McLaren 650S GT3 2015 Sezonuna Hazır!

yazar:

kategori:

McLaren önümüzdeki yıl kullanılmak üzere hazırladığı yeni GT3 makinasını tanıttı.

McLaren 650S GT3 olarak adlandırılan araç Cuma günü Goodwood Hız Festivalinde tanıtıldı ve dört yıllık MP4-12C’nin yerini alıyor.

İngiliz spor otomobil üreticisi yeni bir araç üretmeyi tercih etti, çünkü 650S yol için giriş seviyesi bir spor otomobil ve üretici orjinal GT3 tasarımında bir adım daha atmak istiyor.

McLaren GT’den Andrew Kirkaldy: “650S GT3 zaten başarılı olmuş bir aracın doğal bir ilerlemesidir, ancak tüm farklı alanlara baktık ve en ufak gelişimi sağlamaya odaklandık.”

“Dayanıklılık ile ilgili sorunlar olabilir, bu yüzden yeni araç bize mutlu olmadığımız şeyleri görmemizi ve mutlu olmadığımız şeyleri değiştirebilme imkanını verdi.”

650S GT3’te öncülü ile aynı karbon fiber şasi ve aynı 3.8 litre çift turbo motor kullanılıyor. En büyük değişiklik yol aracına göre daha geniş kaporta ve şanzımanda Ricardo’nun yerine Xtrac’ın seçilmiş olması.

Yenilenen aerodinami MP4-12C’ye göre sürüklenmeyi aynı tutarken soğutmanın iyileştirilmesini sağlamış. Aynı monokok ve motoru kullandığı için tüm MP4-12C’ler 650S’e yükseltilebilecek.

McLaren önümüzdeki sezon için 15 adet 650S GT3 üretmeyi planlıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir