Schumacher: "Yeni Kurallar F1'i Geliştirecek"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher, maliyetlerin azaltılması ve yapılan kural değişiklikleri ile Formula 1’in daha güçlü bir hale geleceğine inanıyor.

FIA ve Formula 1 takımları, dünyadaki ekonomik durumun bir sonucu olarak spordaki kriz nedeniyle geçen hafta bir dizi değişiklikte fikir birliğine vardı.

Oluksuz lastiklerin pistlere dönüşü ve çeşitli aerodinamik yenilikler de dahil olmak üzere önceden planlanmış kural değişikliklerine ilave olarak gelecek yıl sezon içi testler kaldırıldı ve motor aerodinamik gelişimlerine daha da kısıtlandı.

Bu değişimler F1’de mücadelenin azalacağı yönünde endişelere yol açmasına rağmen Schumacher, şampiyonanın yeni döneminin hem daha rekabetçi hem de daha az maliyetli olacağını düşünüyor.

Kendi internet sayfasında Schumacher: " Yeni kararların doğrultusu bana göre kesinlikle doğru ve hatta daha iyi bir gösterinin ortaya çıkması potansiyeline sahip."

" Mesela mekanik tutunmayı arttırmak mükemmel. Formula 1 hala motorsporlarının zirvesinde kalacak. Biraz değişecek ama hayat değişikliklerden ibarettir."

Emekli şampiyon, bu değişikliklerin çok çabuk yapılmasından da memnun kaldığını ekledi.

Schumacher: " Dünya çapında şu an geçerli olan durumun ışığında birşeylerin yapılması gerektiği açıktı. İlk adımları FIA’nın takımlarla birlikte atmasından memnun kaldım. Şimdi yapılacakları dikkatli bir şekilde değerlendirmeliyiz ve şu anda olan da bu."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir