Montezemolo: "Massa'yı, Hamilton'a Değişmem"

yazar:

kategori:

2008 sezonu sonunda Lewis Hamilton’un zirvede yer almasına rağmen Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Felipe Massa’yı İngiliz pilot ile takası tercih etmeyeceğini söyledi.

Hamilton, 2008 sezonunun son yarışı, çarpıcı son turun yaşandığı Brezilya GP sonrasında Massa’nın 1 puan önünde şampiyonluğunu ilan etmişti.

Ama Ferrari’nin Noel partisinde konuşan Montezemolo, Ferrari ve Massa’nın mükemmel kombinasyonu oluşturduğuna inanıyor.

Montezemolo: "Lewis Hamilton? Şunu açıklığa kavuşturalım: O harika bir pilot, F1’deki ilk senesinde şampiyonluğu kıl payı kaçırdı ve ikinci senesinde kazandı. Bununla birlikte bütün saygımla birlikte onu Felipe’ye değişmem"

Ayrıca Hamilton’un kariyeri boyunca McLaren adına yarışmak istediği, Ferrari’de olmak için herhangi bir ilgisinin olmadığı konusunda açıklamaları sorulan Montezemolo: "Genellikle seçimi yapan Ferrari’dir. Bir pilotu popüler yapanın Ferrari olduğuna inanıyorum"

"Kimi Raikkonen Ferrari’ye geldive şampiyonluğu kazandı. Eğer Massa bu sene kazanamadıysa bu bizim hatamızdır. O normalde kazanacaktı ama bizim hatalarımızdan dolayı yapamadı"

"Felipe oldukça popüler, insan olarak öyle, harika bir pilot olarak (şampiyon olma) azmini gösterdi ve şampiyonluğu en iyi şekilde kaybetti."


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Nasıl bir takım McLAren, Sn.Mehmet bey.Ben anlatayım mı.Disiplinli, ayrımcılık olmayan, gerçek marka tutkunu olan pilotlara açık, şımarıklara ve kendini beğenmişlere kapaılı, ciddi, pilot etrafında dönmeyen, Takım merkezli bir marka McLaren.Ve gurur duyuyorum bu takımla.

  2. Bu renault taraftarları kadar kimlik sorunu yaşayan yoktur.Renault renault derler ama Renault dan çok Ferrariyi desteklerler:))

  3. ferrari hamilton ın ağzının suyunu akıtacak öylemi:)hiç güleceğim yoktu mehmet:)hakan ''bir gün hayalim ferrari de yarışmak'' diyen bir tek raikkonen vardı oda eminim şuan bunu söylediğine bin pişmandır!nedenmi??ahmet arkadaşın yazdıklarını oku anlarsın!

  4. şu bir gerçek arkadaşın dediği doğru bir gün mercedesin popülerliği biter ama ferrarinin asla yarın bir gün mercedes yere düştüğü zaman hemıltının nasıl sattığını görecez mercedesi tıpkı alonsonun bizi sattığı gibi saygılarımla ferrari her zaman popülerliğini koruyan bir takım giritte nekadar pilot var ise hepside ferraride yarışmak ister anket yapsınlar f1 pilotları arasında görelim

  5. Ahmet  Keleş avatarı

    kimin ağzının suyu aktığı belli 😀 adam yılın en iyisi seçilen araçla şampiyon oldu neden ferrariye gitmek istesinki hortumu kopan bi aracı pit yolu sonunda bekletmek için mi yoksa patlayan motorun dumanını yutmak için mi?

  6. hadi ya:)))

  7. Mc Laren in nasıl bi takım olduğunu herkes biliyor ve o takımda çalışan pilotlarda bunu sonradan hep dile getiriyorlar.Hamilton gün gelecek ağzının suyunu akıtacak FERRARI ye gelmek için ama kapılar kapalı olacak.

  8. Her konuştuğunda rezil olan ve her iddası çürüyen bir herifi kim takar?

  9. yaşasın.. olurda ron dennis bi hata yapıp massa yı falan ister hami nin yanına montezemolo bırakmaz bundan sonra. ohhhh 🙂

  10. Ne Massa Mc.Laren'e gider ne de Hamilton Ferrari'ye laf olsun diye ortaya atılmış bir yazı işte…

  11. Yine Monti yine polemik :))

  12. Ertan Akkaş avatarı

    Artık Ferrari=FIA söylentileride iyice sıkar. Kardeşim elinde kanıtın varsa yaz tamamda kanıt göstermeden niye laf atarsınız anlamam. Ayrıca mademki bu sporda böyle bir adaletsizliğin olduğunu düşünüyorsun niye seyrediyorsun? Oda ayrı bir soru… İyi günler…

  13. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    resmen kapak yapmış 🙂

  14. spiker birşey çıkar umuduyla sormuş ama.İyi cevap. Hiçbir patron farklı cevap vermez zaten.

  15. senna guven avatarı

    Soylemlerı normal..massa da sonucta ferrarının yatırımı kalkıp da degıstırelım dıye ronu arayacak degıl ya:) mclarende lewısı kımselere degısmez

  16. burak bocek avatarı

    Haberde lewis hamiltondan övgüyle bahsedilmiş çok saygılı bir konuşma yapılmış ancak tabiki bir patron kendi elemanını başkasına değişmez.çokta güzel konusmus bana göre kalkıpda massayı lewis ile değişmeliyiz dicek hali yoktu.

  17. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    " Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş " Laf olsun beri gelsin.Mosley desteğini çeksin üzerlerinden o zaman göreceğim ben Ferrari' yi.

  18. burak bocek avatarı

    evet bu yorumdan böyle abuk subuk sonuclar cıkartılacagını beklıyordum.Şimdi malum kişiler saldıraya geçiceklerdir.Kendi takımını ve pilotlarını seven bir takım başkanın fikirlerini anlamak yerine gereksiz mukayeseye girişeceklerdir.artık herhangi birisi ferrariden yada ferrari lehinde haber yaptı mı korkuyorum.Çünkü muhakkak birileri çıkıp almazsan alma zaten ikisi bir lewis eder veya çokta tın tarzı yorumlar yazıcaktır.cümlenin nasıl devam etmesi gerektiğini bile sözü söyleyenden iyi biliyoruz biz.

  19. Gerçekten güzel konuşmuş..

  20. murat levent avatarı

    "Genellikle seçimi yapan Ferrari'dir. Bir pilotu popüler yapanın Ferrari olduğuna inanıyorum"

    Bu cümle yeter de artar bile.

  21. massayi hamiltona degismem ama kimi ve massayi ayni anda alirsaniz iste o Zaman hamilton ile takas yaparim diye devam etmesi gereken bir cumle bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir