıp bu mücadelenin önünde yer almaya çalışmak olacak”

Pat Fry ise Alonso’nun özellikle ikinci ve üçüncü stintinin oldukça umut verici olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Mattiacci: Alonso Daha İyisini Yapamazdı” için 120 yanıt

  1. Uzun süredir siteye üyeyim daha önce hiç yorum yazmadım ama burada Schumacher in tartışılmasını anlamıyorum… adam F1 tarihinin rekorlarını altüst etmiş, hala şöyle oldu böyle oldu diye yorum yapılıyor… herşeyin en iyisini biz biliyoruz o yüzden f1 de yarışan bir tane pilotumuz yok… şu videonun sadece başını seyredin yeter… http://youtu.be/79xwXh02SGo

    1. Hiç sorun değil güneş balçıkla sıvanmaz arkadasım hersey ispatı delili ile ortada zaten.
      He iyiki böyle yalan yanlış karalamalar oluyor da bizde insanları bilgilendiriyoruz gerçekler hakkında.
      Çok sükür ki zamanında schumacher fanı olmusum böylesine dev her türlü engellemeye rağmen araca rağmen bu kadar üst düzey performans gösteren bir efsane nin fanı olduğum için çok mutluyum.
      Bugün hamilton fanıyım bundanda gurur duyuyorum.

  2. @cancan; bilgim yetersiz olabilir. Mesela sitede İbrahim ağabey var ona göre yetersizim, farkındayım. O sebeple merak ettiğim konuda kendisinden bilgi almaya çalışırım. Başkalarına göre de yetersizimdir. Ama sana göre kesinlikle değilim, bu çok açık. Sen daha okuduğunu anlayamayan birisisin. Ben demişim ki;

    2003 sezonunun ilk 4 yarışında Ferrari’nin hangi otomobille yarıştığını, 4. yarıştan sonra hangi otomobile geçtiğini biliyorsun değil mi?

    4. yarıştan sonra ne olur? 5. yarış değil mi? Sen ise yine kafana göre anlamışsın.
    Bu son zırvalığından sonra diğer yazdıklarını okumanın anlamsız olacağına artık kesinlikle kanaat getirmiş bulunuyorum. O sebeple “He” diyecem demiştim ya; he güzel kardeşim, he.

  3. Al bakalım genç, şu link’deki yazıyı ve benim konuyla ilgili yorumlarımı oku.
    http://www.trf1.net/sizin-koseniz/21813-brawn-yargilandi-ve-asildi.html

    Daha ne kadar saçmalasan da, ne bileyim, 2003’de şampiyonluğu sürücülerde Fittipaldi markalarda Vanwall’ın hak ettiğini söylesen de “He” diyeceğim.

    1. Ayrıca ve ayrıca senin çizginden gidersem ki külliyen yanlıs bir çizgi bende sana nigel stepney i hatırlatırım.
      Yok efendim mclaren açıklama yaptı davet etti fia yı biz yapmadık v.s geçin bunları neticede yaptın yapmadın bugün kullanmadın yarın kullanırsın sonuçta bir bilgi hırsızlığı varmı???? vaaarrr o yüzden sütten çıkma ak kasık gibi gelmeyeceksin.

  4. @cancan kardeşim, yer daraldığı için buradan devam ediyorum.

    Son yorumlarında ufaktan saçmalamaya başlamışsın. Gece 01:06’da yazdığın yorumun ilk kısmını bu sebeple es geçiyorum. Çünkü yanlış anlayıp, istediğin cevabı vermekte ısrarcısın.

    Devamında sen iyice saçmalamaya başlamışsın. Olayı öne alıp 2002 aracının döküldüğünden bahsedip peşine de 2003’de Kimi’nin tek avantajının son bir kaç sezonun en dayanıklı McLaren’ine oturması olduğunu ve sadece 3 defa yarış dışı kaldığını yazmama rağmen sen ise… Ben yazmayayım, bak aşağıda duruyor, oku bakalım ne demişsin.

    01:28’de yazdığın yorumun… Montoya İtalya GP’de 2. oldu, bu kadar rekabetçi olduğuna göre lastik dezavantajı v.s. v.s. demişsin. Yani diyorsun ki illa detay ver. Üşenmedim, TRF1’de yayınlamam bir F1 Racing makalesini aradım ama bulamadım. Onun yerine yine TRF1’den şu yorumumu buldum:

    Onur Aybars
    24 May 2011 – 21:28 at 21:28
    2003 sezonunu kısaca hatırlayalım:

    Michelin kullanıcıs olan McLaren sezona fırtına gibi bir giriş yapmıştı. Ancak devamını getirememişti. Yaşlı MP4-17D’sine rağmen Kimi, şampiyonaya son yarışa kadar asılmıştı.

    Diğer Michelin kullanıcısı Williams ise sezona McLaren kadar iyi başlayamamış ama 7. yarış olan Monako ile artık yarışlar kazanmaya başlamıştı. 6. yarış Avusturya’dan sonunda lider Ferrari’nin 29 puan gerisinde olan Williams, sezonun 10. yarışı olan Fransa GP sonrası puan farkını 3’e indirmişti. 13. yarış Macaristan GP sonunda ise Ferrari’nin 8 puan önünde liderlik koltuğuna oturmuştu. 14. yarış malum, İtalya GP idi. Ferrari yarış sonucu podyumun 1 ve 3. basamağının sahibi olarak farkı 4 puana indirdi. Ferrari, bir sonraki yarış olan ABD GP’de 3 puanla liderdi. Sezonun 16 ve son yarışı olan Japonya GP sonunda ise Williams’ın 14 puan önünde 158 puanla şampiyon olmuştu.

    Williams 14. yarış ile 16. yarış arasındaki 6 start’ta 4 defa finişe ulaşabilmiş ve bunların 3’ünde puan alabilmişti. Ferrari ise aynı periyotta 6 start’ta 5 kez finişe ulaşmış ve bunların tamamında puanla ayrılmıştı (3 yarışta 3 galibiyetle 37 puan).

    O sezonu izlememiş olsam ve direk bu kısa özeti okusam kendi kendime, “Vay be! Ne geri dönüş ama!” derdim. Çok şükür ki 2003 sezonunun şahidi oldum, yapılanları gördüm.

    Sporun kural koyucusu FIA, her şeyin enini, boyunu, kilosunu, b.kunu, püsürünü belirlemiş. Lastikler için demiş ki; “Kardeşim, ben gelip bakacağım, 270 mm’yi geçenin kulağını çekerim”. Tamam, kuralsa kural.

    O zamanlar Michelin ön lastikleri 269 mm idi. Bridgestone’lar ise 255 mm. Kontrol yarış öncesi yapıldığı için problem yok. Ama hepimiz kullanılmış lastiklerin nasıl dağıldığını çok iyi biliyoruz. Tüm kullanılan lastikler genişler. Yani Michelin’ler 270 mm’yi geçmesi %100’dür. Ancak yapacak bir şey yok, “Şampiyonluk elden gidiyor, yardım lütfen” diyen boş çevrilmemiş ve ön lastik ölçüm kuralı bir yarış öncesi değiştiği için Michelin 1-2 güne yeni lastikleri yetiştirmek zorunda kalmıştır.

    Onur Aybars
    24 May 2011 – 21:53 at 21:53
    Ya en önemli yeri yazmamışım. İtalya öncesi kural ‘ölçüm, yarış sonrası yapılacak’ şeklinde değiştirilmiştir 🙂

    Şunu da ekleyeyim, o sezon BMW motorunun düzlük performansı Ferrari motorundan da Mercedes motorundan da öndeydi. İtalya GP’nin Monza Pisti’nde yapıldığını, Monza’da da düzlük performansının önemini sanırım biliyorsundur.

    Geçtim ikinci yorumunun son kısmına… Cidden anlaşamıyoruz. O sezon, yani 2003 sezonunda McLaren, Ferrari’den de Williams’dan da açıkça yavaştır. Kimi’nin tek avantajı aracının son bir kaç yılın en dayanıklı McLaren’i olmasıdır.

    O sezonu izledim diyorsun ama buradan bakınca o sezon hakkındaki bilgin herhangi bir F1 istatistik sitesinden bakılıp bakılıp yazılmış gibi duruyor. Hadi iyi niyetle düşüneyim, o sezonu izlediğini farzedeyim, büyük ihtimalle o sezon 9-10 yaşlarındaydın gibi duruyor. İnşallah her ikisi de değildir de aradan geçen geçen zamanda karıştırma oluyordur (ki bende de olur).

    Eğer adam akıllı bir cevap vermeyip de istatistik sitelerindeki verilere dayanarak uydurduğun 2003 sezonunu anlatacaksan benden cevap bekleme.

    1. 🙂 Enteresan bir yorum daha.
      Okey senin yolundan gidelim bizde mantık bitmez.
      İtalya yı çıktık ki ondada iyi puan aldı montoya onu çıktık geriye ne kaldı 2 yarıs doğrumu? Doğru.
      Sondan ikinci yarış amerika da o yarıs montoya nın aldığı puan kaç ? 3 Diyelim lastik kurbanı montoya maksimum puanı alsaydı senin mantığına lastik dezavantajı olmasa en maksimum 10 puan olduğuna göre 7 puan daha fazla alacaktı.
      Bu 7 puanı yazıyoruz önce.
      Son yarıs hidrolik arızası ile yarıs dısı kaldı montoya o yarısı hiç saymıyoruz mekanik problemle kendi hatalarıyla yarıs dısı kalıp puan alamadılar dünyanın en iyi lastiğide olsa bu sonucu değistirmezdi burası da kesin.
      Yani bahsetmis olduğun sampiyonaya etki ettiğin süreçte maksimum kayıp 7 puan var pekiiii bakalım montoya nın sezonu bitirdiği puana kaç ? 82 puan 82… Yani 7 puanda biz koyalım( o yarıs lastik dezavantajı olmasa kesin kazanırdı 10 puan alırdı diye bir garanti de yok da zaten hiç dezavantajsız kazandığı yarıs sayısı ortada benim gönlümden koptu o yarısa 10 verdim üstelik) neyse7 puanı da ekliyoruz etti kaç? 89 Pekiiii lastik tezinle ilgili ne yaptık tüm dezavantajları ortadan kaldırdık avantaja çevirdik maksimum puanlarıda haneye yazdık garantisi yok ya verelim dedik o bölümdeki maksimum puan 89 etti.Bakalım Schumacher e sampiyonluk getiren puana kaç? 93 eee neyi anlatıyorsunuz he söyle olur siz takvime 1 yarıs daha eklerseniz sonradan montoya nın sansı yaver giderse belki sampiyon olurdu bir düs kursak belki olurdu.Ama gerçekte böyle bir sansı yoktu hersey ortada bizde delilsiz ispatsız hiç birsey ortaya atılmaz…
      Buyur kardesim son iki yarıs dedin biri zaten kendi hatasıyla yarıs dısı kalmıs yarıs dısı kalana puan verecek halimiz yok lastikle ilgisi de yok e geriye kaldı tek bir yarıs onada verdim maksimum alacağı puan ları gene yetmedi puanı yani ilgisi alakası yok daha ne yapayım cepten 10 puan değilde simdiki kurallara göre montoya yı sampiyon yapmak için 25 puan mı vereyim 🙂

      /

    2. Simdi ben her bildiğimi insanların gözüne sokmaya çalışacak kadar ergen değilim ancak biraz bilgilendirme yapayım.2003 yılı Mclaren sezona fırtına gibi girdi sezonun ilk 3 yarısı domine ettiler daha sonra sezonun ikinci yarısı mclaren duruldu.
      Buna karsılık Ferrari takımı sezona berbat bir baslangıc yaptı. Ferrari nin toparlanmaya baslaması 4.yarıstan sonradır yavas yavas öyleki ferrari o sezon downforce isteyen yüksek yere basma isteyen pistlerde inanılmaz zorlandı.Öyleki o sezon ferrari için bir yakıstırma yapıldı Ferrari’ nin 2003 otomobili “low downforce” yani düşük yere basma güçlü bir otomobil olarak nitelendirildi.Ferrari daha sonra ları kuvvetli bir geri dönüs yapabildi . O ara mclaren gayet iyiydi.Willams takımının ise yıldızı monoco gp den itibaren parladı düzlük hızları rakipsiz sezonun en hızlı aracıydı aslında ancak onlarda sezona çok sonradan dahil oldular malum bahsettiğin lastik konusunda bir kayıplarının olmadığı puan takviyeleriyle izah ettim ortada.Sonuçta aslında 3 takımda farklı zamanlarda problemler yasayarak farklı zamanlarda kuvvetli potansiyeller ortaya koyarak birbirlerine benzer tablolar çizdiler puan tablosunada bu rekabet yansımaktadır.Yani o su bu problemil değil 3 takımında dönem dönem ciddi problemler yasadığı bi gerçektir o problemler içinde 3 takımda ciddi puanlar kaybetmislerdir mevzu budur.Birde bir bilgilendirme daha yapayım kural değikliklerinden dem vurup duruyorsun sezonun sonunda.Asıl kural değisiklikleri sezon basında yapıldı ve ferrari yi engellemek için yapıldı f2002 baskın bir aractı bu yüzden bir çok öneri getirildi 2003 sezonu basında bir çok tartısmalar yasandı hatta hatırlayan bilir.
      Sırama formatı bir yana en önemli değisiklik nerede oldu?? puan sisteminde oldu 2002 sezonunda 10-6-4-3-2-1 seklinde olan puan sistemi yani 1.ve 2.arasında var olan 4 puanlık makas 10-8–6-5-4-3-2-1 olarak değistirilerek 2 puanlık bir yaklastırma yapıldı 2.sıradıkinin kopmaması için.Peki bundan en büyük darbeyi kim gördü? Tabiki ferrari gördü çünkü daha fazla yarıs galibiyeti vardı o sezon yani is çok daha erkenden kopacaktı ferrari yi engellemek için yapılan kural değisiklikleri olmasa asıl ferrari cezalandırıldı sezon basında buna rağmen kazandı Sanırım f2002 gibi bir aracın olacağını düsündüler 2003 de de öyle olsaydı zaten 50 puan farkla sezonu domine ederdi gene neyse gerçekler bunlardır hiç kuralla gelme kuralın pardon sikenin büyüğü sezonun basından dısarıdan müdahale ile ferrari ye yapıldı nokta

      1. 2003 sezonunun ilk 4 yarışında Ferrari’nin hangi otomobille yarıştığını, 4. yarıştan sonra hangi otomobile geçtiğini biliyorsun değil mi?

        Ferrari’nin önünü kesmek maksatlı kural değişikliği için… Bay E’nin 2009’da açıkladığı ve Ferrari’nin yalanlayamadığı gizli anlaşmadan haberin var, değil mi? Hani Ferrari’nin 2009 köklü kural değişiklikleri için mahkemeye gitme hakkımız var diyerek bir de Bay E’yi onayladığı anlaşmadan bahsediyorum. Hani Bay E’nin “Ferrari’yi satın aldık” dediği anlaşmadan bahsediyorum.

        1. Bilgin yetersiz ben düzelteyim ferrari 4 değil 5.yarıs olan ispanya gp de yeni aracıyla boy gösterdi.He illegal bi durummu var bunda ne var o da enteresan
          Neyse senin öve öve bitiremediğin yeni araba bakalım ferrariye ne kazanç sağlamıs dediğim gibi ben hep ispatlı konusurum onun bunun havada laflarıyla değil neyse bakalım.
          Sezonun 6.yarısı austria gp kimi nin 3 sn üstünde bitirdi michael vay be ne uçmus yeni araba neyse monaco ya gidelim sonra schumacher 3.montoya ve raikkonenin arkasında aa yeni araba süpheler uyandırmaya basladı galiba…
          sonra canada ya gidelim gene kafa kafaya bir yarıs 1 sn farkla michael önde
          avrupa gp ye gidiyoruz dur dur sıkılma bunlar gerçek bilgiler uydurma değil neyse bakıyoruz o da ne michael 5. aman allahım.Sonraki yarısımız france michael gene 3. hay allah ya sonra Britain gp bu seferde michael 4. ya Germany da ne yapmıs bu kağnı arabası yeni ferrari o da ne 7…. gidelim hungary e macaristana yani yazmaya korkuyorum 8.:) geldik son 3 yarısa italya dayız hani senin hiçde sonuca etki etmediği halde bosuna kalabalık kelamlar ettiğin kural değisikliklerinin yanısımadığa yarısa michael galip.Kaldııı 2 yarıııs amerikadayız michael galip ama raikkonen hemen arkasında 2 puan kaybı var.Son yarısa geliyoruz raikkonen 8 puan alırken michael sadece 1 puan alıyor montoya ise kendi hatalarıyla mekanik problemle puan alamıyor.Simdi bu kadar bilgilendirmeden sonra bu kadar istikrarsız son derece kötü performanslar ortaya koymus yeni aracıyla michael gene de 5 yarıs galibiyeti aldı sonuç ta diğerlerinden daha fazla Ferrari yi engellemek için yapılan puan sistemindeki kural değisikliği sezon basında olmasa hani hep diyorsun ferrari lehine yapılanlar söyle böyle diye ben bir realiteyi ortaya koyuyorum ortada bir gerçek var 2003 yılı bası ferrari engellenmek için puan sistemi değistirildi simdi 5 yarıs galibiyeti olan michael puan sistemi değismese sence sona kalmadan kaç yarıs önce sezonu sampiyon ilan ederdi kim zarar görmüs bu durumda???? Burada sike var arkadasım genç duyuyormusun ispatlı delilli isler bunlar yasanan hadiseler bunlar.

  5. Yahu abu Alonso neymişte hakkında bu kadar mesaj yazılmış demeye gerek yok adamın çapı belli.
    Massa-Rai-Alonso Muhtelif zamanlarda aynı araçları kullandılar bir birlerine takım arkadaşı oldular.
    Massa-Rai kapışması: başa baş denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçti.
    Alonso-Massa kapışması: Alonso ezdi geçti.
    Burdan çıkan sonuçla
    Alonso-Rai kapışmasının sonucuda kestirilebilir ki netekim alonso bizi pek şaşırtmadı yine eziyor geleni.
    Bu adam bir makina gibi her radyusu hesaplıyor limitleri zorluyor, Müthiş sezgili insanlar gibi her tehlikeyi seziyor, En iyi yarış tratejilerini planlamada yine en iyi işi çıkartıyor. Tek eskiği bir mercedes motoru mercedes aracına bile gerek yok. Hayvan gibi sürüyor.

  6. Kimi’nin yavaş kalmasının sebebi yeteneksiz oluşu yada yeteneğini kaybetmesi değil, araca bir türlü adapte olamadı… Ama benim için büyük pilot kendini buna da adapte edebilmeli, sonuçta çaylak değil bu adam… Çaylaklar bile kaç senelik takım arkadaşlarını yenebiliyor (Magnussen mesela)… Sadece yarış sonuna bakarak konuşmuyorum genelde bir hafta sonu çok süper hızlı olduğunu görmedim ben bu sene… Örneğin Monaco’da sıralama da yavaştı, yarışta iyi start aldı 3. lüğe çıktı ama ilk stintte yine lastiklerle sıkıntı yaşadı Ricciardo ve Alonso çok hızlı bir şekilde yetişiyordu kendine. (Monaco’yu örnek vermemin sebebi en iyi sonucunu almaya orada yakın olması)

    Alonso ise bir şekilde araçtan performans çıkartıyor, her şartta aracı kullanabiliyor olması benim hoşuma gidiyor. Kimi sorunlarını çözerse aralarında ki fark çok az olacaktır tabi ki, şuan ki durum kabul edilebilir yada normal bir durum değil… Tekrarlayayım büyük pilot bunu yapabilmeli, her yarış sonrası şu çalışmadı demesi bana itici geliyor… Kimi taraftarları ise komplo peşinde, çünkü Ferrari’nin kendi pilotunu bu durumda bile sabote etmesi Ferrari’nin en büyük önceliği :))) (son cümle ironi içerir, aman diyim)

    1. söylenmmesi gerekenleri söylemişsin.bir kimi sever olarak gercektende araca iyi kötü alışması gerekiyordu biraz ama hala araçla boğuşuyor.

  7. Biz ezik bir milletiz deyince bana kızıyorlar.
    Her yerde örneğini görüyoruz oysaki.
    Örneğin konumuz a uygun olsun f1 de yetistirdiğimiz tek bi pilot bile yok bırakın basarı sıralamasını potansiyelini ortaya koyacak bir figürümüz bile yok wrc desen yok tennis desen yok yok oğlu yok.
    Trafikte araç kullanırız herkes egosunu tatmin etmek için araç kullanır hızlı gitmeyi iyi söförlük olarak belleyen sürücülüğün bireysel değil sosyal bir hadise olduğunu sosyal olgunlaşmaya erişemeyen bir insanın iyi bir sürücü olamayacağını algılayamayan bir milletiz.
    Ama iş eleştiriye geldiğinde hangi konu olursa olsun hiç farketmez bir anda aslan kesiliriz millet olarak hepimizin mutlaka bir fikri vardır.
    Hemde o fikirlerin arkasında öyle bir dururuzki koç gibi derler ya aynen öyle hatta sur gibi top atsan yıkılmaz.
    Yıkılmaz ve değiştirilemez çünkü elde avuçta sahip olduğumuz tek tük bilgi kırıntıları vardır yalan yanlış (çünkü okumayı arastırmayı sevmeyen millet olduğumuz için bilgi kirliliği had safhadadır) o bilgileride ölümüne savunuruz çıplak kalmamak için yokki baska donanım ne yapalım dimi.
    Hatta öyle abartırız ki bir anda einstein olabilir bir anda schumacher bir anda senna oluruz bir anda pilot koltuğundan inip yıllarını f1 e vermis padok kokusu ruhuna sinmis bir f1 uzmanı olup çıkıveririz.
    Dünya siyah der biz beyaz deriz yok deriz onlar bilmez teknoloji bizde eğitim bizde medeniyet bizde basarı bizde ne de olsa…
    Dünyanın kabul ettiklerini tarihe geçmis isimleri bile tartısırız ne de olsa tarihi biz yazmalıyız o engin bilgi birikimimizle .
    Kim birisi mevlana mı dedi aaaa nerde o sükut bilgi sahibi insanların fikir sahibi oldukları değerli insanlar topluluğu.
    Herseyi sahiplendik de bir mevlana yı anlayamadık sahiplenemedik elin oğlu onu da yaptı o yüzden biz bos konusuyoruz onlar çalısıp üretip icraat yapıp basarılar kazanıp tarih yazıyorlar.

  8. alonso-vettel gibi pilotların kilo avantajları ve boy avantajları var kimlerden ana rakiplerinden.ağırlık kuralı değişmediği sürece bu 2 pilot aynı araba ile hamilton-raikkonen-rosberg gibi pilotlardan hep avantajlı olurlar.fia nın bu konuda takımlara sormadan karar alması lazım.her aracın ağırlığı eşit olmalı.griddeki en ağır pilota göre diğerlerine ağırlık eklenmeli.

    1. Strong_Union avatarı

      kardeşim bunlar ufak detaylar be. bence problemler bu kadar basit değil bunlar olsa da sorunlar çözülmez.

      1. ufak detay mı.örneğin a pilotundan 10 kg ağır olan b pilotu aynı araba ile pistine göre tur başına a pilotundan ortalama 0,2 saniye yavaş turlar bumu ufak detay.işte bu farkda jokey gibi olan vettel ve alonsonun lehine.alonso rai denyarışta tur başına 0,2 hızlı olsa bile bana göre hızları aslında eşit demektir.ben bu fia nın gözünü seviyim !
        .ferrarinin sorunları başka konu.

        1. Strong_Union avatarı

          ya o konuda haklısın fakat raiyle alonso arasında çin hariç öyle hız farkı yoktu sadece aracın ön tarafının dengeli olması lazım. koskoca ferrari bari şunu becerse tamam aracı hızlandıramıyorsun ama bari ön tarafı dengele. Raikkonenin aracının ön tarafı dengeli olması daha önemli bence

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      İnsanın kendi kendini rezil etmesi böyle bir durum heralde. Aşağı atacağım linklere iyi bak. Bundan sonra da bir şey yazmadan önce bir defa değil bir defadan fazla düşün 😉

      Matias:http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport/driver/1208.html
      Alonso:http://en.espnf1.com/f1/motorsport/driver/1205.html
      Hamilton:http://en.espnf1.com/f1/motorsport/driver/1251.html

      Hangisi daha avantajlıymış yaaavvv ???

      1. Strong_Union avatarı

        Raikkonen: http://formula1.ferrari.com/scuderia/kimi-raikkonen-2
        Alonso: http://formula1.ferrari.com/scuderia/fernando-alonso

        sen şunları okuda ondan sonra konuş yorum atmadan önce. Scuderianın resmi sitesi belki adam bu siteye göre yorum yaptı ki haklıda resmi sayfa sonuçta. 🙂

        Hangisi daha avantajlıymış yaaaavvvvvv?? 2 kilodan pek bişi olacağını sanmıyorum gerçi. geçen sene grosjean da hafifiti.

        yine söylüyorum bunlar ufak şeyler keşke sıkıntılar bunlara kalsa, daha büyük problemler var ..

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          İki site arasında ki fark fazla. Şahsen Ferrari’nin bilgileri aktif olarak güncellediğini düşünmüyorum. Herneyse önemli olan kimin daha zayıf kimin daha kilolu olduğunu önemli değil(umruda da değil). Burda bu üstte ki yazıyı yazmamın sebebi de yine saçma ve mantıksız bir şey üzerinden Alonso’ya laf atılmaya 8-0’a kılıf uydurulmaya çalışılmasıdır.

          1. ben işimden dolayı belli zamanlarda yazabiliyorum artık.bu ve bunun gibi yorumlara elbette cevap verebilirim ama zaman iş meselesi mazur görün.şu andada en yoğun zamandayım dolayısıyla sadece bunu yazabilirim

          2. alonso nun kimi den bu sezon daha iyi olduğuna itirazımız yok ama bahsettiğimiz konu ağırlık geçen sezon alo-rai arasında 7 kg civarında bir fark vardı hatırladığım .bu sezon kimi biraz zayıfamış alo kilo almış görünüyor.ve eski sezonlarda serhan acar ın her yarıştan önce bahsettiği (şu anda benzin limiti herkeste standart o ayrı) 10 kg luk benzin bu pistte tur başına 0,3-04 saniye kaybettiriyor şeklindeki yorumlarınıda hatırlatırım.yani 10 kg benzin ile rakibinden 10 kg daha ağır olmak farklı bir şeymi neden önemsiz ağırlık konusu aradaki kilo farkı azsa tamam ama fazla ise 5 kg bile fark eder.site içi arama butonunu bulamadım.ağırlıkla ilgili haberleri koymak istiyordum ama olmadı

            1. tamamda araçlar pilot ile tartılıyor, benzin ile değil. Yani 10 kg benzin ile 10 kg ağır olmak ayrı bir şey. Araçlar pilotla tartıldığı için, hafif pilotun tek avantajı ağırlık dengesini ayarlayan safrayı daha çok kullanabilmesi. Fakat bu sene ki kurallar zaten ağırlık dağılımı değişimini de sınırlıyor. Bir diğer etkisi ise hafif olan pilot ağırlık merkezini bir miktar daha düşürebilir safra ile…

              Gridin en hafif pilotlarından biri Massa, kendisine çok ciddi bir avantaj getirdiğini düşünmüyorum. 10 kg pilotlar arasındaki fark değil 0,3-0,4… 0,05 bile olmayabilir

    3. Pilot ağırlıkları o kadar önemli değil jetmancım son 1-2 senedir ağırlıkla bahsedildiği, yazıldığı üzere. Zira motorsporları tarihi boyunca bu iş zaten böyleydi kimse takmadı şimdi ortaya çıkacak birşey değil tolere edilemeyen birşey hiç değil teknik yorum eksikliğinden böyle şeyleri doğru ve hafif değerlendirmenin dışında gereksiz ağırlık verip durdular. Pilotlar da yeteri kadar cevap verdiğini düşünüyorum.
      Lewis’in dezavantajı ortada hatta bel altı yorumuyla önemsizliğini de belirtti F1’e geçtiği günden bugüne yaptığı pole’ler ile ilgili de bu konunun çok da önemli olmadığını ispatlıyor bazen en mükemmel araca sahip olmaması ve takım arkadaşlarına göre ufak farklarıyla. Sebastian’ın yaptığı pole’lerin ise kilo avantajı ile yine alakası yok geçtiğimiz senelerde yırtarak pole’lerini de gördük.
      Dediğin süre farkı ise o günlük pilot psikolojisi, motivasyonu ile bile kapatılabilen bir miktar. Geçmişten bir fark da pilotlar eskisi gibi maksimum limitlerinde Q3 atamıyorlar artık korumaları gereken şey sayısı bugün çok fazla.
      Motorsporlarının hiçbir kulvarında araç ağırlıkları standart kural hale getirilemez bu üretim, mühendisliğin aklına zaten aykırı ancak alt veya üst limit koyabilir federasyonlar. Araç ağırlıkları zaten üst limit ile belirleniyor kalanı sadece F1’de değil tüm GT dallarında safralardan oluşuyor. Safralarda gerekli çünkü araç dengesi gerektiğinde pistlere göre de bunlar ile sağlanıyor. İnsan standartı olmadığından da pilot ağırlıkları bazlı bir kural tahakkümü getirilemez bu motorsporlarının doğasına aykırı olabilir.
      Sadece geçen sezon sonu gibi küçük zaman dilimlerinin önem kazanması ki bu da ağırlıkların ciddi değişiminden kaynaklı bir bahistir. Düşünülen limitler ağır pilotlar gözetilerek tekrar düzenlenebilirdi ancak uygulanmadı. Bu sadece ağır pilotları düşüncesizlik değil hayatı yarış padoklarında geçmiş bu insanların bu mantık itibariyle düzenlemeyi kabul edememesinden de kaynaklanıyor.
      Pilotların kendi üst limitleri yarış haftaları ve ömürleri boyunca değişiklik gösterir insanlar sonuçta.
      Ağırlık bağımsız yarış istatistikleri de bu söylediklerimizi ispatlar niteliktedir. Özetle sen gidipte Ferrari, Redbull’a Sauber, Force India ile aynı ağırlık düzeylerine sahip olacaksın denilemez yarışma özenleri, mühendislikleri, birikimleri aynı değil.

  9. Anlamadığım birşey var, neden bir pilotun üstüne süren Senna olunca ‘efsane’ deniliyorda, Schumacher sürünce ‘iğrenç’ oluyor ?

    Siz istediğiniz kadar Schumacher’e efsane değil deyin, tarih rakamları çoktan yazdı. 90’dan fazla zafer, 155 podyum hiçbir babayiğidin harcı değildir. Yarıştığı her 3 yarıştan ikisini kazanan Schumacher efsane değilse o zaman Senna’da değildir, Prost’ta değildi Alonso hiç değildir. Ben her ne kadar Senna’yı sevsemde Senna efsane Schumacher değil diyince şaşıp kalıyorum. Sanki adamlar Schumacher’in eski kariyerini görmüş veya Senna’nın eskiden ne yaptığını biliyormuş gibi konuşuyorlar. Bildikleri gibi konuşuyorlar. Buradaki hiç kimse Schumacher’in 91 senesini veya 93-94 zamanalarını bilmez. Hele Senna’nın hiç bilmez. Çünkü o zamanalar F1’i takıp etmek neredeyse imkansızdı. Senna’nın efsaneliğini tartışacak değilim. Aynı şekilde Schumacher’in de öyle.

    Schumacher efsane değilmiş, peeeh! İğrenç adammış… İnsan bir önce pilotunu düşünür. Kazanmak için gözünüz kara olmak zorundadır. Zamanında bunu Senna’da yaptı Prost’ta. Tabi ki şuan iki dokunsan ağlayan pilotların taraftarı olunca işler değişir. Schumacher’in en büyük vukuatı Monaco’dur. Siz sadece onu bilirsiniz ve onun üzerinden eleştiri yaparsınız. Ama Alonso’nun Singapur olayını hatırlamazsınız. Bunu söylediğimizde de “Alonso’nun haberi yoktu” dersiniz. Çünkü Alonso’nun yakın arkadaşısınız ya! Alonso’nun aklını okursunuz…

    Alonso ve Senna’yı sevdiğimi yıllardır burada olan arkadaşlar bilirler. Ama arkadaş eleştiri boyutlarını aşmış.

    1. Onur Gentas avatarı

      Hepsi olmamakla beraber Alonso fanlarına göre Alonso’dan başka iyi pilot daha önce olmadı şimdi zaten yok. Bugün yapılan yorumlara bakarsanız artık iyice Alonsoyu farklı bir boyuta taşımış durumdalar. Bu sitede en az uğraşılan pilot Alonsodur. Fakat aynı saygıyı fanları diğer pilotlara gösteremiyorlar. Olay artık Raikkonen’den de çıktı, Schumacher ve Senna gibi herkes tarafından efsane olarak görülen pilotlar bile Alonso ayarında pilotlar olarak görülmemeye başladı. Daha nereye taşıyacaklar olayı merakla bekliyorum.

      1. Bu yine Alonso fanlarının cevap vermesi gereken durum.Ben hemen veriyim.Benim için Prost tek efsanedir.Ondan sonra kalite olarak Senna gelir.Prost dediğiniz adamı filmlerden öğrenip karalamakla olmuyor.Senna’yı veya başkasını Alonso ile kıyaslayan kim onu anlamadım.Şu da var tekrar ediyim eğer Singapur da Alonso suçlu olsaydı bu kadar nefret yüzünden F1’de yarışmaya devam edemezdi.

        1. Onur Gentas avatarı

          Senna-prost mücadelesini izlediniz o halde.

          1. O aralar çok Formula 1 izlemiyordum.Haberlerden takip ediyordum genelde.Fakat açık bir şekilde Prost’a haksızlık yapıldığı gözleniyor.Ne olsa Prost’tan bilinmiş.Senna’nın agresif sürüşü gözardı edilmiş.

            1. Onur Gentas avatarı

              İkiside çok iyi pilottu. Ben sennayı sayarken prostu unutmamaya gayret ederim. Bana göre bu iki pilot bukadar popüler olduysa birbirleriyle olan mücadelelerinin bunda büyük payı vardır.

      2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Bu sitede en az uğraşılan pilotun Alonso olduğuna emin misiniz ? Ferrari pit duvarının yaptığı hataları, Alonso’yla uzaktan yakından alakası olmayan olayları sürekli Alonso’ya mal eden bir kitle var. O kitleyi de herkes biliyor. Bu adamı tutan şerefsizdir diyeni bile gördük ispanya yarışından sonra daha nasıl en az uğraşılan veya hakaret edilen pilot olabilir ki Alonso ?

        1. Onur Gentas avatarı

          Evet eminim. Hamilton, Raikkonen ve Vettel ile sizce de daha fazla uğraşılmıyor mu? Bakın Alonso’ya hakaret eden birkaç kendini bilmezden bahsetmiyorum bunu belirtmek isterim. Uğraşılmaması da kötü birşey değil sonuçta. İnsanlar kendi destekledikleri pilot dışında Alonso’yuda beğeniyorlar demek ki. Sorun burda değil, Alonso en fazla saygıyı görürken ne yazık ki fanları diğer pilotlara bu saygıyı göstermiyorlar. Ben bunu eleştiriyorum.

      3. en az uğraşılan pilot Alonso mu bu sitede ? siz farklı bir filtreye falan sahip değilseniz acayip yanılıyorsunuz… Alonso hakkında her türlü atıp tutmayı gördüm ben burada, siz algıda seçicilik yapıp görmemiş olabilirsiniz tabi…

        bacaklarındaki aldığı kıllara, inandığı-madığı dine, hatta bıyıklarına kadar gitti olay… ismi ile kafiyeli hakaretler kullanıldı; balon ve mal gibi, hatta bir kesim hala annesinden gelen soy ismi olan Diaz’ı kullanıyor kendisi için; bir nevi küçük görme ibaresi olarak

        saygı maalesef tek taraflı bir tarafa kadar yürüyor, tabiki uçuk Alonso taraftarları var, ama şu sitede geçen senelerde gördüğümüz Kimi ve Vettel taraftarları bunları solda sıfır bırakır… Allah için benim en ağırbaşlı gördüğüm tayfa Mclaren ve nitekim Mclaren ile birlikte Lewis Hamilton’ı destekleyen bir kesim… Ama olay Kimi taraftarlarına gelince, aman aman, allah düşmanımın başına vermesin… Tabi bu arada genelleme yapıyoruzda kendi içinde düzgün olan şahıslar alınmasın, benim izlenimim bu şekilde, siz ne kadar Alonso taraftarlarına geçirsenizde yazınızda…

        1. Onur Gentas avatarı

          Valla siz beni Alonso taraftarlarını eleştirmekle suçlarken kendi seviyenizi koruyamamışsınız. Kimseye birşey geçirdiğim falan yok sizin tabirinizle. Özellikle de belirttim hepsi olmamakla birlikte Alonso taraftarları diye. Ben Hamilton’ı desteklesem de diğer pilotlara eğer ki biri haksız yere çıkıp saydırıyorsa o pilotuda savunurum. Geçen sizin kullanıcı adınızı özellikle yanlış yazan arkadaşa bile tepki gösterdim. Benim doğru düzgün yorum yapan, pilotlara ve fanlarına gereksiz saldırı yapanlar dışında herkese saygım var burada. Eleştirdiğiniz yorumumu okursanız onun bile kesinlikle hakaret içermediğini aksine yapıcı bir yorum olduğunu görürsünüz.

          1. benim uslubum genelde tatlı-serttir, yada bana öyle geliyor, herkes beğenmek zorunda değil tabi, ama seviye konusuna gelince bu sizin görüşünüzdür ben ciddi olarak bir seviyesizlik yaptığımı düşünmüyorum.

            Ayrıca beni bazı konularda destekliyor bazılarında desteklemiyor olmanız normal bir olay, sonuçta her fikrimiz uyuşmayabilir, bu kötü değil güzel bir şey… yorum yaparken ismime değil içeriğine bakılmasını tercih ederim. Son olarak ben sizi veya sizin yorumunuzu bir hakaretle bağdaştırdığımı da düşünmüyorum. Yani sen hakaret ediyosun falan demedim yani genele yorum yaptım 😀

            1. Onur Gentas avatarı

              Açıkçası ilk mesajınızı gayet güzel okuyordum. Benim takıldığım yer son cümleniz yani Alonso taraftarlarına geçirme olayı. Bu kelimeyi siz normal bulabilirsiniz ama günlük hayatta hoş karşılanacak bir kelime değildir.
              Ayrıca siz benim yazdığım ikinci mesajı anlamamışsınız. Benim orada bahsettiğim sizin kullanıcı adınızı özellikle yanlış yazan bir kullanıcıya verdiğim tepkidir. Sizin yorumlarınız dan bahsetmedim. Tabi ki de aynı fikirde olduğum veya olmadığım yorumlarınız olacaktır bu gayet doğal.

        2. Balonso konusunda haklı olmadığınızı söylemek istiyorum. Gerçekten zamanından beri bu tür şeylere dikkat etmeye çalıştık hep.

          1. eleştirim siteye karşı değil kişilere karşı, sizin dikkat ettiğinizin farkındayım, sadece Alonso için değil genel olarak her tartışma olan her ortama dikkat ediyorsunuz, ama sizin bu tarz yorumları engellemeye çalışmanız yada taviz vermemeniz benim bu tarz yorumları görmemiş olmamı sağlamıyor 🙂 siz buna taviz verseniz bu isim olayını kullanacak çok kişinin mevcut olduğuna inanıyorum. Ama doğruya doğru çok yakın zamanda böyle bir yorum görmedim, bu araların trendi banka ve bankanın başındaki adamın ismi

    2. Senna Prost’un üzerine sürdüğünde aralarında husumet vardı.Prost’un yarış dışı lobisi sayesinde çoğu zaman Senna haksızlığa uğramıştı…Çünkü çoğu zaman Prost pist üzerinde değil Senna’yı pist dışında yenmeye çalışmıştı…

      Schumaher’i kendi baktığın taraftan görürsen tabiki onu suçlamazsın..Ama Shumacher’in en büyük vukuatı Monaco demen garip aşağıya bakarsan birkaç örnek…(Çok Çok büyük bir spor skandalıdır Monaco… )

      1.cisi mesela Schumaher, Villeneuve ile şampiyonluk yarışı yaparken son yarışta Villeneuve, Schumaher’i geçerken kesin olarak geçileceğini anlayan Schumaher’in kasıtlı olarak Villeneuve’ün üzerine kırıp ona çarpıp onu yarış dışı bırakmaya çalışması sonucu o yarıştan men edilip ve o sezon ki tüm puanlarını silinmesini yazmamışsın…
      2.cisi Damon Hill ile rekabet ederken Schumaher pit çıkışı, Hill’in onun önüne geçeceğini anlayınca pit çıkışında aracını Hill’in üzerine sürüp onu pist dışına çıkmaya zorlayıp (Hill’in hayatını riske atarak) önüne geçmesini yazmamışsın..

      3.sü Hakkinen ile çekişirken Hakkinen’in hızına yetişemeyince Ferrrari ve Schmaher’in birlikte Ervine’ı adeta bir piyon gibi kullanıp Ervine’ı yarış pilotu olarak kullanmayıp Ervine’nın sadece pit stop zamanlarını ayarlayıp sadece Hakkinen’in önüne çıkarıp onun hızını yavaşlatmak için kullanmasını yazmamışsın…

      Mesela sırf yarış kazanmak için Barrichello’yada yapılanları atlamamak gerekir Schumaher yüzünden…

      Yukarıda saydığım örnekleri Schumaher için çoğaltmak oldukça kolay..Bu örnekler sporun doğasına aykırı olan ve Schumaher’in nasıl bir pilot olduğunu gösteren hareketlerden sadece bir kaçı…F1’de Schumaher’le rekabet içinde olan Hakkinen, Alonso,Villeneuve,Hill bu tür terbiyesizce hareketleri ona karşı yapmadılar..

      Schumaher’in Benetton ve Ferrari ile şampiyon olduğu yıllara bakınca rekabet içinde olduğu sürücülerin dominant olanlarına karşı genelde kaybettiğini (Villeneuve,Hakkinen ve Alonso’ya karşı kaybetti ve Benetton’da şampiyon olduğunda Senna’ın hayatını kaybettiğini hatırlatayım..).Burada Schumaher’in bunlara karşı şampiyonlukları kaybederken, onların araçları çok iyiydi Schumaher’in aracı kötüydü diyebilirsin ama Schumaher’in 5 yıl üst üste şampiyon olduğunda Ferrari’nin (Ross Brawn ve Todt sayesinde) ne kadar üstün bir araç ortaya çıkardığını unutulmamalıdır.

      Yukarıdakiler Schumaher’in yarış kazanmak için her türlü iğrençliği yapmaktan geri durmadığına ve sporu adil olarak oynamayan bir pilot olmamasına bir kaç örnektir..Efsane olup olmaması bunu söyleyen arkadaşı ilgilendirir….

      1. Sende Senna’nın yaptığı şeyleri yazmamışsın. Schumacher hızlı araç ile şampiyon olunca Ferrari kazandı. Senna hızlı araç ile kazanınca Senna kazandı.. Olaya objektif bakmadan benden objektif bakmayı beklemeyin. Ben yeri geldi Schumacher’i de eleştirdim. Yok Schumacher Hill’in üstüne sürüp hayatını tehlikeye atmışta.. Yok Schumacher Barrichello’yu ikinci pilotluğa zorlamışta.. E gitseydi o zaman kardeşim Barrichello. Ferrari’den parayı alan başkası mıydı ? Ferrari ile sözleşmesi var. Takım istediğini yaptırır. Schumacher Barrichello’ya ne yaptıysa karşılığını vermeye çalıştı. Ama senin tabirinle olayı “baktığın taraftan görürsen” tabi ki bilmezsin. Eminim ki bu Hil olaylarını internetten videolar ile izlemişsindir. Sadece Türkiyemizdeki önemli F1 adamlarının yorumlarına inanarak demişsindir. Tabi ki bizim F1 içerisindeki büyük insanlarımızda genelde Schumacher düşmanı. Yapabilecek birşey yok. Daha fazla uzatmak istemiyorum açıkçası. Ben Senna’yı izlemedim ve ona karşı eleştiri yapamam. Çünkü görmedim. Ama siz görmeden Schumacher’i eleştiriyorsunuz. Bu durum gerçekten ilginç.

        Ek olarak Senna’nın ne kadar büyük bir efsane olduğunu biliyorum. Kimse beni Senna düşmanı olarak görmesin. Ama Schumacher ile Senna’yı karşılaştırırken Senna’nın Schumacher’den çok çok üstün olduğunu, Senna’dan daha kirli bir pilot olduğunu söylenmesini kabul edemiyorum. Benim için Senna ne ise Schumacher’de odur. Kızdığım nokta birinin diğerinden daha üstün görülmesi.

        1. Onur Gentas avatarı

          Daha öncede söyledim ben 89 ‘dan beri F1 izliyorum. Şuan arkadaşlar cımbızla kazaları seçiyorlar. Bütün olarak izleseydiniz düşüncelerinizde farklı olabilirdi bundan emin olabilirsiniz. Schumacher ilk başladığı yıllarda bile ilerisi için ciddi umut veriyordu. Çok hızlıydı ve herkesi şaşırtırdı bu hızıyla. O bulunduğu yeri fazlasıyla hakeden bir pilot.

        2. Kimlerin hangi yarışlarını izleyip, neleri bilip bilmediğine bence sen karar verme..İnsanları kendi bildiklerin üzerinden değerlendirme…
          Olayı sadece Barrichello ve Hill üzerinden değerlendirip koskoca bir ayıp olan Villeneuve ile olan şampiyonluk yarışında Schumaher tüm sezon puanları silindi..Hakkinen’le rekabette yaptıkları ortada ve daha bir çoğu…Schumaher sporu adil olarak yapan bir pilot değildi…

        3. —-
          Kimlerin hangi yarışlarını izleyip, neleri bilip bilmediğine bence sen karar verme..İnsanları kendi bildiklerin üzerinden değerlendirme…
          Olayı sadece Barrichello ve Hill üzerinden değerlendirip koskoca bir ayıp olan Villeneuve ile olan şampiyonluk yarışında Schumaher tüm sezon puanları silindi..Hakkinen’le rekabette yaptıkları ortada ve daha bir çoğu…Schumaher sporu adil olarak yapan bir pilot değildi…

      2. Sen iyi uçmuşsun ben hamilton ı tutuyorum ancak schumacher le ilgili tespitlerin son derece yanlışlarla dolu 1991 yılı schumacher in f1 e ayak bastığı yıl 1992-1993 yılları Schumacher in kullandığı benetton da aktif süspansiyon ve tc yok iken mclaren de bu iki dev sistem bu araçlarda vardı.
        Ama Schumacher o zayıf aracıyla öyle isler yaptıki 93 de benetton ı o aracı sezon sonunda 3.lüğe tasıdı hemde senna nın üzerinde (mclarende dayanıklılık problemleri vardı ancak schumacher inanılmaz puanlar topladı o diğerlerinden uzak ara zayıf olan aracıyla hemde senna gibi bir rakibe karsı sonuçta kendisini yukarıya atmayı basardı.Bu iki sezon schumacher inanılmaz puanlar topladı daha zayıf aracıyla Senna nın prost danda daha fazla rakibi oldu sürekli ensesinde zorlayan aracın üzerinde bir pilotaj ortaya koyan ele avuca sığmayan bir pilottu schumacher herkes kendi fit döneminde bir seyler yaptı ama schumacher tarihe geçecek isler yaptı.Buna bir örnekte o iki sezon kullandığı araç bugünki f1 araçlarında diğerlerine karsı drs ve kers siz yarısmak gibi bir sey iki yıl boyunca varın siz düsünün alınan puanları pist üzerinde ortaya konan performansı hızı örneği yoktur.
        Benetton şampiyonluk yılları 4 pol le sampiyonluk gibi inanılmaz öykülerle doludur bunları saymıyorum bile.Hakkinen örneği verilmis ne kaybedilmis onu da anlamadım 2000 yılı sampiyonluğu hakkinen e karsı kazanılmış hakkinen mağlup edilmistir 2000 yılında açık ara hızlı bir aracın koltuğunda değildir schumacher 1999 yılını özellikle hatırlatmak isterim schumacher öndedir sampiyonluğun favorisidir ayağı kırıldığı için hakkinen sampiyon olmustur bundan büyük beles sampiyonluk yoktur sen hiç hakkinen deme aman aman diyim.1996-2001 arası iki pilotun çekismesi bu tarihlerde sadece 2001 yılında açık hızlı bir aracı vardır schumacher i o yılı çıkalım yani 5 yıl içinde sadece 1 yıl 1998 yılında hakkinen schumacher den iyi performans göstermis sezonu üstünde bitirmistir 5 de 1 aslında 6 da 1 ama orada araç farkı vardır onu saymıyorum hadi 1-2 seneyi de yapılmaz ama araç dayanıklılık farklarına sayalım gene üstün dür açık ara gene üstündür kıyas dahi olamaz.2003 yılında da hızlı bir ferrari hızlı bir mclaren vardır gene açık ara hızlı bir araç yoktur kafa kafa ya performanslar ve puanlar la raikkonen i de mağlup etmistir schumacher.1997 yılına dönelim unutulmamalıki schumacher diskalifiye edilmistir açık ara hızlı olan williams renault takımına karsı çok daha zayıf aracıyla schumacher villneuve in son yarıs öncesi 1 puan önünde olarak yarısa girmistir ve yarısı lider götürürken yasadığı teknik bir arıza sonucu yavaslamıs ve ikili arasında bir çarpısma olmustur burayı elestirebiliriz ancak villneuve e kaybetti demek oldukça bilgisiz bir yorum olur performans anlamında daha zayıf bir araçla ezmistir schumacher o sezon burası elestirilemez.
        damon meselesi nin ise bir öyküsü vardır uzun olur diğerlerinden dolayı diğer kazalardan dolayı eleştirebilirim ancak damon meselesinden asla elestirmem.
        Alonso meselesi ise be kardesim renault un muhtesem çekis gücünü unutmak ne mümkün düzlükde tam yaklasıyor du ferrari virajdan alonso öyle bir çıkıyorduki uzuyup gidiyordu böyle bir aracı geçmek ne mümkün el insaf.
        Kısacası schumacher de açık ara hızlı araçlara sahip oldu bunlar 2001-2002-2004 yıllarıdır ve bu kariyerinin olgunlaşma döneminden sonra oldu 1991 den 2001 e kadar 10 sene 2 senesi benetton onlarıda çıkalım 8 sene sürünen araçlarla kazanılan büyük basarılar sampiyonluklar geçis rekorları pist rekorları inanılmaz pilotaj lar var.Say say bitmez o kadar çok yapılmayanı yapmıski o kadar basarılıki yüzlerce örnek ver ver bitmez f1 in basarı ansiklopedisi olmus schumacher siz neyi anlatıyorsunuz.Basarı ise performans ise pilotaj ise baska konusmayın vukuat ise herkesin var.

        1. Konuşulan konuda kim haklı kim haksız beni ilgilendirmiyor. İşin içine girince çıkılamayacak noktalara geliyor. Benim dikkatimi çeken, itirazım olan yerler şuralar.

          1999 yılını özellikle hatırlatmak isterim schumacher öndedir sampiyonluğun favorisidir

          Schumacher’in ayağı Büyük Britanya GP’de kırılmıştır. Bakınız:


          5. yarış, İspanya GP: 1. Schumacher 30 puan – 2. Mika 24 puan
          6. yarış, Kanada GP: 1. Mika 34 puan – 2. Schumacher 30 puan
          7. yarış Fransa GP: 1. Mika 40 puan – 2. Schumacher 32 puan
          8. yarış Büyük Britanya GP: 1. Mika 40 puan – 2. Schumacher 32 puan

          Yani, Mika öndedir ve Mika ile Schumacher şampiyonluğun favorisidir.

          2003 yılında da hızlı bir ferrari hızlı bir mclaren vardır gene açık ara hızlı bir araç yoktur kafa kafa ya performanslar ve puanlar la raikkonen i de mağlup etmistir schumacher.

          McLaren 2002 sezonunda yokları oynamıştır. Araç Ferrari’den bariz yavaştır. Tek galibiyet JPM’nın lider giderken yarış dışı kalmasıyla Monako da alınmıştır. Bu durumdan kurtulmak için yeni sezona bomba bir araç hazırlamaya karar verilmiş ama o bomba takımın elinde patlamıştır. 2003 için hazırlanan hızlı MP4-18 hem dayanıklılık sorunu yaşamaktadır hem de çarpışma testlerini geçemez ve takım alelacele bir önceki sezonun aracı olan MP4-17’yi elden geçirip 2003 sezonu için MP4-17D olarak piste sürer. Ferrari’nin aracı ise F2002’dir. Kimi yaşlı ve yavaş MP4-17D’sine rağmen şampiyonaya son yarışa kadar asılır.

          2003 demişken, şampiyonanın sona ermesine 3 yarış kala şampiyonluğun gidişini gören Ferrari’nin itirazıyla lastik ölçüm kuralının değiştiğini, bu kural değişikliği ile Michelin lastiklerinin değişmek zorunda kaldığını, lastikler değişince Michelin kullanıcılarının saf dışı kaldığını bilmeyen var mı?

          Aklıma gelmişken, Williams ve McLaren’in neden Bridgestone’dan ayrılıp spora yeni giren Michelin’le yarıştığını hatırlayan var mı?

          1. 1999 yılı evet ikili arasında 8 puanlık bir fark vardır Schumi önde derken biraz hesap hatası yapmısım ancak sonuçta aralarında ciddi bir fark yoktur Su unutulmamalıki burada can alıcı nokta britanya dan itibaren o yarıs ayağı kırılmıstı schumacher in o yarıstan sonda ikinci maleyza gp sine kadar olan sürede yani tam ayağının kırıldığı yarısda dahil çünkü o kaza puan sansını ortadan kaldırmıstır haliyle tam 7 yarıs schumacher puan alamadı bir sezonda sampiyonluk mücadelesi veren bir pilot 7 yarısdan puan alamazsa yarısamazsa diğer aday ın bu çok kolay bir sampiyonluk olur çünkü rakibi schumacher di bu yüzden tarihdeki en rahat sampiyonluklardan biridir mika adına he bu olmasa hiç kaza olmasa belki gene kazanırdı ancak ortada bir realite var kolay kazanılmıs bir sampiyonluk var.
            2003 yılı söylediğin problemler evet vardır ancak ferrari de 2000-2001-2004 yıllarındaki gibi egemen bir araca 2003 yılında sahip değildir zaten ikinci pilotlara baktığınızdada 10 puan bandında görürsünüz diğer takım arkadaslarını bu iki markanında birbirlerine ne kadar yakın olduğunun da bir göstergesidir.
            Takımlar farklı sekillerde zorluklar yasayabilir bu her takım adına geçerlidir ancak iki takımdan 4 pilotun ortaya koyduğu performans araçtan aldıkları ve puan tablosuna yansıyan çetin bir mücadelede kazanılan bir sampiyonluğu göstermektedir.
            Mesela 1997 senesi williams renault ların uçtuğu bir yıldır.Mclaren ler bile iki aracıyla onların arkasında bitirdiler sezonu o sezon schumacher bana göre efsanevi bir sampiyonluk kazanacaktı ferrari kesinlikle daha zayıf dı ama malum hadise diskalifiye hadisesi bu gerceklesmedi ama performansta schumacher o sezon o araçla ezdi geçti kaçacaksa böyle sampiyonluk kaçmalı bence.

            1. İlk yorumunda ’99 için şampiyonluğun favorisi olarak Schumacher’i gösteriyorsun, düzeltme gelince aralarında ciddi fark yoktu noktasına geliyorsun. Arada ciddi fark yoksa biri neye göre favori oluyor?

              İlk paragrafındaki 7 yarışta start alamama ayrı konu. Onu inkar eden aptaldır zaten. Ancak Mika’nın o sezon şampiyonluğu hiç de kolay olmadı. Ervine hayatının sezonunu yaşadı. Diğer yandan sadece 1 defa yarış dışı kaldı. Detaya girmiyorum, konu bu değil.

              2003’de Ferrari egemen değildi peki rakibi McLaren miydi? Yani zorunluluktan piste sürülen, geçen sezon dökülmüş MP4-17’den çıkartılan yaşlı MP4-17D’yi F2002 ile bir mi tutuyorsun? Kimi’nin o sezon tek bir avantajı vardı; McLaren dayanıksız geçen bir kaç sezondan sonra biraz daha dayanıklı idi. Kimi sadece 3 defa yarış dışı kaldı. (Schumacher’in de sadece 1 defa yarış dışı kaldığını da hatırlatayım.) Ferrari’ye rakip Williams’dı, onu da lastik kuralını değiştirterek gümlettiler. İkinci pilotlara bakarak bu işin içinden çıkamazsın. Ferrari bariz 1. ve 2. pilota sahipken McLaren ve Williams sürücülerini yarıştırıyorlardı.

              1. Mutlak favori göstermek ile favori demek arasındaki farkı çözememissin anlasılan bugüne kadar.
                Evet favori dedim halende diyorum sonuç olarak birbirine yakın iki pilot tabiki favori olarak değerlendirilir ben hesap hatası yapmısım dediğim halde sen buna art niyetli olarak bakarak bu söylemimi görmezden gelirsen zaten objektiflik noktasında konusacak birsey kalmamıs demektir.Buradaki meseleyi çarpıtmaya gerek yok iki pilot kafa kafaya mı ? evet iki sampiyonluğa oynayan pilot dan biri 7 yarıs yokmu ? evet olay bitmistir ervine ne kadar zorlasada mikanın rakibi olamaz olamadıda söyle de bakabiliriz ne kadar kolay sampiyonluk olduğunu görmek için ervine mı schumacher mi? olay bitmistir senin teorinde ervine kök söktürdüyse schumi olsa derim bende ki bu senin yorumunla tezinle bağlantılı o zaman hakkinen sampiyon olamazdı der çıkarım yani her sonuçta kolay sampiyonluk olmus olur olayları çarpıtmayalım evet en disli rakibinin olmadığı bir samyonada kazanılmıs kolay sampiyonluktur bu tarihi bir gerçektir.
                Vay efendim dökülen bir mclaren mis her iki aracıylada gayet hızlı bir mclaren vardı o sene sadece problemleri dayanıklılık noktasındaydı yoksa hız problemleri yoktu öyle heryarıs yolda kalan bir aracda değildi dayanıklılık derken koca sezonda 3 yarıs! Tek problem yasayan Mclaren de değildi ayrıca bir sezon öncesinin açık ça fırtınalar estiren aracından yeller eserek ciddi kan kaybıyla geldi 2003 yılına ferrari en az mclaren kadar yara almıs bir önceki sezonu mumla aratır bi sekilde geldi ferrari raikkonen in 2 yarıs daha fazla dısarda kalmasına rağmen sadece sampiyonada 2 puanlık farkla schumacher sampiyon olabildi siz herhalde 2000 yılı ferrari ile karıstırdınız 2003 yılını gerçekleri çarpıtmayalım

              2. Ayrıca demissinki willams için son üc yarıs lastik değisimi v.s willams devre dısı bırakıldı bu çok saçma bir tespittir.
                Niye saçmadır hemen akabinde sondan üçüncü yarıs olan italya gp de
                montoya 2.oldu lastik dezavantajı olsaydı zaten bu kadar rekabetçi olması mümkün olmazdı.Zaten daha öncesindede montoya nın tüm sezonda 2 galibiyeti var genelde ikinci üçüncü bu gelenek performans değismeden italya da da kayıpsız devam etti.Son yarıs japonya da ise hidrolik arızası ile yarıs dısı kaldı mekanik problemle puan alamadı yani o son üc yarısta dediğin gibi bir devre dısı kalma ispatı ile sabit ortadır.Çatır çatır rekabetçiliği devam etmistir puanlarını almıstır kendi mekanik arızalarıyla yarıs dısı kalıp puan alamamıslardır.Bir kere willams gerçeği budur.
                Mclaren e dayanıksız denilebilir ama asla yavas denemez zaten tek tek yarıslara bakalım ikili arasında normal sartlarda 1,2/1,8/2 sn aralarında normal standartlarda farklarla yarıs süregeldi ve neticelendi yani ortada hız farkı yok mclaren ne kadar döküntüyse ferrari de o hızda sahnedeydi bence mclaren daha da hızlıydı aslında ferrari tek turdaki araç ve schumi hızı farkıyla poller veya daha iyi pozisyonlar kazanarak kendisini yukarıya attı ama yarıs performansında birbirine yakınlardı yoksa mclarene cevap veremezdi daha fazla problem yasamasına rağmen mclaren gene de hızıyla ortak oldu sampiyona ya.Ayrıca ben o sezonu da çok daha eski sezonlardan baslayarak o sezonuda basından sonuna kadar izledim ama biraz hafıza problemi yasıyorum çokca unutuyorum bir çok seyi hayatımda üzerinize afiyet bu kadar derinlemesine analizler beni geçmise götürüyor bu yöndende faydalı.

      3. Peki Senna’nın Irvine’yi yumruklamasına ne diyorsunuz? peki Senna’nın Schumacher’in üstüne gitmesine ne diyorsunuz? Prost ile yaşananları zaten az çok herkes biliyor.

        92 Brezilya yarışında aracında sorun varken pite gelmek yerine pitte kalıp arkasındakileri tutması… gibi olaylar.

        Ya da tertemiz olarak lanse edilen Alonso’nun antrenmanlarda olunmasına rağmen Doornbos’un aracının üstüne sürmesi:
        http://www.youtube.com/watch?v=MYXx7ybEFpI

        Hangi sürücü tertemiz? Sadece birisinin karasını değil herkesin karasını görelim diye düşünüyorum. Bunlar robot değiller, değillerdi. Yarış anındaki psikoloji ile çeşitli hatalar yapılmıştır. Bu inkar edilemez.

        1. yalnız abdullah o fren testinden önce ne olduğunu bilmiyoruz. hatta düzlükte bir alonso ne yapıyorsun gibi bir hareket yaptı.birde alonso karakter bakımından çok temiz olmayabilir .gerçi buda göreceli bir durumdur bazılarına göre ama neyse.fakat bilhassa pistte hiç bir zaman rakibini tehlikeye atacak veya kasıtlı bir kaza yaptıracak kadar karaktersiz değildir.onun için şu saydığımız pilotlar içinde PİSTTE en temiz yarışan yine alonsodur.singapur olayında haberi vardır yoktur tartışmasına girmek istemiyorum.ama emin olduğum bir şey var.alonso o yarış galibiyetiyle guru duyduğunu söylediğinde galiba yanlış anladık.nedenmi; biz hep olayın şike tarafından baktığımız için.aynı yarışta güvenlik aracı bir kaç kez daha piste girdi.ama alonso her seferinde arayı açtı.zaten sıralamalardaki o arıza olmasa yinede kaznamayacaktı diyemeceyeğimiz kadar iyiydi reno o gün.

          1. ya işte yaptığımız hata bu. Bizler karakter ölçer moduna giriyoruz. Keyif almaya bakmak lazım izlediğimiz şeyden.

            Hepsinin öyle böyle hatası oluyor. Buna Schumi, Alonso, Senna, Prost, Rosberg, Hamilton vs vs yarışan ve yarışmayan tüm pilotlar dahil. Temizliğe bakarsak ilk virajda takım arkadaşını ya da rakibini o virajı dönebilecek olmana rağmen dışarı atmak bile çirkefliktir ama spor bu. Hepsi kazanmak istiyor. Bir şeyler yapıyorlar. En yakın örnekleri Rosberg’in Monaco’da yaptığı, Kanada’da kendisinden daha iyi kalkıp geçmeyi başaran Hamilton’u ilk virajda dışarı atması. Bu olay yaşandı bitti. Zararlı çıkan Hamilton oldu. Bu tür olaylar hep yaşanacak.

            Benim pilotum töbe haşa peygamber gibi, senin pilotun tü kaka demeye gerek yok. Benim düşüncem bu.

            Benim desteklediğim bir sürücü olmadığından belki de böyle rahat konuşuyorum. Bilmiyorum. Bunların içerisinde tertemiz sürücü yoktur. Tertemiz takım yoktur.

            Dünyada’da öyle değil mi? Hangimiz tertemiz? Hangimizin her hareketi doğru?

    3. Kemal bey, ben f.alans ve gro taraftarıyım benim için şumi bir efsanedir.

  10. Schumacher’e ben efsane demem.Kazanmak için rakiplerinin üstüne süren bir pilot.Ayrıca buraya yine anti Alonsocular toplanmış.Daha doğrusu Raikkonen’in ezilmesini görmek istemeyenler.Boş yere umutlanmayın bu takımdan Alonso isterse gider.Fakat Raikkonen’in öyle bir durumu yok.Ya kovulur ya da bırakır.

    1. Sen formula 1 i çözememissin büyük pilotların hepsi nin büyük vukuaatları vardır.
      Senna da rakiplerinin üstüne sürerdi hatta bilerek kasti prosta çarptı ohoooo.
      Sen Alonso nun çok mu temiz olduğunu sanıyorsun pique skandalını hatırlatırım o halde.
      Alonsonun bal gibi herseyden haberi varken ki bu ispatlandı pique bunu açıkça söyledi böyle önemli bir konuda tersi bir durum olsaydı zaten alonso gereğini yapardı bu ispatlandı.
      Bu mide bulandırıcı hadiseye alonos göz yumdu bunun adı sikedir bu mu büyük pilotluk kabahatın büyüğünü alonso yaptı bu sporda.

      1. Cevap verirken mantıklı yorum yap.O olayda Alonso’nun haberi olmadığı halde hala ne acı bıraktıysa sizi ağlatıyor.Schumacheri kirlilik konusunda geçen yoktur siz merak etmeyin.Adamın 10dan fazla vukuatı var.Önce tarihi araştırın sonra yorum yapın da ben de ciddiye alıyım yorumlarınızı.

        1. Recep İvedik bilmem kaçta vardı bu olay. Buyrun sayın 10’dan fazla schuminin vukuatını… Lütfen.

          1. 10’dan fazla var derken orda mübalağa yaptığımı anlaman lazım.İstersen şuan aklıma gelenleri sayıyım.Jacques Villeneuve olayı,pit basma olayı,2001 Avusturya Gp,2012 Brezilya Gp yol verme.Daha aklıma gelmeyen olayları vardır.Bunlar sadece şimdilik hatırladıklarım.

            1. Bak 1 tanesi daha aklıma geldi en rezili.2006’ydı galiba Monaco gp’de aracını yolun ortasında bırakması.Eğer düşünmeye devam edersem daha bulurum.

              1. 5 etti. 1994 Adelaide’i de ben ekleyeyim 6 olsun. Buna isterseniz 94-95’teki illegal traction controlü de ekleyelim hadi….. 20 senelik bir F1 kariyerinde ve 7 şampiyonlukta bu kadar olay olması normal değil mi?

            2. Bazı konularda boş konuşmanın en büyük örneklerinden bir tanesini bu arkadaş göstermiş.

              Kafadan salladığınız sayılara ancak kendiniz inanırsınız.Say dendiğinde kekeme gibi yahu ben işte kafadan salladım yutturayım dedim tutmadı üstüme gelmeyin muhabbetine çevirirsiniz.

              O yüzden çok fazla üstelemeyin konuştukça batıyorsunuz.

              1. Kekeme bir durum göremiyorum.İlk aklıma gelenleri saydım.Eminim daha vardır.Ayrıca Schumacher’in eski rezalet davranışlarını bulacağım diye uğraşamam.

          2. Sorun şurda zaten.Bunlar şimdilik aklıma gelenler.4-5 tane daha vardır.Şampiyonluğa oynayan biri de olsa 10 civarı olay pek iyi hatırlanmasına neden olmaz.Bu yüzden insanlar böyle düşünüyor.Bence de 2006 Monaco ve 1997 Villeneuve olayı yetiyor.En önemli durumda yaptıkları kabul edilemez.

        2. bir de Alonso’nun olaydan haberdar olmadığını neye kanaat getirerek söylediniz? Olayı planlayanlar arasındaydınız sanırım?

          1. Önce Alonso’dan başlayalım.Kendisinin suçlu olmadığı zaten net bir şekilde anlaşıldı.Eğer suçlu olsaydı F1’de yarışamazdı.Başka bir cevaba gerek yok.

            1. Ya net bir şekilde nasıl anlaşıldı ben onu anlamıyorum işte. bir açıklayın lütfen 🙂

              1. Net bir şekilde açıkladım.Bunu yapanlar cezasını çekti en başında Briatore geliyor.Alonso yapmadığı için ceza almadı bu kadar basit.

              2. Cevap sayısı dolmuş buraya yazıyorum. Yazacak bir şey de bulamıyorum ya neyse. Siz kafanızda netleştirmişsiniz Alonso’nun haberi olmadığını.

                Ancak ben herkesin aksine o gün yarıştan hemen sonra bu olayı ilk söyleyenlerden birisiydim. Singapur skandalı, stratejisi çok ince bir şekilde düşünülmüş, başarıyla uygulanmış bir stratejidir. Tebrik ediyorum pek hoşuma gitmese de. Ve bu olayın baş rollerinde Flavio Briatore, Pat Symonds, Fernando Alonso, Nelson Piquet Jr ile bilmediğimiz bir kaç Renault mühendisi vardır. Alonso’nun da bundan bal gibi haberi vardır.

        3. vay anasını haberimi yoktu pessssssssssssss

          1. Madem haberi vardı neden ceza almadı.Muhteşem bilginizle açıklayın o zaman.

    2. Son bir not kulağına küpe olsun f1 peygamber ocağı değil aslanım

    3. nereye gidecek ?? sampiyon olabilecegi bir takim gosterebilirmisin ??

      1. Ben Honda’ya inanılmaz güveniyorum.Kesinlikle ilk 2 takım içerisinde olacak seneye Mclaren.Mclaren’e geçmesi en mantıklısı gözüküyor.

    4. Onur Gentas avatarı

      Efsane olmanın kıstası bumuymuş:) komplo teorilerinden sonra güzel bir özelliğini daha öğrendik.

      1. Beğenmiyorsan cevap vermezsin.Bana göre karakter efsane olmak için bir kıstas.Size göre ne bilemem.Şuan görüldüğü üzere başarılı olmak için araç yeter.Fakat efsane olmak için başarıdan fazlasına ihtiyacınız vardır.

        1. Onur Gentas avatarı

          Siz beğenmediğiniz yorumlara cevap vermiyormusunuz?

          1. Genelde vermem.Artık anticilerden bıktım.Direk genelleme olarak yazıyorum.Ayrıca sen bana alaycı bir şekilde cevap verdiğin için böyle yazdım.Komplo teorisini bırak bende kalsın.Madem Formula 1’in bu kadar temiz olduğuna inanıyorsun.Sebeplerini açıkla.

            1. Onur Gentas avatarı

              Antici demeden önce mesajlarımı açıp baksaydınız benim sadece Alonso için değil Rai ve Vettel için bile kötü söz söylemediğimi görürdünüz. Bu pilotların hepsi ayrı değerli benim için. Komplo olmadığı kanıtlanmaz, komplo varsa bunu adam gibi delilleriyle beraber komplo iddiası olan kanıtlar.

              1. Sana antici demedim zaten.Burdaki bazı anti Alonsocu şahıslar yüzünden artık genelleme yorum yapıyorum.Kimsenin altına yazmıyorum.Onlar zaten anlıyorlar.

        2. Güzel bizde alonso nun karakterini yazdık unutanlar için.

        3. OtonomAktor avatarı

          Efsane olmak için karakter şart diyorsunuz prostla alonso yu tutuyorum diyorsunuz bence büyük çelişki. Sennanin 1 şampiyonluğunu, tolemanla kazanacagi monako yarisini fia daki fransiz baskan sayesinde pol cizgisinin yerini degistirmeleri f1 ici pis siyasetleri vs. sadece senna nin o donem icin degil niki lauda nin da takim arkadasiyken nefret ettiğini belirttiği prost karekteriyle etkilemiş sizi eyv. Her yaris sonrasi en kötü takim arkadasina laf çarpan kil kil konuşan alttan alttan f1 ici siyaset yapan vs. bildiğimiz alonso iste bu adama karakteri yok demem ama karakteri dört dörtlük de denibilcek gibi de durmuyor alonso. Bu iki pilotun pilotluklari eyv. f1 de gerçekten iz birakmis adamlar ama en önemli şeyin karakter olduğunu söyleyip bu iki pilotu göstermek gerçekten abes.

  11. Alonso senede Ferrari’den 20 milyon euro civarında para kazanıyor adamın Ferrari’de bu yapıda şampiyon olma baskısı da yok ara sıra çıkıp şampiyon olmak istiyorum deyip parasını kazanıyor.

    Alonso, aracı iyi olupda şampiyon olma baskısı hisseden pilotlar gibi bir baskı yada zorunluluk da hissetmiyor Ferrari sebebiyle..Zaten şampiyon olmak istese 5 yıl boyunca bu Ferrari’nin bu durumunu görüp mutlaka başka markalara geçmeyi değerlendirirdi…

    Sonuçta Alonso parasını alıp demecini verip keyfine bakıyor….Bu kadar F1’i izleyen insanda onun adına yorum yapıp kendini harap edip tartışıyor 🙂

  12. Murat AYDIN avatarı

    Kimi’den bahsetmemiş mi? Eğer Kimi’den bahsetmeyip sadece Alonso’dan bahsettiyse bu adam bu takımı yönetemez.

  13. FerrariFanTR avatarı

    Bizlerden(Ferrari taraftarlarından) hic kimsenin Alonso bu takımdan gitmeli demeye hakki yoktur. Hicbir Ferrari fani bu cumleyi kurmamali. Eger gercekten Ferrari fanı ise

    1. Su baskalarinin dusuncelerine ket vurmayi bir turlu anlayamamisimdir. Ben bir Ferrari fani olarak Fernando’nun gitmesi gerektigini dusunuyorum mesela. Hangi yetki ile kimler Ferrari fani olur ve hangi cumleleri kurabilir manifestosu yayinlama hakkini elde ettigini de aciklarsan sevinirim. 🙂

  14. Aynı yada benzerlerini SPA sonrası Kimi için söylemişti Ferrari ve herkes.
    Velhasıl Kimi araç kullanmayı, F1 öttürmeyi unutmuş değil aynı SPA’da olağanın üstü bir performans gösterip Scuderia’a gelen ve bir türlü alışamayıp dökülen hatta fren, çizgi dahi tutturamayan muhterem’in F1, yarış aracı kullanmayı unutmadığı gibi. Bu yetenek ilintili bir durum değil.
    Schumacher’in döküldüğünü görmemişti çoğu kişi görmüş oldular yoksa 94’ten önce Lewis gibi çok acayip hatalar, dangalaklıklarda sergilemişti gençliğinde Michael. Velhasıl herkes dökülür. Döküldüğü görüldü diye içeriğini mevcudiyete sahip olamadığımızdan bizler bir yere kadar anlayabilir, hıfz edebiliriz.
    Değil F1, binek makinelerde dahi performans düzeyini yakalayamamaktan sindiremeyen ben ağır abiler hakkında savrukluktan imtina ederim.
    Benim kabul edebileceğim bir yargı yada realite var aynı superkart araçlarını Fernando’nun başını çekeceği gride ver Kimi hepsini inletir. Ama iş 60 tur, yarış boyu, günümüz F1’i denilince değişiyor. Aynı realiteyi pozisyonu alakasız olan Rally’de gösterdi bana Kimi.
    İsmi meşhur isimlerin hiçbirisi birbirinden 1 yada yarım gömlek üstün değil. Farklı avantaj dezavantajları mevcut olabilir. Hall of fame de herkes olamıyor malum döneminde ismi ne kadar konuşulursa konuşulsun. Tabi şimdilerde o kavramın da içi boşaldı.

  15. Fernando Alonso gibi pilotlar 20-30 yılda 1 gelir. Pir gelir. Fernando Alonso tartışmasız yarışan en iyi Formula 1 pilotudur. 2009’dan bu yana gerek Renaultta gerek Ferrari’nin yavaş araçlarında kendini o kadar geliştirdiki Ferrari es kaza gridin en hızlı aracını yapabilirse Alonso o gelişmişlikleve o şevkle 2.’ye bile tur bindirip modern F1 tarihine geçebilir. Gerçi Alonso öyle bir durumda aracı riske etmez ama olurda rekora oynayım derse bu gelişmişlikle 2. ye bile tur bindirebilir. hani derler ya bir şeyde gelişmek istiyorsan en zor şartları görmelisin diye, Alonso o şartları Minardide gördü, Renaultta gördü, Ferraride de ara ara gördü, kademe kademe gelişti yani. Minardideki zor durumlara olan bağışıklığı Renaulttaki şampiyonluklarına yardım etti. Ama Mclarende gördüki tam anlamıyla bağışıklık kazanamamış. Derken 2 sene Renaultta oldukça zor dönemler geçirdi. Hızlı arabadan yavaş araca binmek insanın psikolojisine o kadar zor gelirki; o an da ya rezil olarak kariyeriniz düşüşe geçer ya da sabredip Vezirliğe yol alırsınız. Alonso sabretti, ve daha güçlü bir bağışıklıkla Ferrariye geçti. Bu bağışıklık silsilesini Ferrarinin yavaş araçlarıyla tamamladı. Artık o kadar aç ki en hızlı arabayı Ferraride bir bulsa suyunu çıkartır. Alonsonun aşırı gelişmişliği yanındaki pilotları zayıf gösteriyor. Yoksa baktığınız zaman ne Massa ne Raikkonen yavaş pilotlar. Gridin en iyi 7-8 pilotundan biri. Ama Alonsoyu yenmelerine yardımcı olmuyor. Alonso sorun yaşarsa sene içinde sıralamalarda 3-4 kere geçme şansları oluyor ama yarışlarda zaten Alonsonun konsantrasyonuyla kimse başa çıkamaz. O yüzden Alonsonun yaptığı iş hakkaten çok büyük bir iş.

    1. aramızda kalsın kendine bile tur bindirir o kadar gelişmiş durumda… Tövbe tövbee ateistim de sayende imana gelicem az kaldı dua ediim bari akıl fikir gerek insanoğluna

    2. Onur Gentas avatarı

      Gene uçuk bir yorum yapmayı becermişsiniz. Hepimiz saygı duyuyoruz ve ona göre yorumlar yapıyoruz Alonso için. Gerektiğinde desteklemediğim halde savunduğum bile oluyor ama sizin bu yorumlarınızı görünce insanın rahatsız olmaması mümkün değil. Öncelikle 20-30 yılda bir Alonso gibi bir pilot çıkar derseniz Schumacheri, Sennayı, Prostu bile bu klasmanda görmediğiniz ortaya çıkar. Bakın en az onun kadar iyi pilot olarak gördüğüm Hamilton’ı koymadım bile listeye. Yani yorum değil tam fantezi yapmışsınız. İkinciye tur bindirmeler falan. Bu yorumları görünce umarım daha da çekersiniz demekten alamıyorum kendimi. Bu haldeyken böyle yorum yapan adam Alonso kazansa ne yapar merak ediyorum.

    3. Size istemsiz bir tavsiyede bulunayım rush filmini ve F1 tarihi ile ilgili bilimum belgeseli oturup tekrar izleyin.
      Size bir sır da vereyim 20-30 yıl denildiği için yayınlarda hakkında gösterişli, abartılı cümleler kurulan hiç kimse Fernando’nun Renault ve Mclaren’da takım arkadaşları üzerine söylediği iç acıtmaları söylemedi Senna’ya takım arkadaşı olanlar hariç. 🙂
      Şampiyonlukları geçelim bu ayrı bir durum malum bunca yıldır grid de koşturmasına rağmen Fernando’nun ismini kazıdığı tek bir pist bilmiyorum ben mesela. Kimi’nin var mesela Lewis ve Sebastian’ın da yok. Felipe’nin bile var bizim pistimiz 🙂
      Birçok pistte tepede halen Schumacher, Senna, Prost vb gibi adamların oluşu yetmeli insana.

    4. FAster Inside avatarı
      FAster Inside

      10 Yıllık Alonso’cuyum böyle yorum görmedim etmem de Senna var Prost var tövbe..

    5. yahu sen ne yaptın yeni ergen vettelcilerden biile uçuk yorum bunlar. alonsocular eski taraftardır. böyle yeni yetme rambo misali yorum yapmak yakışmıyor. ufak at.

    6. OtonomAktor avatarı

      Alonso iyi pilot eyv. ama Senna gibi Schumacher gibi efsaneler varken 20 yilda bir cikicak efsane lafi çok sallamasyon kaliyor. Bir kere her f1 pilotu kendini bu efsanelerle karsilastirmadan bir besmele çekmesi gerekli. Ki alonso geçen aciklamasinda gerilerde olup saygi duyulmaktansa kazanip saygi duyulmamayi tercih ederim tarzinda bir aciklama yapti. Yani 2 ciye bile tur bindirir diye övmenizi tercih etmiyor adam ki zaten abartinin böylesi demek bile az kalir buna.

    7. yavuzhan dostum sen kendi kendini şikayet et bence yönetime :D.tamam bazı konularda haklı olabilirsinde bu böylede yazılmaz ki be kardeşim.

  16. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Birileri ısrarla Alonsonun yerine başka pilotların gelmesini istemektedir.Bu birlikteliğin, kendi menfaatleri adına sona ermesini istemektedirler.Bunlar zannediyor ki Alonso gidince Ferrari yarış kazanacak.Tek düşündükleri şey, fanı oldukları pilotun bu takımda olması ve Alonsoya ezildiğinin görülmemesidir..Bunlar Ferrari fanı değildir.

    Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.
    Alonso bu takıma herşeyini verdi , kariyerinin en güzel yıllarını heba etti.Şimdi de birkağıt misali buruşturulup kenara atılması istenemez.Ferrari bu adama iyi bir araç vermek zorundadır.Boynunun borcudur.Gerekirse birkaç yıl daha sabredilir ama eninde sonunda bu adama emeğinin karşılığı verilecektir.Ferrari kendine yakışanı yapacaktır.

    Alonsonun en büyük şanssızlığı, kazanma sırasının başka takımlara verildiği döneme denk gelmesidir.Ferrari bu dönemi Alonso sayesinde minimum hasarla atlatmaktadır.Bu dönemler boyunca Alonso da , massa ve rai gibi sürmüş olsaydı Ferrari için çok zor günler geçerdi.Uçan kellelerin sayısı bile unutulurdu.

    1. Bence genelleme yapmadan once biraz daha dusunmelisin. Sana orneklememe izin ver lutfen.
      Mesela ben 1997’den bu yana bu sporu takip ediyorum ve 1997’den bu yana Ferrari taraftariyim.
      Hayatimda hic pilot desteklemedim, buna Schumacher de dahil.
      Fernando’nun gitmesi taraftariyim, hem de gecen yildan bu yana.
      Yerine Hamilton ya da Vettel gelmeli diye dusunuyorum, ikisinin de taraftari degilim, tekrar belirtmek gerekirse Ferrari pilotlarinin bile taraftari degilim.
      Ferrari’nin Fernando’ya ya da baska bir pilota borcu olamaz, maasini tikir tikir oder. Bu maasi Santander’den aldigi sponsorluk ucreti ile odemesinin de onemi yoktur, sponsorluk Ferrari’ye yapilir, aksi olsa Fernando Santander logosunu bisikletine yapistirip, sponsorluk ucretini direkt cebine atabilirdi.
      Kazanmanin sirayla takimlara verildigini dusunuyorsan, bu sike demektir ve bence bu sporu takip ederek zaman kaybediyorsun anlamina gelir.

      1. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        1997 den beri izliyorsan Alonso neden gitmeli sorusunun cevabını mantıklı olarak verebilmen gerek.
        1997 den beri izliyorsan vettel veya hamiltonun bu takıma neden gelmesi gerektiğini de açıklaman lazım.

        vettel veya hamilton motora extra beygir falan mı katacak.Takımın pilotu vettel veya hamilton olunca mühendislerin mekanikerlerin patronların kafası daha mı çok çalışacak.Vettel gelince rüzgar tüneline sihirli bir değnek mi sokacak.Hamilton pirelliyi Ferrariye mi uyduracak????????????Bana bu gelecek pilotların ne halt edeceğini söyler misin?.Kim bunlar mühendis mi , sihirbaz mı?
        Madem ki pilot taraftarı değilim diyorsun o zaman isim zikretmeyeceksin.Şu gitsin bu gelsin demeyeceksin.
        97 den beri izlediğin hikayeden ibaret senin.Bu adamların tıkır tıkır maaşının ödenmesi herşey anlamına gelmez.Hiçbir pilot şampiyonluğunu paraya satmaz.Daha birkaç gün önce Alonso En komple pilot olarak olarak lanse edilmektense yarışlar kazanmayı tercih ederim demişti.Şampiyonluk mu yoksa para mı sorusunun cevabını Alonso çok defa pistte gösterdiği performansıyla vermiştir.

        Son olarak kazanma sırası meselesine gelelim.Bu meseleyi anlayabilmen için şunları gözden geçirmen gerek.GAyri meşru test ve F1 den çekilme meselesi, hamiltonun baba ocağını terketmesi sana bişey anlatıyor mu?

        1. Sana 97 den bu yana izledigimi ispatlamak zorunda degilim, fotograflarla ispatlayabilecek olmama ragmen. Ferrari garajinin karsisinda yaris izlerken cekilmis cok guzel grand stand fotograflarim var mesela 🙂

          Sana Fernando’nun gitmesi icin bir Tifoso’ya yeterli tek bir yanit verebilirim, fazlasi olmasina ragmen. Benim izledigim donemde hic bir Ferrari pilotu gizlice baska takimlarla gorusme yapmadi, gonderilmedikleri surece. Bu da sunu gosterir, Fernando Alonso, WDC’ye yakin oldugu zamanlar her yere Forza Ferrari yazarken bile samimi degildi.

          Gelecek pilotlar sadece araci surebilecekleri en ust duzeyde surecekler, arac da kazanmak icin yeterli hiza sahipse, kazanacaklar. Belki aracin gelistirilmesi konusunda geri bildirimde farklilik yaratabilirler, kim bilir? Fernando her ne kadar, ust duzey bir pilot olsa da, Hamilton ve Vettel de oldukca ust seviyede pilotlar. Hamilton oncelikli olmak uzere. O nedenle Fernando’nun sampiyon olabilecegi bir aracla, Hamilton’in sampiyon olamayacagini kimse soyleyemez.

          Kazanma sirasi konusunda, sana sadece oyle oldugunu dusunuyorsan bence izleyerek zaman kaybediyorsun dedim. Bana gercekligini ispatlamana gerek yok, kendine ispatlayabiliyorsan izlememek icin yeterli bir neden bence.

          1. Nebuchadnezzar avatarı
            Nebuchadnezzar

            Mantıklı bir cevap bekliyordum.Alonsonun bu takımdan gitmesini gerektirecek mantıklı bir cevap..
            “Duvara yazı yazarken samimi değilmiş” gibi bir cevap alınca mantığın zirvesine ulaştım..Alonso duvara samimi yazı yazmadı diye gitsin diyorsan ben onun yerine dağlara taşlara yazayım sen rahat ol.

            Senin yerinde olsam bu soruya şöyle cevap verirdim.: Alonso şu yüzden gitmelidir..Başkanımız monte nin 41 yaşındaki eşiyle yasak ilişki yaşadığı için bu takımdan gitmelidir derdim.
            İnan bu yazdığım , senin duvar yazısı mevzusundan daha mantıklıdır.Hele 97 den beri izlerim mevzusundan daha da mantıklıdır.

            1. 97’den beri konusuna fena takildin sen 🙂 O konuyu mantikla aciklamana gerek yok, gayet fizik ile aciklanabilecek bir konu, TV basina oturup izliyorsun. Merak etme yas konusu acarak karsisindaki ezebilecegini dusunen karaktersiz insanlardan da degilim ama tanimadigin birine yalanci muamelesi yaparak saygi sinirlarini asmaya basliyorsun. Sen mesela benim 2013’de izlemeye basladigimi dusun rahat edeceksen ve daha fazla saygisizlik yapma olur mu? 😉

              Iste sen benim yerimde olmadigin icin o sekilde bir yanit verirsin, ben ise kimsenin yatak odasi veya ozel hayati ile ilgili yorum yapmam. Sana da yorum yapmamani oneririm. O nedenle soz konusu durum gercek bile olsa, benim nedenler listeme son siradan bile girmez.

              Ben sana benim icin yeterli bir tek nedeni soyledim, senin icin yeterli gelmeyebilir, mantikli da gelmeyebilir. Unutma Fernando Alonso sadece ve sadece bu nedenden dolayi takim baskanindan halk acik bir sekilde azar isitti, ve sesini dahi cikaramadi. O nedenle bence yeteri kadar temeli saglam bir neden.

              Bir de, madem verdigim yaniti begenmiyorsan ve yerine kendi yanitini oneriyorsan, bana soru sormamakta ozgursun, kendi kendine de konusabilirsin.

    2. Peki sen Scuderia Ferrari fanı mısın?

      1. peki sen öylemisin ?

        1. Değilim.
          Ancak Kimi, Fernando taraftarlarından daha fazla tifosiyim denebilir “ben öyleyim” demiyorum gerçek hayatta öyle diyorlar yüzüme.

    3. Bizde diyoruz ki arkadaşım bu alonso’nun bu kadar baskın olması abes geliyor. Sizin hesabınıza göre bu adam bırak şu anki gridi tarihin en yetenekli pilotu ama bizim derdimiz şu niye başka pilotlara şans tanınmıyor? Massa asla Ferrari’de göründüğü gibi kötü bir pilot olmadı yada Kimi bunun mantıklı açıklaması sizin hesabınıza göre Ferrari gridde ancak puan için savaşır ancak Alonso cebinden her yarış 0.5 çıkarıyor. Bu mantıksızlıktır başka da birşey değil.
      Kimi’nin geçen sene şampiyonluk mücadelesi verirken ertesi sezon Kanada’daki gibi spin atarak vs geride kalması sana ne kadar mantıklı geliyor?
      Massa’nın çok hızlı olmasa da oldukça iyi kumaşı olan Bottas’la kafa kafaya yarışırken Alonso’nun yanından resmen artık yarışamaz damgası vurularak ayrılan adam bu haftasonu pole aldı. Takım arkadaşından da hiçte geride değil. Araç ne kadar dengeli olursa olsun. Biraz gözünüzü açın Ferrari’nin Alonso’ya kesinlikle şampiyonluk kazanacak araç borcu var ama takımın içindeki konumu gereği artık Ferrari’de geçen sezondan beri bazı şeyleri sorguluyor. şu an yönetim değişti ve araç çok tırt çıktı yoksa ben eminim ki eğer Ferrari biraz rekabetçi araç üretebilse Alonso’yu takımdan gönderecekti hiçbir delil yok elimde bunlar kendi izlenimlerim ama boş olmadığı da kesin…

  17. Muammer UYAR avatarı

    Ha şöyle mattiaci sende hizaya gel bakıyim 🙂

  18. Herkese selam. Oldukca, uzun suredir yorum yazmiyordum. Ancak siteyi her gun takip etmeyi surdurdum ve gordugum kadariyla Ferrari’nin biraz destege ihtiyaci var 🙂

    Bana kalirsa Ferrari – Fernando Alonso birlikteligi artik sona ermeli. Bir pilotun, bir takim icinde bu kadar etkin olmasi da takim icin dezavantaj olusturabilir. Bu nedenle Ferrari’nin 2015 icin Fernando yerine Hamilton ya da Vettel seceneklerini degerlendirmeye baslamasinda fayda var. Eger Fernando’da da takimdan umudunu kesmisse, her halukarda kumar gibi gorunse de McLaren – Honda secenegini degerlendirmeli. Ana sponsorunu aciklayamayan bir McLaren icin de, Santander’i ana sponsorluga getirmek cok iyi olacaktir.

    Son olarak, bu seneki Mercedes araci gibi ust duzey bir aracta, kimsenin uzerine o meshur 0.5 saniyeyi koyabilme sansi da yok, kimsenin de yarisi kazanacaginin garantisi yok. Buna en guzel ornek HAM vs. ROS. Hamilton kesinlikle Rosberg’den yavas degil. O nedenle Fernando su an Mercedes’te Rosberg’in takim arkadasi olsaydi, o da 29 puan geride olabilirdi.

  19. kina geldi bu aciklamari okumaktan 5 yildir alonso soyle alonso boyle.siz bu kafa yapisini degistimedikten sonra bir bes yil daha dinleriz bu hikayeleri gecin artik bu isleri.ferrari koklu bir degisiklige ihtiyaci var.5 yildir arac alonsonun sitiline gore tasarlaniyor sonuc ??? koskoca bir husran.birde diyor ki zaman zaman liderden daha hizliydi la nezaman massanin arkasina 0.70 saniye yaklasti bir ara umutlandim ama iki tur icin de massa farki 4 saniye yapti birseyler anlatir gibisinden gecmise donuk :).. gecin bu hikayeleri

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Sana şöyle izah etmeye çalışayım arkadaşım. Sen dua etki araç Alonso’nun stiline göre ayarlanıyor da 5 senedir adam takımı tek başına iyi kötü şampiyonada 2 sıraya taşıyor. Sonra Alonso’ya göre ayarlanıyor nasıl saçmalıktır ya, Kimi nerde kardeşim niye ayarlatmıyor aracı kendine göre. İkisininde mühendisleride mekanikleride farklı neticesinde.

      Ferrarinin başındakiler Alonso’nun performansına bakarak aracı hızlandırdık zannediyorlar. Ama yanılıyorlar, işte bu noktada Alonso’nun kimsenin inanmadığı cebindeki 0.5 saniye çıkıyor ortaya. Şu takımda bu adam olmasaydı yıllardır bırak 2.liği 5. bile olmazlardı Massa ve Kimi ile.. Umarım anlamışındır anlayacağını…

      1. Yapma yaa Kimi ve Massa’ydı bu takımı şampiyon yapan son ikili bu kadar da gözü kara olmayın sen onlara kalsa diye yorum yaparsın ben sana açık açık son 2 takımlar şampiyonluğunu alanı yazarım farkı da bu sanırım durumun. Kimi’nin geçen sezon şampiyonluğa oynayıp bu sezon bu kadar dağınık olmasını Kimi’ye bağlıyorsanız o zaman size iyi günler… Bir sezonda o müthiş yetenek körelmiştir tabiki….

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Yani o 2007 özellikle de 2008’deki araçla bir zahmet alıversinler takımlar şampiyonluğunu. Ayrıca 2007’deki şampiyonluk McLaren’in puanlarının silinmesiyle alınmıştır hatırlatıyım.

          1. silindi evet ama neden ? mclarenin yaptigi bilgi hirsizligindan y senin alonso nun bundan haberi de varmis.nedense bu tur olaylarin altindan alonso cikiyor.o aldigi iki sampiyonlukta ne filim dondurduler acaba biritory ile???? ve enin alonso 2010 neden alamadi sampiyonlugu ???hic unutmam petrovun arkasinda butun yari pinekledigini..

      2. kimi neden ilerletmiyor dersen araci son 4 yaris gorduk ki ferrari kimi yi geride tutmak icin elinden geleni ardina koymuyor. ama dersen ki milyon dolarlar kaybedip te kendi racini geri dusurmessin.bende aynisini dusunuyordum hatta kimi nin bu kadar geri kalmasi mantiksiz. ama son dort yarista ki tablo bize herseyi acikliyor.

        1. iyide massa ile kimi son sampiyonu ferrarini takimlar ve pilotlar da. unutmusun galiba arkadasim.

  20. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonsoya bakarak “”Doğru yönde adım attık– fark azalıyor–oldukça umut verici–F14 ün gelişimi için bizi teşvik ediyor””” diyorlar..

    Alonso yine “amiral gemi” konumunda..Alonso da olmasa bu adamlar mikrofonlara nasıl konuşacak ne diyebilecek??

    Alonso ; Ferrarinin fanlara karşı kullandığı bir silahtır.
    Alonso ; Ferrarinin sponsorlara karşı kullandığı bir silahtır.

    Ferrari büyük takımdır, en büyük takımdır..Büyüklüğüne yakışanı yapmalıdır.Şanına yakışanı yapmalıdır.Ferrari kimseye borçlu kalamaz.Borcunu fazlasıyla misli misli ödemelidir..

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Tamamen katılıyorum. Her zaman ki gibi diğer takımlar ve Alonso mücadelesi oldu/oluyor bu senede. Bunlar Alo’nun performansına bakıp aracı hızlandırdık zannediyorlar lakin ben öyle düşünmüyorum. Ortada hızlanan bir araç yok sadece %110 süren bir pilot var hepsi bu.

      1. Emin olun Ferrari takimi ust duzey yoneticileri ve muhendisleri “Fernando 4. basladigi yarista 5. olduysa arac gelismis demektir” seklinde degerlendirme yapiyorlar. Telemetri verilerini de diskte yer tutmasin diye yaris sonrasi siliyorlardir.

        1. yahu güzel kardeşim deminden beridir yorumlarını okuyorum ve inan çoğunu olgunlukla yazdığını düşündüm.ama şu 4 . başlayıp 5. bitirdiği dediğin yorum sana hiç yakışmamı. nedenmi, çünkü lewis sıralama turlarında hata yaptı.bunu alonsoda söyledi.o hata olmasa lewis herhalukarda zaten alonsonun önündeydi.ve yine o güne damga vuran araçlardan sonra alonsonun aracı vardı.yani sıralamalarda 1,2,3 olmuş araçlarla birde sıralamalarda hata yapıp startla birlikte önündekileri çerez niyetine yiyen lewisin arkasında.97 senesinden beridir f1 izleyipte( bunu sakın ironi zannetme samimi yazıyorum) bunu gözardı ediyorsan ben bu işte art niyet ararım.

          1. Ben onu Fernando’yu yermek icin yazmamistim, ama oyle bir anlam cikiyorsa, ki cikabilir sanirim, duzeltmemde fayda var. Aslinda su sartlarda tam tersi 4. baslayip 5. bitirmenin basari oldugunu dusunuyorum (normal sartlarda tabii ki olamaz), demek istedigim bu sonucu gelisim saglanmasi icin tek referans olarak almadiklari, yani “Fernando 4. baslayip 5. bitirdiyse arac gelismis demektir” denklemini kurmuyorlardir. Adamlar pilotlarla neredeyse her turu degerlendiriyorlar. Ayrica hic bir zaman da Fernando’nun pistteki yetenegini sorgulamam.

  21. Adamı yediniz bitirdiniz. 5 yıldan beri hep aynı hikaye. Demeçlere bakıyorum kelimeler bile birebir kopya. Artık bizlerde Ferrari den ayrılmasını istiyoruz. Gelecek sezon McLaren önemli bir seçenek gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir