Raikkonen, Viraj Girişlerinde Sorun Yaşıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, 2014 Ferrari aracı ile viraj girişlerinde sorun yaşadığını ve bu sorunun lastik yapısı ile çekiş sorunlarından kaynaklandığını söyledi.

Ferrari’ye geri dönen Raikkonen, oldukça sıkıntılı bir sene geçiriyor. Raikkonen geride kalan 8 yarışta genel olarak takım arkadaşı Fernando Alonso’nun gerisinde kaldı.

İlk başlarda Raikkonen’in yeni elektronik fren sisteminde sorun yaşadığı söyleniyordu. Ferrari bu konuda bir çok düzenleme yapsa da Raikkonen hala araçta istediğini bulamadı.

Raikkonen “Aracın karmaşıklığında sorun yok. Aracın nasıl kontrol edildiği ile alakalı bir durum. Benim tercihim, lastiklerin çalışma şeklinde bağlı. Bunların kombinasyonu ile sorunlar ortaya çıkıyor.”

“Araçta yapmamız gereken çok şey var. Çekiş konusunda eksiğiz ve mekanik yol tutuşunda da eksiklerimiz var.”

“Dengelemeye  ve aracın daha iyi bir ön bölüme sahip olmasına çalışıyoruz. Ancak çok zor. Araçta ön tarafın olmamasından nefret ediyorum.”

“Ve şu anda ön tarafı çözsek bu sefer arka tarafı kaybediyoruz. Dengelemeye ve aracı çalıştırmaya çalışıyoruz. İyi şeyler olmadan önce çok şey yapmamız gerekecek ancak kesinlikle bunu başaracağız.” dedi.

Raikkonen ayrıca Avusturya’da yeni bir yaklaşım denediklerini ancak onun da işe yaramadığını söyledi.

Alonso bu sene 79 puan kazanırken Raikkonen sadece 19 puan kazanabildi.


Yorumlar

“Raikkonen, Viraj Girişlerinde Sorun Yaşıyor” için 11 yanıt

  1. Bu sezon ne WDC ne WCC alamayacagimiz kesin olduguna gore, tum sezonu gelecek yil icin test amacli kullanmak da mantikli bir yaklasim olabilir. Sezon sonuna kadar aractaki problemleri cozup, sezon arasinda da motorla ilgili gerekli guncellemeleri yapabilirsek onumuzdeki sezona iyi bir baslangic yapabiliriz. Tabii ki rakiplerimizin de bos durmayacagini goz onunde bulundurarak. Herkes biliyor ki fark yaratacak orijinal bir muhnedislik uygulamasi olmadan diger takimlara avantaj saglamak cok zor.

  2. BurakBilgin avatarı

    İşte adamın tek istediği keskin bir ön taraf arka azıcık oynak olsa da olur oversteer sever Kimi bu araç Button a daha çok uyar kendisi Prost vari understeer sevdiği için.Kimi bu araçla yapamaz ne yazıkki

  3. BurakBilgin avatarı

    İşte adamın tek istediği keskin bir ön taraf arka azıcık oynak olsa da olur oversteer sever Kimi bu araç Button a daha çok uyar kendisi Prost vari understeer sevdiği için.Kimi bu araçla yapamaz ne yazıkki

  4. Geçen sene coanda tarzı egzosun yasaklanmasıyla beraber kaybedilen müthiş downforcedan kaynaklanıyo bu olay. Alışamadın hala sevgili Raikkonen.

  5. Strong_Union avatarı

    Araçta ön tarafın olmamasından nefret ediyorum. işte adamın 13 yıllık formula 1 kariyerindeki en büyük zaafı çok hassas bu konuda ve maalesef ferrari bunu çözemiyor. Alonso bu konuda iyi eğer böyle bir sorun alonsonun aracındada varsa ki eminim vardır. Ama rainin aracı biraz daha sıkıntılı diye düşünüyorum.

  6. Strong_Union avatarı

    Araçta ön tarafın olmamasından nefret ediyorum. işte adamın 13 yıllık formula 1 kariyerindeki en büyük zaafı çok hassas bu konuda ve maalesef ferrari bunu çözemiyor. Alonso bu konuda iyi eğer böyle bir sorun alonsonun aracındada varsa ki eminim vardır. Ama rainin aracı biraz daha sıkıntılı diye düşünüyorum.

  7. ferrari her nokta dda sorun yasiyor cok garip.sasi motor herseyi kendileri uretiyor hayret verici.

  8. Kimi Nötr arabaları sever, ön tarafı hızlı cevap veren arka tarafı hafif oynayan arabalarda mükemmel işler çıkarttı geçtiğimiz yıllarda, özellikle Mclaren yıllarında.Ancak bu seneki Ferrari aracı çok ağır dönüşlerde, belki Alonso böyle araçları seviyor ondan yada başka bir nedeni var, mesela Redbull, Mclaren, Williams, Force İndia daha dengeli Ferrari aracına göre.Sürekli bir kopma eğilimi var Ferrari’de Alonso’nun da sert sürüş stiline uygun bu durum.

    Bilmiyorum nasıl, ve ne zaman çözülecek bu durum ancak benim çözüleceğinden pek umudum yok.

    1. http://youtu.be/nlnamapolpQ

      Şu videoda Kimi’nin arka ile nasıl oynadığını görebiliyoruz, aslında hızlı olması gereken tarz bu Alonso’nun stiline göre, ancak bu araçta işe yaramıyor, benim gördüğüm kadarıyla Alonso’nun stili viraj giriş ve çıkışı daha basit ancak daha istikrarlı gözüküyor Kimi’nin aracına göre.Bunda birçok teknik durumlarda etken biz bilemiyoruz.Ancak işe yaramıyor yani hızlı olması gereken tarz hızlı olamıyor.

      Bu nedenledir ki Alonso gridde her zaman aracından Maximumu almıştır, ancak efsane yarışları asla olmamıştır, çünki stili basit bir stil.Alonso’yu yermek için değilde teknik bir pilot ondan bahsediyorum.Lastiklerini bir şekilde iyi kullanıyor.

      Şöyle bir durum var Kimi Mclaren’de iken kerblere saldırırdı ve aracı hafif oversteerle surerdi, yani her zamanki stili Kimi’nin ama bunu yapabilmek için aracın çok istikrarlı olması ve mekanik tutuşun iyi olması lazım.Ancak bu seneki aracın sürekli kopma eğilimi bence Kimi’nin ayarlarda kaybolmasına neden oluyor.Kendi tarzını uygulayamıyor değişik yollara başvuruyor ya tutarsa diye ancak tutmadığı zaman yine bir şekilde rekabetçi oluyor stratejinin elverdiği kadar.

      Ferrari aracının birçok eksiği var şasi olarakta çok kötü bir araç, karakter olarak bir Mclaren kadar temeli olmayan bir araç, birdahaki sene için marjinal değişiklikler lazım buna ne kadar izin verilir ne kadar yenilikçi bir araç olur göreceğiz ben yinede Mercedes’in bu kurallar olduğu sürece dominant olacağını düşünüyorum.Redbullda renault motoru olduğu sürece onlarda fazla atılım yapamayacaklar, ancak Mclarenden ümitliyim honda motoru ile özellikle 2016 için efsane şekilde dönebilirler.

  9. Bu itibariyle anlaşılan Michael’ın ilk araçları gibi Kimi sezonu kapattı sayılır yeni şasi gelmeden çözülmez bu kadar sorunu.
    Ön tarafı iyileştirdiğinde arkayı tolere edilebilir düzeye sokamıyorlarsa bu mekanik yol tutuşun berbat olduğunu gösterir. Fernando’da da görülen performans düzensizliği ve aracın halinden de anlaşılan Scuderia bu sene sadece aero’da iyileştirme yapabilmiş ancak bu olay bir bütün Mercedes ve Redbull bunların hepsinde daha iyi oldukları için böyleler.

  10. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai senin istediğin araçta sana fazla geliyor 2005 de istediğin araçla gerçek hızını ortaya koymana rağmen aracın çürük olması başına dert oldu şimdi ise altında tır gibi araç var istediğin kadar git yolda bırakmaz seni ama istediğin gibi olması imkansız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir