Kubica: "Gelecek Sene Farklar Açılacak"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, gelecek hafta açıklanan maliyet düşürücü kural değişikliklerinin gelece sene takımlar arasında daha büyük farklar oluşmasına neden olacağına inanıyor ama Formula 1’in, küresel ekonomik kriz ortamında yeni durumlarla yüzleşmesi gerektiğini de kabul ediyor.

Sezon içindeki bütün testler 2009’da yasaklandı ve ayrıca mevcut motor dondurmanın yanı sıra yeni aerodinamik gelişim sınırları da var.

Kubica, bu durumda kış testlerinin daha da önemli bir hale geldiğini söyledi.

Kubica: " Doğru yönde başlamamız bizim için çok önemli. Gelecek sene uygulanmak zorunda olan bütün bu yeni kurallar çerçevesinde, erken başlamak en önemlilerdendi. Tahminim, atölyede mühendisilerin ve tasarımcıların çalışmaları daha önemli hale gelecek."

" Şimdiye kadar (parçaları) kullanmadan önce test etme imkanına sahiptik ve şimdi, araca koyduğunuz şeylerin istediğin sonuçları vereceğinden emin olma bağlamında simulasyon çalışmaları ile rüzgar tünelinin önemi artacak."

"Şüphesiz pilot verileri önemli olabilir ve bazı etkiler yapabilir ama sonuçta ben bir araç tasarlamam. Bu konuda fabrikada uzmanlarımız var. Tahminim, takımlar arasında daha büyük farklar göreceğiz ve başlangıçta önde olan takım, daha uzun süre önce kalacak."

"İşleri yolunda gitmeyen, doğru bir şekilde sezona başlamayan takımlar için yakalaması daha uzun sürecek ve bu, şampiyonanın nasıl ilerleyeceğine büyük bir etkide bulunacak."

Polonyalı pilot, gerekli olan değişiklere zamanla alışılacağını ve daha fazla maliyet kısıtlamalarının geleceğini beklediğini söyledi.

Kubica: " Son bir iki haftada kurallar ve sınırlamalar açısından bazı çok şaşırtıcı şeyler gördük. Honda’nın ayrılışı ve testlerle ilgili sınırlamalar, küresel ekonomik durumdan doğrudan etkilendi. Bu da, herkes için çok yeni bir duruma neden olacak."

"Son zamanlarda herşey çok hızlı bir şekilde oldu. Bu yüzden yeni duruma alışmamız gerek. Testlerde çarpıcı azalmalar gördük, yarışlar arasında hiç test yok, bu yüzden test takımlarında çalışanlar için bu durum oldukça zor ve şüphesiz bu, pilotları da etkileyecek."

"İşlerin nasıl ilerleyeceğini bekleyip görmemiz gerekiyor. Ve pilotların ücretleriyle ilgili olarak da belki de bu büyük tutarları tekrar göremeyeceğiz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir