Ferrari Turbo Tedarikçisini Değiştirmek İstiyor

yazar:

kategori:

Scuderia Ferrari 2015 şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanma çalışmaları kapsamında motor sorunlarını çözmek için sıkı çalışmaya devam ediyor. Bu zamandan önce güç ünitesine performans getiren güncellemeler getirilemeyecek.

İtalyan gazetesi Autosprint’e göre takım turbo ünitesi tedarikçisini değiştirmek istiyor. Şu an Honeywell tarafından üretilen turbonun aracın performans eksikliğinin temel nedeni olduğu iddia ediliyor.

Alberto Antonini’nin iddiası şu şekilde: “Ferrari’nin tarihi partnerleri var, ancak birşeyler değişmeli.”

Sezonun en başından bu yana Renault ve Ferrari iyi bir tasarım yaptığı açık olan Mercedes ile rekabet edebilmekten uzak göründüler. Avusturya GP performansları karşılaştırıldığında Ferrari ve Renault’nun motor güçleri neredeyse eşit göründü.

Kurallar diğer takımların ve üreticilerin Mercedes’in baskınlığına karşı birşeyler yapabilmelerine engel oluyor. Sezon içinde güç ünitesinde yapılacak güncellemelerin FIA tarafından onay alması gerekiyor ve sadece dayanıklılık sorunlarını aşabilmek için izin alınabiliyor. Buradaki sorun Ferrari’nin herhangi bir dayanıklılık sorunu yaşamıyor oluşu, ve bu da onları eksik güçle yarışmaya mahkum burakıyor.

İki hafta önce Luca di Montezemolo F1’in geleceğini eleştirmiş ve motor dondurma kuralları hakkındaki memnuniyetsizliğini dile getirmişti.


Yorumlar

“Ferrari Turbo Tedarikçisini Değiştirmek İstiyor” için 7 yanıt

  1. Böyle f1 istemiyoruz…

  2. zaten ferrari ne anlar verimli motor yapmaktan… verin onlara v12 6lt yapsinlar 6 silindir 1.6lt motordan ne anlarki.

  3. aslında ilk yıl ıcın yada 8-10 yarısa kadar motor gelısımı acık olsaydı barı sacmalık tabıkı zaten bellıydı mecolar yol araclarından da tecrubelı turbolara ferrarı de hıc tecrube yok renoda zaten gucsuz arac var

    1. politika…!

  4. Motorsporları diyorlar motorun önemini arttırıyorlar fakat motor gelişimini donduruyorlar.Ne büyük ironi ama.Gerçi gittikçe saçmalayan kurallarla Formula 1’in ayakta kalmasının tek nedeni izleyicilerin bu spora olan bağlılığıdır.

  5. Motorsporlarinda motor dondurmak dunyanin en sacma olayi zaten. Amac harcamalari azaltmakmis bak bak bak… Harcamalari motor gelisimi durdurarak azaltiyoruz ama Singapur, Bahreyn ve Abu Dabi’de milyonlarca kw elektrip harcayip gece yarisi yapiyoruz. Gercekten spordan mantik fiskiriyor.

  6. da sezon içinde bu değiştirilmez ki.
    Sezon sonunda herkese 1 hak daha tanımalılar güç ünitelerini dondurmadan önce tabi uyduramayan yine sıkıntı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir