Resmi: 2015’ten İtibaren Çirkin Burunlar Yasaklanıyor

Bugün gerçekleştirilen FIA toplantısında tartışmaları yeni ‘çirkin’ burunların 2015 yılından itibaren yasaklanmasına karar verildi.

Bu yıl ortaya çıkan yeni çirkin burunlar birço kesim tarafından eleştiri almıştı.

Seriyi daha zevkli hale getirmek isteyen FIA, gelecek sezondan itibaren yeni çirkin burunların yasaklanacağını açıkladı.

Toplantıdan çıkan bir başka karar ise Formula 1’in daha görsel olması için kıvılcımların geri döndürülmesi oldu. Gelecek yıldan itibaren titanyum taban plakalar ile birlikte kıvılcımlar Formula 1’e geri dönecek.

FIA ayrıca gelecek sezon iki kış testi olacağını ve bu iki testin Avrupa’da yapılacağını açıkladı.

Bir diğer karar 2015 yılında lastik battaniyelerinin yasaklanmasıydı. Gerçekleştirilen toplantıyla birlikte lastik battaniyesi yasağı kaldırıldı. Gelecekte lastiklerin boyutunun artması halinde bu fikir yeniden gözden geçirilecek.

Gelecek sezondan itibaren sezon içi testler olmaya devam edecek. Ancak bu testlerin iki gününde tüm gün boyunca direksiyonun başında  ‘genç sürücüler’ olmak zorunda kalacak.

Bir diğer kurala göre gelecek sezondan itibaren sezon içerisindeki kullanılabilecek motor sayısı dörde düşürülecek. Eğer takvimdeki yarışı 20 ve daha fazlası olursa bu sayı beşe yükselecek.

Kabul edilen bir değişiklik ise Kapalı Park kurallarında oldu. Bazı değişiklikler sıralamalardan önce değil, 3. antrenmanlardan önce yapılmış olacak. Bunun yanında cuma gecesi ekstra çalışma saati 6’dan 7’ye çıkacak. 2016’da ise 8 saat olacak.

Bunun yanında tamamen güç ünitesi değişimi yapılırsa bunun cezası pitten başlama değil, gridin arkasından başlama olacak.


Yorumlar

“Resmi: 2015’ten İtibaren Çirkin Burunlar Yasaklanıyor” için 10 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Herkesin Ramazan ayı mübarek olsun.

    Konuya gelecek olursak;Fia yeniden kendi adetini tekrarladı. O da, önce kuralı getiriyor hemen ertesi sene yasaklıyor.Bunun nasıl bir tepki alacağını bile bile yaptıklarına eminim.Sırf birşeyler değişsin diye değişiklik yapmak…

    1. Onur Gentas avatarı

      Burak bey size ve tüm TRF1 ailesine hayırlı ramazanlar.

    2. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Sağolun,Alah razı olsun

  2. Jean Todt orda durarak iyice kafayı yedi.Artık yeni isimler lazım Fia’nın başına.Yapamıyorsanız bırakacaksınız ki insanların gözünde düşmeyesiniz.Maalesef Todt bunu yapmadı.

  3. Onur Gentas avatarı

    Yalnız gerçekten tam bir hilkat garibesi bu burunlar. En güzel örneği olarak da genelde force india aracını koyuyorlar. Onur Aybars adlı arkadaşa da katılıyorum. Öyle bir hale geldik ki artık pilotlar benzini korumak zorunda, motoru korumak zorunda, kısaca adamlar yarışmaktan çok koruma modundalar herşeyi. Sinir bozucu bir durum bu.

  4. o zaman son iki dönemdir böyle tasarımlara yol açacak aero düzenlemeler getirmeyin. Bu mantıkla devam ettiği sürece gelecek bir benzerinin gelmeyeceğinin olasılığı düşük mü olacak ?

  5. 19 yarışa 4 motor. Benim Formula 1 ile tanıştığım dönemde -parası olana- 16 yarışa 48 motor düşerdi. Tüm grid için değil, tek sürücü için. Ulan hadi 2004’deki yarış hafta sonu boyunca tek motoru anladım da tüm sezonda 4 motor nedir? Ayrıca bunun sonu nereye varacak?

    1. sonu sanirim 100.000 km siniri olacak gibi.

  6. Strong_Union avatarı

    2012 de de basamaklı burunu çıkarıp sonra yasakladılar. Bunlar ne yapmaya çalışıyor acaba şikayet ettiğimden değil bence iyi olur ama baştan niye böyle yapılıyor anlamış değilim. 2016 da ne olacak acaba 🙂

  7. Çok küfür edesim var. Aaaa ayıp falan demeyin. İçine sçtılar işte sporun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir