Jerez Testleri – Vettel Son Günü Lider Tamamladı

yazar:

kategori:

Red Bull’un testlerdeki stabil liderliğini bugün Jerez’deki testlerin son günüde Sebastian Vettel devam ettirdi.

Mark Webber’in sakatlanmasının ardından boşluğu dolduran Sebastien Buemi’nin hafta başında eline geçirdiği ve iki gün koruduğu liderliği bugün takım arkadaşı Vettel devraldı ve 1:16.617 ile en hızlı isim olmayı başardı. İsviçreli takım arkadaşı ise 0.3 saniye geriden ikinci sırayı alırken Bridgestone’un gelecek yıl kullanacağı slick lastiklerle birlikte set up çalışması yaptı.

Vettel, test dönemi boyunca liderliği kimseye kaptırmayan takım arkadaşını testlerin son gününde geride bırakmayı başardı.

" Oldukça sakin bir test dönemi geçirdik ve sezon bitmeden önce çok fazla yol katettik. burada yapabileceğimiz herşeyi yaptığımızı düşünüyorum, lastiklerin hakkında bilgi edinmek ve gelecek yılın kuralları, ümit ediyorum ki gelecek büyük çocuklarla mücadele etmemize yetecek bir araçla sezona başlayacağız."

BMW pilotu Robert Kubica ise Buemi’yi iki saniye geriden takip ederek üçüncü sırada tamamladı. Polonyalı pilot benzer programa bugün de devam etti. Takım öğleden sonra KERS geliştirme programı üzerine kurduğu planına odaklandı fakat yaşanan mekanik sorun nedeniyle günün geri kalanına KERS olmayan araç ile devam ettiler.

Takımın test pilotu Christian Klien ise KERS’in çeşitli değişik değerşendirmelerini yaptı ve BMW cihaz konusunda biraz yol katetti.

Günün sonunda Klien şunları söyledi: " Bugün iyi bir iş çıkardık. Hala KERS sistemi üzerinde çalışmamız gereken çok iş var. Fakat test sonuçları bize doğru yolda ilerlediğimizi gösterdiği kanaatindeyim."

Williams takımı da direksiyona geçen Kazuki Nakajima ile birlikte bugün Jerez’de 2008 test programını tamamladı. Japon pilot 131 tur tamamladığı Jerez pistinde 1:19.341 ile günü beşinci sırada tamamladı ve genel olarak 2009 aero paket ve slick lastikler üzerinde çalıştı.

" Geçen hafta oldukça kötü olan hava koşulları bu hafta devam etmedi, araçla çok fazla kilometre katettim, bu da bütün değişikliklere alışmam konusunda bana yardımcı oldu."

" Test döneminde yaptıklarımızla ile ilgili olarak, gelecek yılın aero paketi ve set up çalışmasında bulunduk fakat bu hafta temel olarak slick lastikler üzerine yoğunlaştık. Slick lastikler ile sürüş yapmak oldukça ilginç."

 

Pos    Pilot                                Takım                         Süre          Tur
1. Sebastian Vettel       Red Bull Racing        1:16.617    107
2. Sebastien Buemi      Red Bull Racing        1:16.988     92
3. Robert Kubica          BMW Sauber             1:19.013    100
4. Christian Klien         BMW Sauber             1:19.066     38
5. Kazuki Nakajima      Williams                   1:19.341    131

* Resmi olmayan derecelerdir.


Yorumlar

  1. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Hayret !!! Buemi 1.liği kaptırmış 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir